Son dakika: Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Eyyam-ı Bahur sıcağı

Son dakika haberi...Kurban Bayramı'nda havanın nasıl olacağı merak edilirken Meteoroloji son verileri açıkladı. Bayramda dışarı çıkmadan önce vatandaşlar İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il hava durumu uyarılarını araştırıyor. İşte il il hava durumu...

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2020 12:21 GÜNCELLEME 30.07.2020 12:48 GÜNCEL
Son dakika: Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Eyyam-ı Bahur sıcağı
Son dakika: Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Eyyam-ı Bahur sıcağı

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika bilgisine göre bayramda hava durumu yurdun bölgelerine göre değişkenlik gösterecek. Bayramın birinci günü vatandaşlara sıcaklık uyarısı yapıldı. Özellikle Güney Batı ve Güney Doğu taraflarında sıcaklık mevsim normallerinin çok üzerinde seyredecek. MGM, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon için de uyarılarda bulundu.

 

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? METEOROLOJİ HAVA DURUMUNU DUYURDU!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporu yakından takip ediliyor. Son olarak MGM'den ülkemizin bazı illerine sağanak yağış uyarısı yapıldı. 4 günlük kurban bayramında seyahat edecek olan vatandaşlar il il hava durumuna bakıyor. Peki bayramda hava nasıl olacak?

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce paylaşılan son hava durumu tahmin raporlarına ilişkin bilgiler…

 

 

BAYRAMIN 1.GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Arefe günü ve bayramın 1. günü (30 Temmuz Perşembe ve 31 Temmuz Cuma) güney kesimlerin parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Samsun'un merkez ve doğu ilçeleri ile Ordu çevrelerinin hafif ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

31 Temmuz Cuma Hava Durumu (Kurban Bayramı 1. Gün)

BAYRAMIN 2.GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın 2. günü (01 Ağustos Cumartesi) parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

1 Ağustos Cumartesi Hava Durumu (Kurban Bayramı 2. gün)

BAYRAMIN 3.GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın 3. günü (2 Ağustos Pazar) parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

2 Ağustos Pazar Hava Durumu (Kurban Bayramı 3. gün)

BAYRAMIN 4.GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın 4. günü (3 Ağustos Pazartesi) parçalı ve az bulutlu, Ordu çevrelerinin hafif ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

4 Ağustos Pazartesi Hava Durumu (Kurban Bayramı 4. gün)

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI GELİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, eyyam-ı bahur sıcaklarının Kurban Bayramı boyunca etkisini göstereceğini söyledi.

Eskilerin yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullandığı eyyam-ı bahur, 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor.

Yerini "çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi terimlere bırakan eyyam-ı bahur, bu sene bayram döneminde etkisini hissettirecek.

Toros, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Modelleme Takımı'nın değerlendirmelerine göre, sıcaklıkların artmaya başlayacağını belirterek, sıcak 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Uşak Paşalar köyünde yaşlılarımız buna "gızıl issi " derlerdi ...eyyamboor diye de duymuştum .... İssi : Sıcak demektir. Gızıl (kızıl) ise koyu yakıcı mecaz olarak söylenmiş sanırım ...
    Cevapla
  • Egeliden 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocukken "Ehem buhur" der idik ve büyüklerimiz boynumuza çivi astırırlardı.Çivinin paslı olması gerekir derlerdi :) denize girenleri güneşin zararlı ışınlarından koruyacağına inanılırdı.Ne alakası varsa … :))
    Cevapla
  • Selahaddin Menzil 3 yıl önce Şikayet Et
    eyyamı bahur ne ya burası surıye mı buranın dili türkçe türkçe bi öğretemedik
    Cevapla
  • bitez 3 yıl önce Şikayet Et
    islamı inkar eden Türklüğünü de inkar eder.Nassı yani? şöyle yani..İslama boşuna(!) inanmış ataların Başta Osmanlı büyük Selçuklu,Anadolu Selçukluyu da inkar etmeye başlarsın.nefret edersin.İslam kültüründen beslenmiş dilini de beğenmez,kelime uydurur zengin dilini kuş diline çevirir 50-100 kelime ile meramını anlatmaya başlarsın. Edebiyatın gelişmez,bilimin gelişmez kavramlar anlaşılmaz bir hale gelir.Ama hayat boşluk kaldırmaz,bu kez batıya özenir,isimlerin düşüncelerin özentiye dönüşür bir kaç nesil sonra ne sen kalırsın sen gibi,ne de Türklüğün kalır Türk gibi..Toplumları bir kararla,ben yaptım olduyla değiştirmeye kalkarsan her şeyi çürütür yok edersin.her halde anlamışsındır dostum.
    Cevapla
  • Safa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizde bi zahmet isminizi değiştirin. Üzgünüm Arapça kökenli kelimeler. Böyle cahilce kelimeler size yakışmamış !
    Cevapla
  • İslam 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkçe derken çagataycayı mi kast ediyorsun
    Cevapla
  • Siyah Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam Terminolojisi olan Arapçaya ancak böyle sinisi düşmanlık olur. İslam düşmanlarının açmaya çalıştığı gizli yol. Milliyetçilik altında Türkçülük. Türk İslam olursa Türktür. Yoksa hiçbirşeydir. İslam Terminlojisi İslam ekseninde yorum ve anlayışı geliştirir. Batı terminolojisi batı eksenli kültür etrafına sarmalanmayı sağlar. Yozlaşmak dilde olur. Dili olmayanın Kendisi bile yoktur.
    Cevapla
  • Siyah Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı bu kelimeleri türkçeleştirmiş. Dedesinin diline yabancılaşan nesle bak. Daha dedelerinin takvimini okumasını bilmeyenler yazı yazıyor. Yazık...
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Arapça kökenli Türkçe sozcuktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR