Mahalle muhtarı anlattı: İSPARK'ın mesaisi bitince değnekçinin mesaisi başlıyor

Beyoğlu'ndaki Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Çağatay Hayta, mahalledeki 'değnekçi' sorununa değinerek "İSPARK'ın mesaisi bitince değnekçilerin mesaisi başlıyor. Bu soruna karşı kalıcı çözüm bulunması lazım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2020 17:36 GÜNCELLEME 04.08.2020 17:36 GÜNCEL
Mahalle muhtarı anlattı: İSPARK'ın mesaisi bitince değnekçinin mesaisi başlıyor
Mahalle muhtarı anlattı: İSPARK'ın mesaisi bitince değnekçinin mesaisi başlıyor

Taksim'deki değnekçilerin vatandaşlardan yasal olmayan yollarla park parası almasına ilişkin konuşan Muhtar Çağatay Hayta "Ben de bu mahallenin bir vatandaşı olarak bu durumdan rahatsızım. Emniyete defalarca bu durumu bildirdik tabi onlar da elinden geleni yapıyorlar ama değnekçiler tekrar geri geliyor. Kalıcı bir çözüme ulaşması lazım bunun" dedi. 

 

Hayta, Gümüşsuyu Caddesi'ndeki park alanlarının İSPARK'a ait olduğunu belirterek "İSPARK'ın mesaisi bittikten sonra söz konusu arkadaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmaya devam ediyorlar. Burası canlı bir yer, Taksim'in göz bebeği, insanlar bu durumdan gerçekten çok rahatsız" ifadelerini kullandı.

"İNSANLAR MAĞDUR"

 

Defalarca bu konuda vatandaşlardan kendisine şikayet geldiğini ifade eden Hayta, "Ben zaten şikayet üzerinde bildirimde bulunuyorum. Emniyet elinden geleni yapıyor ama değnekçiler tekrar geri geliyor. İnsanlar da mağdur" şeklinde konuştu.

Hayta, "Vatandaşlardan ne kadar para istediklerine dair bir bilgim yok ama İSPARK ücretinden daha fazla olduğunu düşünüyorum. İşin içine biraz da zor girince insanlar tedirgin oluyor ve bu paraları ödemek zorunda kalıyorlar. Onlar için kötü bir durum" dedi.

"BİZ OLMAZSAK BU ARABAYI KORUYAN OLMAZ DİYORLAR"

Hayta, bir seferinde de kendisinin değnekçiyle karşılaştığında görevini söylediğini ve değnekçinin kendisine cevap vermeyerek uzaklaştığını dile getirdi. Hayta sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Vatandaşlar cevap verdiğinde tehdide kadar gidiyor olay. Hatta arabanızı tehdit ediyor, 'biz olmazsak bu arabayı koruyan kollayan olmaz' diye. Benim dönemimde 10'dan fazla şikayet geldi 2 yıl içinde. Emniyetin ve gerekli kurumların bu olayı çözmesi gerektiğini düşünüyorum."

"İSTANBUL'DA GÜVENDE HİSSETMİYORUM"

Aracını Gümüşsuyu Caddesi'ne park eden Damla Çalış ise, "Ben değnekçilere güvenmediğim için arabamı daha güvenli yerlere park etmek istiyorum. Konsolosluğa geldim ama park yeri bulamadım ve değnekçiler de bu soruna çözüm değil. Ben genelde her yere arabayla gitmeye çalışıyorum koronavirüs dönemi yüzünden. Park konusunda da kendimi İstanbul'da güvende hissetmiyorum" dedi. 

NE OLMUŞTU

Taksim'de üç gün önce cadde üzerine aracını park eden sürücüden park parası isteyen değnekçi Kenan S. aldığı olumsuz cevap üzerine tartıştığı şoförü bıçaklayıp kaçmıştı. Polis ekipleri tarafından yakalanan Kenan S. çıkarıldığı adli makamlarca da tutuklandı.

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • ne diyeyim? 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekoya oyları siz attınız niye şikayetleniyorsunuz ki?
    Cevapla
  • maraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    irtibatı olan herkesin mal varlıklarına el koy bakalım yine yaparlarmı
    Cevapla
  • Daruga 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar boşuna Ekoya oy vermediler. Artık her tarafta onları daha çok göreceğiz.Çünkü her şey çok daha güzel olmalı.
    Cevapla
  • birtek vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Vale diye bir hizmet yok bunlar resmen gasp ediyorlar bu valelelere yasak getirmeli
    Cevapla
  • keleş ¹⁴ ⁵ ³ 3 yıl önce Şikayet Et
    bu işten sorumlu İBB devletin bu işle alakası yok adam boşuna demedı istanbulda ekrem ankarada mansur izmirde tunc soyer kazandisalar kimden kazandıklarını iyi bilecekler onlarda biliyorlar gündüz ispakın parası belediyelerin eliyle mağlum cevrelere gidiyor gecede göz yumularak birilerine peşkeş cekiliyor bunuda bilmeyen yok bu itifaklar boşuna yapılmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR