Açıköğretim Psikoloji programı için önemli gelişme

Son Dakika Haberi; İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen "açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı" yönündeki görüşünü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına bildirdiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2020 22:30 GÜNCELLEME 05.08.2020 22:36 GÜNCEL
Açıköğretim Psikoloji programı için önemli gelişme
Açıköğretim Psikoloji programı için önemli gelişme

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu “psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektiren mahiyeti ve yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı yönünde” bir rapor hazırlayıp Başkan Erdoğan'a sundu.

"ÖRGÜN OLARAK YAPILMASININ DAHA UYGUN OLACAĞI YÖNÜNDE" BİR RAPOR HAZIRLADI

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun "psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektiren mahiyeti ve yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı yönünde" bir rapor hazırladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğunu bildirdi. 

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen 'açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı' yönündeki görüşünü Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirmiştir." ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • rengarenk 3 yıl önce Şikayet Et
    darısı ilahiyatın başına... ilahiyat alanıda tıpki psikoloji gibi sadece örgün olmayı hakeden ve gerektiren öneme sahip.
    Cevapla
  • Mehmet63 3 yıl önce Şikayet Et
    Açıköğretim buna benzer o kadar bölüm var onlara tek mi müdahale edildi
    Cevapla
  • şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru bir karar; ilahiyat onlisans ve ilitam da kaptilmali hatta aöf 100/50 yüz yüze eğitime geçmeli Allah aşkına kime sorsam üniversite mezunu
    Cevapla
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Pardon birilerinin bişekilde okuması sizi neden rahatsız ediyor? Toplumun kültür seviyesi bi şekilde artıyo. Size zararı ne bu durumun. Ailem üniversite okunamı istemedi. Okuyamadım. Evlendim. 2 çocuğum var. Girdim sınava ve kazandım. Şimdi açıköğretim okuyacağım. 100/50 yüzyüze eğitim olsaydı sınava girmeyecektim. Çünkü malesef öyle bir ihtimalim yok. Ben ders görmeden, kendi çabamla, sadece fırsat buldukça ders çalışarak mezun olacağım. Bu durum sizi neden rahatsız ediyor acaba? Herkes sizlerle eşit şartlarda yaşamıyor hayatı.
    Cevapla
  • Yasin Bekçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha en başından klinik uygulamalı bir bölümü uzaktan eğitim olarak açmak hatalı değil mi zaten. Hangi karar alıcı veya heyet bu bölümü uzaktan eğitime açtı? Asıl sorulması gereken soru bu bence.
    Cevapla
  • Kaşif 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin kimseyi dinlemediği bir ortamda psikoloji mezunları örgütlenerek seslerini Cumhurbaşkanı'na duyurmayı başardı ve hatadan dönüldü. Üzüldüğüm nokta bir şeyin yanlış olduğunun anlaşılabilmesi için tweeterda gündem olmayı başarmak zorunda oluşu. Peki eğitimde gündem olamayan diğer yanlışlarımız ne olacak? Yeni bir gündem oluşmasını mı bekleyeceğiz yoksa işin gerçek uzmanlarına mı soracağız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR