Munzur'da yeni bir operasyon başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Tunceli'de 1006 personelin katılımıyla "Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu"nun başlatıldığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2020 12:54 GÜNCELLEME 29.07.2020 13:35 GÜNCEL
Munzur'da yeni bir operasyon başlatıldı!
Munzur'da yeni bir operasyon başlatıldı!

Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca “YILDIRIM-4 MUNZUR-KUTU” Operasyonu başlatıldı. 

 

 

Bahse konu operasyonda Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan (1.006) personel [(67) operasyonel tim] görev alıyor. 

YILDIRIM-1 Operasyonu; 13 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Cudi bölgesi merkez olmak üzere Şırnak ili kırsalında,

 

 

YILDIRIM-2 Operasyonu; 19 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Cilo bölgesi merkez olmak üzere Hakkari ili kırsalında, 

YILDIRIM-3 Operasyonu; 26 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Ağrı Dağı ve Çemçe-Madur bölgeleri merkez olmak üzere Ağrı-Iğdır-Kars illeri kırsalında,
YILDIRIM-4 Operasyonu; 28 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Munzur-Kutu bölgesi merkez olmak üzere Tunceli ili kırsalında başlayan operasyonların icrasına devam ediliyor.

İçişleri Bakanlığını koordinesinde, Temmuz ayında başlanılan YILDIRIM operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda,  24 mağara, sığınak ve depo imha edildi, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen YILDIRIM OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam ediyor. 


 

YORUMLAR 3
  • gaz dronu 3 yıl önce Şikayet Et
    İnat edip uzun süre solunursa öldürücü dışarı çıkılırsa öldürücü olmayan potent bir gaz taşıyan dronelar bu dar magaralarda pilotsuz yol bulup tüm magarayı ilaçlamalı tek komutla gazı yayarak dibine değin. Fare haşerat ilacı gibi.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC yardımcınız olsun yiğitler...
    Cevapla
  • Ali baylan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de PKK'nın dayanma gibi bir şansı yok devletin karşısında teknoloji gelişti
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR