Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara görevden alındı

Ukraynalı modele darp olayıyla ilgili Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara görevden alındı. Kara'nın yerine İzmir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2020 14:02 GÜNCELLEME 05.08.2020 14:03 GÜNCEL
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara görevden alındı
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara görevden alındı

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın görev yeri, Ukraynalı top model Daria Kyryliuk'a darp olayıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından değiştirildi. Özellikle beach'lerde koronavirüs tedbirlerine uyulmamasına yönelik görüntülerin de görev yeri değişikliğinde etkili olduğu belirtiliyor.

 

Görev yeri değişen Kara'nın yerine İzmir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı getirildi.

NE OLMUŞTU?

Ukraynalı top model Daria Kyryliuk, eğlenmeye gittiği İzmir'in Çeşme ilçesinde gittiği ünlü bir beach clup'ta darp edildiğini iddia etmişti. 

Darp olayıyla ilgili olarak, bir diğer iddia ise Ukraynalı kadının sevgilisi tarafından darp edildiği yönündeydi. 

Kyryliuk, darp edilmiş, yüzü kan içindeki fotoğrafıyla birlikte yaptığı üç dildeki paylaşımda, "Sessiz kalmak istemiyorum. Hikayemi; bana, erkek arkadaşım ve grubumuza ne olduğunu anlatmak istiyorum. M. Plajı'nın (Çeşme Türkiye) güvenliği bize saldırdı. Ben dahil dört kızın yüzüne yumruk atıldı ve çocuklar kötü yaralandı. Polise ayrıntılı rapor verdik. Onlara kör bir göz çevirip durmamalıyız" demişti.  

UKRAYNA İÇİŞLERİ DEVREDE

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Ukraynalı manken Darya Krilyuk'un Çeşme'de darp edildiği iddiasıyla ilgili soruşturmanın hızlı ilerlemesi konusunda Türkiye'den talepte bulundu.

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Geraşçenko, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov'un talimatı üzerine, konuyla ilgili Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği Müsteşarı Buket Kabakçı ile görüştüğünü belirtti. Kabakçı'ya, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere'ye hitaben yazılan mektubu ilettiğini aktaran Ukraynalı yetkili, "Objektif, şeffaf ve hızlı bir soruşturma yürütülmesini ve faillerin adalete teslim edilmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı. Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği yetkilileri ise Türkiye'de ilgili makamların konunun yakın takipçisi olduğu ve hukuk çerçevesinde gerekli tüm adımların atılacağı konusunda Ukraynalı yetkililerin bilgilendirildiğini ifade etti. 

KRİLYUK'TEN TÜRKLERE TEŞEKKÜR

Öte yandan Darya Krilyuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisini destekleyen Türk vatandaşlarına ve Türkiye hükümetine teşekkür etti. Krilyuk, "Yaşadığımız üzücü olaydan ötürü üzüntümü ve acımı paylaşan çok sevgili Türk vatandaşlarına, beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Olayın takipçisi olan Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy, Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik'e konu üzerindeki hassasiyetlerinden ötürü ayrıca teşekkür ederim. Bilinmesini isterim ki, Türkiye'de tatil yapmak çok keyifli, herkesi Türkiye'de özgürce tatil yapmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim nerede para babası keko var beaclere doldurdunuz siz sanıyor musunuz normal insanlar gidebiliyor oraya bir gecede 2, 3 bin hesap geliyor.
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    her mafia cete olay da bir vali adam gider ise kimse kalmaz ne alaka vali ile bu konu vali mi yapmis yaptirmis belki konrol de hatasi olabilir uyari verirsin anlarim da kavga eder dayak atan baska suclu vali ne alaka anlamadi o zaman o valiye sahip olmayan erdogan da suclu mu oluyor
    Cevapla
  • kybalion 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahiller pkklıların elinde oldukça bu olaylar daha çok sürer. Turizm sektöründe çalışacak birinin sabıkası olmaması lazım. Manken döverek turist gelmesini beklemeyin. Sadece bu olay bile birkaç milyar dolar kayıp Türkiye için.
    Cevapla
  • Göktuğ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede ezilenler sadece Türkler.aklimızı başımiza almazsak birbirimize ve şehirlerimize sahip çıkmazsak yarın buralara da sokmıyacaklar bizi.söylemedi demeyin
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir yorum. Gerçekten tüm olayı özetliyor. Para getirisi çok olan birçok işletme pkk sempatizanları tarafından işletiliyor. Oralara nasıl sahip oldular iyice araştırmak lazım.
    Cevapla
  • oflu baba 3 yıl önce Şikayet Et
    YILLARCA GUVENLIK GOREVLISI CALISTIRDIM NE KADAR CAHIL SAPIK HIRSIZ VARSA TAKSICILER BIR GUVENLIKCILER IKI BU MESLEKLERDE SIKCA BULABILIRSINIZ BUNLARI mesai baslamadan miting yapar kimseyle kavga etmeyin kimseye vurmayin diye nasihat edersiniz birilerinin kafasini kirmislar bas etmek mumkun degil kendisiyle yatmayan kadinlari iceri almazlar dunyanin en assagilik rezil yerleridir barlar kulupler oraya gidenlere gercekten aciyorum yuzde yetmisi hayat kadinlaridir yuzde onuda polisler yuzde onuda ailelerdir isletmeyi yillar once biraktim hayatimda bir kere bile gitmedim
    Cevapla
  • şahin avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu beach denilen yerlerde herşey olabilir, kimlerin elinde oralar belli
    Cevapla
  • caglar 3 yıl önce Şikayet Et
    oralara onları kimler veriyor ona bakmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR