Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Çok sayıda ili vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Ağustos 2020 hava durumu raporunda çok sayıda il için yağış uyarısında bulundu. Son açıklanan hava durumu raporuna göre; Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batısının iç kesimleri ile Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. İstanbul'da ise havanın çok bulutlu olması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2020 00:04 GÜNCELLEME 09.08.2020 12:20 GÜNCEL
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Çok sayıda ili vuracak
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Çok sayıda ili vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Ağustos 2020 tarihine ilişkin hava durumu raporunu paylaşarak uyarıda bulundu.

 

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre, bugün ülke genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Marmara'nın güneydoğusu, Güney Ege, Akdeniz, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleriyle İzmir ve Giresun'un iç kesimlerinde yağışların yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği, diğer yerlerde az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

 

BAZI İLLERDE ÖĞLEDEN SONRA ŞİDDETLİ OLACAK

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batısının iç kesimleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı) ve Isparta'nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (kilograma 21-50 metrekare) olması bekleniyor.

RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (saatte 40-60 kilometre) eseceği öngörülüyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 31°C
Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 31°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 28°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı) kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmini

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji yayınladığı 5 günlük hava tahmini raporuna göre ise;

10 Ağustos Pazartesi günü Doğu Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde yağış olacak. Yurt genelinde ise havanın açık olması bekleniyor.

11 Ağustos Salı günü ise, sağanak yağmurun sadece Doğu Karadeniz bölgesinde olacağı tahmin ediliyor. Yurt genelinde hava açık.

12 Ağustos Çarşamba günü, Doğu Karadeniz'de yağmur şiddetini azaltacak. Yurt genelinde ise açık hava etkisini göstermeye devam edecek.

13 Ağustos Perşembe günü de Doğu Karadeniz'de yağmur beklenirken, ülke genelinde güneş etkisini gösterecek.

KAYNAK : Haber7, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR