BBC'nin İslam'a saldıran iğrençliği: Hukuki süreç başlatılıyor

Dün BBC Türkçe'de yer alan bir haber sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Yazının genelinde en çok dikkat çeken şey "Muhammed" isminin kullanılması olurken, haberin en sonunda "İsimler değiştirilmiştir" ibaresinin yer alması büyük öfkeye yol açtı. Özellikle yazıdaki ismin değiştirilerek Muhammed yapılması tepkilere yol açarken yazıyla ilgili Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) hukuki süreç başlatıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2020 11:45 GÜNCELLEME 04.08.2020 11:56 GÜNCEL
BBC'nin İslam'a saldıran iğrençliği: Hukuki süreç başlatılıyor
BBC'nin İslam'a saldıran iğrençliği: Hukuki süreç başlatılıyor

Algı mühendisliğinin basındaki önemli temsilcilerinden BBC, Türkçe internet sitesi üzerinden yine İslami değerlere hakaret eden, bir kurguya imza attı.

 

 

BBC Türkçe, Somaliland'da yaşandığı iddia ettiği eşcinsellikle ilgili bir olay üzerinden İslam'ın değerlerini hedef aldı. Somaliland'da eşcinsel davranışları nedeniyle ailesinin ölüm tehditlerinden kaçtığını ileri sürdüğü kişinin gerçek ismi yerine "Muhammed" yazan BBC Türkçe'nin, onunla ilişki yaşadığı kişi için de "Ahmet" ismini tercih ettiği görüldü.

"İSİMLER DEĞİŞTİRİLMİŞTİR"

Yaşandığı ileri sürülen hikayedeki isimlerin ise değiştirildiğinin altı çizildi. Hikayedeki kişilerin isimlerinin yayınlanmasını etik olarak yazamayan BBC Türkçe'nin kod isim olarak İslam peygamberinin adlarını tercih etmesi amacın aslında İslamı karalamak olduğunu ortaya koydu. 

 

 

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILIYOR

BBC Türkçe'nin İslamı hedef aldığı net bir şekilde ortaya çıkan ve alenen suç olan bu yazı ve sosyal medya paylaşımı üzerine Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) hukuki süreç başlatmak üzere harekete geçti. 

UMED, TCK'ya göre alenen suç olan bu yazı için BBC Türkçe hakkında hukuki süreç başlatacağını duyurdu.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiristiyanlik kendinden ba$ka din tanimaz.Bunu dahi hala kavriyamadik.hiristiynlar islama baki$ acinisini bile bilmiyoruz..Milletce bilmiyoruz..hiristayan dini inanci geregi islami sevmez..bir gün Dünyanin tamamen hiristiyan olacagina inanirlar.bizim diger dinlere olan saygimiz hiristianarda YOKTUR..yapilan hep insaniz öyleyiz böyleyiz hikayden ba$ka bir$ey degildir.hiristiyanlara dinlerine olan saygida cok cok cok fazla ileriye gidiyoruz.!!! Anlayana tabi.
    Cevapla
  • halo 3 yıl önce Şikayet Et
    yeriniz cehennem dir.2-3 günlük dünyada istediğinizi yapın.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    BBC Türkçe, DW gibi medya kuruluşlarının Türkiye'de tek amacı vardır: ALGI ve MANİPÜLASYON ile ergen ve gençlerin zihinlerini devşirmek ve nihai hedef olarak da Erdoağn'ı iktidardan indirmek. Bu medya kurluşları Küreselciler'in sesidir ve Türkiye'de bunların uzantısı ve beslemesi bir çok medya kuruluşu, ki özellikle interneti mecra olarak kullanan, faaliyet göstermektedir. EN ÖNEMLİ MESELE, SOSYAL MEDYA VE İNTERNET YOLUYLA, ALGI VE MANİPÜLASYON OPERASYONLARI İLE ERGEN VE GENÇLERİN ZİHİNLERİNİN DEVŞİRİLMESİDİR. PROFESYONEL MÜCADELE GEREKİYOR!
    Cevapla
  • EHLİ SÜNNET 3 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler kadar soykırımcı sömürgeci alçak hırsız katil aşağılık yaratık zor bulunur nerede Müslüman varsa orada zulüm bakıyorsunuz arkasından ingilizler çıkıyor keşmir arakan gibi mesela pakistanda ismailiye gibi sapık mezheb uydurmak mı dersiniz mealcilik Kur'an Müslümanlığı gibi sapık itikadlar inançlar hep onların eseridir her cepheden saldırıyorlar maalesef bizim içimizde de zehirledikleri kişiler var bir zaman konyada mealcililer çıktı şimdi de bir de adamın soyadı islamoğlu gibi adamlarla işte yakında biri öldü biri vs şimdi abd ingilizden kopyala yapıştır yapıyor fetö adnan oktar vs tabii asıl patron yahudiler ve israil ?!
    Cevapla
  • İfsada Dikkat: 3 yıl önce Şikayet Et
    BBC Türkçe sayfasına özellikle dikkat edin lgbtli olmak , babasız anne olmak , toplum buna zorladı kızlık zarımı diktirdim ,trans bireyler anlatıyor gibi kesinlikle tahribata yönelik art niyetli haberler en başta insanın gözüne sokulmaya çaışılıyor...Haber değil ahlaksızlığı yayma özgüven aşılama yayma özendirme sitesi ve devletimiz ifşa etmeli mutlaka.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR