Evde görülen et yiyen örümcek korkuya neden oldu

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde bir evde görülen yaklaşık 10 santimetre uzunluğundaki örümcek korku yarattı. Halk arasında 'Sarı Ömer' ve 'Et yiyen örümcek' olarak da bilinen örümceği öldüren Metahan Demir, “Acayip bir çene yapısı var, biraz daha araştırınca bunun et yiyen zararlı bir örümcek olduğunu öğrendim. Çocuklar çok korktu” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2020 18:07 GÜNCELLEME 03.08.2020 18:07 GÜNCEL
Evde görülen et yiyen örümcek korkuya neden oldu
Evde görülen et yiyen örümcek korkuya neden oldu

Yeniköy Mahallesi'ndeki yayla evinde yaşayan Metehan Demir'in çocukları evde örümcek gördü. Normal örümceklere göre çok daha büyük olan örümceği gören çocuklar korku içinde babalarına haber verdi. Öğle saatlerinde çocukların duvarda örümceği gördüğünü belirten Demir, "Araştırma yaptığımda bunun halk arasında 'Sarı Ömer' diye adlandırıldığını duydum. Acayip bir çene yapısı var, yaklaşık 10 santimetre uzunluğunda. Biraz daha araştırınca bunun et yiyen zararlı bir örümcek olduğunu öğrendim. Çocuklar çok korktu" dedi.

 



Muhtar Özgür Demir ise örümceğin çok zehirli bir tür olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl yine aynı yerde ve tarihte bu örümceğe rastladık. Genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görülüyor. Yaylada yaşayan vatandaşların bu örümceğe karşı dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • bayırbucak 3 yıl önce Şikayet Et
    mardinde askerlik yaparken çok vardı kimseyede zarar vermiyordu.
    Cevapla
  • Kayseri'de de var 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok saldırgan ve cesur şap diye koluma atladı ağaçtan öldürdüm
    Cevapla
  • Akıncı Imam 3 yıl önce Şikayet Et
    Aferim madalya takalım...
    Cevapla
  • Mevlüt 3 yıl önce Şikayet Et
    Prof. Dr. Abdullah İnci’den ‘Sarı Örümcek’ Açıklaması
    Cevapla
  • Mevlüt 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorum yapanlara bakıyorum da , çoğu bu örümceği görmeden yorum yapmışlar. Bu örümcekten kalabalık bir ortamda çokça görmüştüm. çoğunu da yakaladım ve serbest bıraktım. Kimseye zarar verdiğini hiç görmedim. Evet etçil ve sadece diğer böcekleri ve zorda kalınca hemcinslerini yiyor. Maalesef herkes uzman kesilmiş. Hatta geçen sene bir bilim adamı bu örümceğin zararsız olduğu hakkında bir yazı yayınlamıştı. Bir araştırsalar bari...
    Cevapla
  • Gaziantep27 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynn cok dogru size katılıyorum. Bizim bağda da var ve ic ice yasiyoruz.Ne zipladigini gordum ne de isirdigini gordum.Abarti.
    Cevapla
  • Sarıömerler geliyo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuşları av tüfekleri ile vurdukça ,kedilere kötü davrandıkca AKREP ,SARIÖMER 15. KATLARA kadar çıkıp hepimizi rahatsız edecek,kuş vurmak yasaklansın serçe bile öldüren 100.000 TL ceza ile cezalansın hapse atılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR