Vali Yerlikaya: Yüzde 70 seviyelerindeki vaka oranımız, yüzde 25'lere düştü

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'İl ve İlçe Filyasyon Kurulları' toplantısında "Sağlık ve filyasyon ekiplerimizin gayretli çalışmalarıyla Türkiye’de yüzde 70 seviyelerindeki vaka oranımız, çok şükür yüzde 25 - 30’lara düştü. Düşmeye de devam edecek. Böylesine takdire şayan, yoğun ve fedakâr çalışmaları için bütün filyasyon ekiplerimize teşekkür ediyorum." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2020 18:47 GÜNCELLEME 10.08.2020 23:27 GÜNCEL
Vali Yerlikaya: Yüzde 70 seviyelerindeki vaka oranımız, yüzde 25'lere düştü
Vali Yerlikaya: Yüzde 70 seviyelerindeki vaka oranımız, yüzde 25'lere düştü

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İl ve İlçe Filyasyon Kurulları” toplantılarına katıldı. 39 ilçenin 13’er ilçe halinde katılım gösterdiği 3 ayrı toplantıda İstanbul’da yürütülen filyasyon çalışmaları değerlendirildi. 

Vali Ali Yerlikaya’nın katılımıyla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hasdal Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen toplantılara Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Abdullah Emre Güner, İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Emniyet Müdürleri ve İlçe Sağlık Müdürleri katıldı. 
Toplantıda İstanbul’da verilen dünyaya örnek salgın mücadelesinde büyük önem taşıyan filyasyon çalışmaları ele alındı.

Vali Yerlikaya, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’da bugün itibariyle 503 filyasyon ekibimiz sahada bulunuyor. Sonucu Pozitif çıkmış vatandaşlarımıza evlerinde ulaşma ve filyasyon hizmeti sunma süremiz, hamdolsun 24 saatin altına düştü.

Sağlık ve filyasyon ekiplerimizin gayretli çalışmalarıyla Türkiye’de yüzde 70 seviyelerindeki vaka oranımız, çok şükür yüzde 25 - 30’lara düştü. Düşmeye de devam edecek. Böylesine takdire şayan, yoğun ve fedakâr çalışmaları için bütün filyasyon ekiplerimize teşekkür ediyorum.

Covid-19 virüsü taşıyanlar ve onlarla temas eden herkesin, 14 gün boyunca evlerinde izole edilmesi,  bu kişilerin evlerine giriş-çıkışın mutlaka sınırlandırılması ve kontrol edilmesi gerekiyor. 

Bu amaçla; İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla, ilimizde Vali Yardımcımız, ilçelerimizde Kaymakamlarımızın başkanlığında “Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları” oluşturduk. Bu kurullarımız vasıtasıyla; İstanbul’da hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısı değişimini birebir takip edeceğiz.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR