Şehitlerimizi uğurladık

Mersin'in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu şehit düşen Dağlı, Çaldır, Arslan ve Mayendağı'nın cenazeleri toprağa verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2020 16:17 GÜNCELLEME 28.07.2020 17:35 GÜNCEL
Şehitlerimizi uğurladık
Şehitlerimizi uğurladık

Mersin'in Tarsus ilçesinde şehit Mustafa Dağlı'nın (22) Türk bayrağına sarılı naaşı babaevinde helallik alınmasının ardından Ulu Cami'nin avlusuna getirildi.

 

Cenaze törenine, şehidin annesi Raziye ve babası Ali Dağlı ile yakınları, Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, kurum amirleri, askeri ve mülki erkan katıldı.

İl Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Dağlı'nın naaşı, tören mangasının omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehit Dağlı'nın cenazesi, Tepeköy Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Er Samet Çaldır son yolculuğuna uğurlandı

Şehit er Samet Çaldır'ın (21) naaşı, Bursa'nın Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki babaevinin önüne getirilerek, helallik alındı ve dua edildi.

Çaldır'ın cenazesi daha sonra Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camisi'ne taşındı.

Cami bahçesinde öğle vakti kılınan cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, milletvekilleri, siyasi partilerin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi, namazın ardından Hamitler Mezarlığı'nda defnedildi.

Şehit Arslan'ın cenazesi toprağa verildi

Dün akşam helikopterle getirildiği Kırıkkale'de Yüksek İhtisas Hastanesi morguna konulan şehit er Kerim Arslan'ın (21) naaşı, öğle vakti cenaze töreninin yapılacağı Sulakyurt ilçesi Şeyh Şami Camisi'ne getirildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Vali Yunus Sezer, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyeleri, burada şehidin babası Osman Arslan ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

Şehidin annesi Güler Arslan da tabuta sarılarak, "Benim küçük askerim, ben sensiz şimdi ne yaparım? Evimin küçük askeri artık olmayacak. Beni de oğlumun yanına gömün." diye ağıt yaktı. Anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı.

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Çevrimli köyü mezarlığına defnedildi.

Şehit Mayendağı son yolculuğuna uğurlandı 

Samsun Büyükşehir Belediyesine ait gasilhaneden alınan  er Caner Mayendağı'nın naaşı, Büyük Camisi avlusuna getirildi. 

Şehidin babası Levent Mayendağı ve annesi Güngör Göksert'i yakınları teskin etmeye çalıştı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Öğle namazını müteakip İl Müftüsü Seyfullah Çakır'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Mayendağı'nın naaşı, bir süre askerlerin omzunda taşındı. Bu esnada şehit annesi Güngör Göksert, oğlunun naaşını askerlerle beraber taşıdıktan sonra oğluna asker selamı ile veda etti.

Daha sonra cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Cenaze törenine, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Okullar Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin'de, dün askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 4 er şehit olmuş, 2 şoför hayatını kaybetmiş, 27 kişi yaralanmıştı.


 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah şehadet lerini kabul eylesin inna lillahi ve inna ileyhi raciun...
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
  • Suat Ak 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin Mekanları cennet olsun Ailerine sabır versin
    Cevapla
  • Vatan candır 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN mekanları cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Nefer. 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz Aziz şehitlerimiz sizler Allaha en yakın kişilersiniz çünkü vatan millet bayrak uğruna göreve gitmek için şehit olmuşsunuz bu ulvi görevde şehit olmak herkese nasip olunmaz Yüce Mevlam sizinle olsun mekanınız cennet olsun .
    Cevapla
  • As. 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun aziz şehitlerimiz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR