Aksaray'da maskesiz sokağa çıkılamayacak kurumlara girilemeyecek

Türkiye'de Covid-19 vaka sayıları her gecen gün artarken Adana, Hatay ve Kars'tan sonra bir ilden daha maske zorunluluğu haberi geldi. Aksaray'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugünden itibaren maskesiz dolaşmak ve asker uğurlama törenleri yasaklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2020 20:50 GÜNCELLEME 08.08.2020 00:05 GÜNCEL
Aksaray'da maskesiz sokağa çıkılamayacak kurumlara girilemeyecek
Aksaray'da maskesiz sokağa çıkılamayacak kurumlara girilemeyecek

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır başkanlığında olağanüstü toplandığı belirtildi.

Kovid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılımın hızını kontrol altına almak amacıyla yeni kararlar alındığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İl sınırları dahilinde bulvar, cadde, sokak ve benzeri araç ve yaya trafiğine açık alanlarda, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Kamu kurumu çalışanlarının pandemi sürecinden etkilenmemeleri amacıyla, bina girişlerinde güvenlik görevlilerince maske kontrolü yapılacak ve maskesiz vatandaşlar kurumlara alınmayacaktır. Alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği 900 lira idari para cezası verilmesine karar verilmiştir."

 

 

Açıklamada, il genelinde asker uğurlama törenlerinin de yasaklandığı bildirildi.

İŞTE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN YASAK OLDUĞU İLLER;

Adana, Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hayat, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kayseri, Hatay, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis, Çanakkale, Bingöl, Çankırı, Ağrı, Niğde ve Kilis’te maske takma zorunluluğu getirildi.

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği maske takmamanın cezası 900 lira olarak açıklandı.

AVRUPA'DA MASKE YASAĞINA UYMAMANIN CEZASI 6 BİN AVROYA KADAR ÇIKIYOR

Hemen hemen tüm ülkelerde en başta gelen tedbirler arasında maske takma zorunluluğu bulunuyor. Toplu taşımada, kapalı alanlarda ve hatta açık hava da olsa kalabalık alanlarda maske takmak birçok ülkede zorunlu.

Avrupa'da, hastalığın yayılmasını önlemek için uygulanan birçok önlemin başında maske takma zorunluluğu gelirken, kurala uymayanlara ülkeye göre 95 avrodan 6 bin avroya kadar para cezası veriliyor.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    İllede Ceza kesilecek! yoksa Uyarı ile bu Virüs önlenmez!.. Çünkü İnsanlar anlamıyor!
    Cevapla
  • ülkücü 3 yıl önce Şikayet Et
    AÇIK HAVADA SOKAKTA maske yasagını kaldırın iyce Bunaldı insanlar. KALABALIK ORTAMLARDA DENETİM YAPILSIN YAYILMA ORTAMI ORADA ÇOK ZATEN. Şahıslara kesilen maske Cezalarını Vanda Adanada Boluda mahkemeler Anayasa'ya ve kişisel özlüklere aykırı bularak İptal etti malum. Lütfen DÜGÜNLER VE TAZiYELER VE ASKER UGURLAMALARA MESAFELİ OLALIM YETERLİ.
    Cevapla
  • kale55 3 yıl önce Şikayet Et
    başüstüne paşam
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yenimi geliyor bu kural
    Cevapla
  • aas 3 yıl önce Şikayet Et
    1 avru 1 TL olsa da 6 bin lira ödenecekti farka bak çay pişir
    Cevapla
  • Selenga 3 yıl önce Şikayet Et
    Aksaray’dayım. İnsanlar çok rahat. Virüs ilk duyulduğunda korkudan kaynaklı kurallara uyuldu fakat normalleşme süreciyle birlikte ne yazık ki maskeler çıkarıldı, mesafeler azaldı. Burada halkın büyük kısmı gurbetçi olduğu için içinde bulunduğumuz günlerde vaka sayıları arttı. Pazarlarda kesinlikle zabıta denetim yapmıyor. En başından beri bu böyleydi. Yarın kurulacak pazarda da felaketi yaşayacağız. Müeyyide uygulanmadığı ve denetim yapılmadığı sürece yasak gelmiştir şeklinde yapılan ilanlarla ne yazık ki mücadele yetersiz kalır. Teşekkürler.
    Cevapla
  • Laylaylom 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen heleki kulturpark felan
    Cevapla
  • k¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    Birisi rumuzlu arkadaş hergün bir maskeye gerek yok ben bir maskeyi 5 veya 6 gün kulaniyorum önce iç kısmına selpak koyuyorum iki kat bazen günde iki veya 3 sefer değişyorum akşamları maskeyı yıkıyorum sende öyle yap takmamaktan daha iyi olmazmı yinede sen bilirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR