Foça'da 10 kişinin bulunduğu tekne battı: 4 ölü

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında alaboratekne battı, Sahil Güvenlik tarafından 4 kişinin cesedine ulaşılırken 5 kişi sağ kurtarıldı. Kayıp olduğu belirlenen 8 yaşındaki Çınar Ege Göksun'u ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2020 19:05 GÜNCELLEME 03.08.2020 00:47 GÜNCEL
Foça'da 10 kişinin bulunduğu tekne battı: 4 ölü
Foça'da 10 kişinin bulunduğu tekne battı: 4 ölü

Bugün öğle saatlerinde içinde 10 kişi bulunan 'Egem' isimli tekne Eskifoça'nın Kumburnu mevkiinden denize açıldı. Atatürk Adası açıklarına geldiğinde alabora olan tekne battı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekihleri sevk edildi. Ekipler batan teknenin yakınları suda yaşam mücadelesi veren ve oldukça yorgun oldukları görülen 5 kişiyi kurtardı. Bitkin halde tekneye çıkartılan 5 kişiye ilk müdahale ekipler tarafından yapıldı.

Bölgede sürdürülen arama-kurtarma çılaşmalarında ise biri 16 yaşında 3 kadın ile 9 yaşındaki bir erkek çocuğun cesedine ulaşıldı. Ölenlerden 1'inin cesedi Foça Bueno Plajı'na getirildi. Diğer 3 kişinin cesedi ile kurtarılan 5 kişi Foça Balıkçı Barınağı'na götürüldü. Kurtarılanlar arasındaki durumu ağır olan bir kişiye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi balıkçı barınağında yaptı.

 

KAYIP 1 ÇOCUK ARANIYOR

Kurtarılan kazazedelerin ifadesinden yola çıkan Sahil Güvenlik ekipleri, kayıp olduğu anlaşılan 8 yaşındaki Çınar Ege Göksun için ise bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

FACİA 'GELİYORUM' DEMİŞ​

İzmir'in Foça ilçesinde içerisindeki 10 yolcuyla batan teknede facia adeta 'geliyorum' demiş. 4 kişilik olduğu öğrenilen tekneye 9 yolcu alan ve olayın ardından kayıplara karışan tekne sahibi her yerde aranıyor.

Edinilen bilgiye göre olay Hayırsız Ada açıklarında meydana geldi. İddiaya göre Adem D. adlı şahsa ait olan 'Egem' ismindeki tekne Kumburnu mevkiinden denize açıldı. Saat 16.30 sıralarında Hayırsız Adası yakınlarında seyir halindeyken alabora olduğu bildirilen tekne battı. Teknede bulunan Şennur Avcı, Sermin Özerman (38), Elifnaz Özerman (16) ve Çınar Ege Göksoy(9) boğularak yaşamını yitirirken, 8 yaşındaki S.G. isimli çocuk denizde kayboldu.

4 KİŞİLİK TEKNEYE 10 YOLCU ALMIŞ

Öte yandan batan teknenin özel bir tekne olmasına rağmen ücret karşılığında yolcu taşıdığı öne sürüldü. Ayrıca 5 metre uzunluğunda olduğu öğrenilen teknede can yeleği de bulunmadığı iddia edildi. 4 kişilik olduğu öğrenilen tekneye 10 yolcu alan tekne sahibi Adem D.'nin göz göre göre faciaya davet çıkardığı bildirildi.

ŞAHIS HER YERDE ARANIYOR

Olayın ardından yüzerek karaya çıktığı ve kayıplara karıştığı öğrenilen tekne sahibi Adem D. emniyet ekipleri tarafından her yerde aranıyor. Olayla ilgili Foça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı.

KAYNAK : DHA, İHA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • İzmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşımdı şen nur avcı çocuklarına Allahım sabbirversin annesi yok babası yok şennur arkadaşım annesinin babasının yani na gitti geride çocukları kaldı Rabbim sabır versin çocukları yetim kaldı canlarım
    Cevapla
  • Eşref 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ihmalkarlığa ortak olan bir diğer kurum ve şahıs ise Liman başkanlığı ve orada çalışan görevlilerdir ki bizzat eski komşum bana hava atıyordu ben denetliyorum benden izinsiz çıkamazlar vs. Diye güzel denetleniyormuş çok güze sadece kaptanı değil bunlarında gözaltına alınmadı lazım
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Deniz araçları daha sıkı denetlenmeli, can yeleği olmadan denize insan çıkartılması kesin yasaklanmalı. Çok ağır cezalar getirilmeli.
    Cevapla
  • akin 3 yıl önce Şikayet Et
    allah sabır versin ailelerine
    Cevapla
  • akın 3 yıl önce Şikayet Et
    bugün focadaydim bu tekneyi denizde giderken gördüm ufacık tekneye bu kadar insanı nasıl bindirmis dedim çocuklar da da can yeleği yok dedim çıkıp eve geldim arkadaşlar bu olaydan bahsedince mavi bi teknemi dedim resmini gösterdiler gündüz gördüğüm tekneydi sok oldum çok üzüldüm teknelerden fazla anlamayan bir insan olarak böyle olabileceğini tahmin etmiştim buna kaza denmez bu düpedüz cinayet tir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR