Son dakika: Bakanlıktan 81 ile yeni genelge! İşte alınan kararlar

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'İzolasyon Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Genelge ile Covid1-9 tanılı ya da temaslı ve evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymaları sağlamak için her türlü tedbir alınacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2020 17:57 GÜNCELLEME 14.08.2020 17:57 GÜNCEL
Son dakika: Bakanlıktan 81 ile yeni genelge! İşte alınan kararlar
Son dakika: Bakanlıktan 81 ile yeni genelge! İşte alınan kararlar

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “İzolasyon Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre koronavirüs tedbirleri kapsamında son dakika kararları alındı.

Genelgede, daha önce valiliklere gönderilen genelge ile “izolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali/Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi” talimatı bildirildiği hatırlatıldı.

Genelgede, evde izolasyona tabi tutulan Covid 19 tanılı ya da temaslı bazı vatandaşların, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları tespit edildiğine dikkat çekilerek bunun önüne geçilmesi amacıyla alınacak önlemler şu şekilde sıralandı:

İŞTE ALINAN KARARLARI


“- İlgili birimler arasında koordinasyon tesis edilerek, test sonuçları pozitif olan ve evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymaları, elektronik imkanlar da olmak üzere her türlü tedbir alınarak muhakkak sağlanacak.

MAHALLE DENETİM EKİPLERİ

- Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekipleri” oluşturulacak.


- Bu ekiplerin yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütülebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) görevlendirilmeleri sağlanacak.

İHLAL EDENLERE PARA CEZASI

- Yapılan her türlü bilgilendirmeye karşın evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacak. Konusu suç teşkil eden eylemlere ilişkin TCK’nın 195’inci maddesi uyarınca gerekli adli işlemlerin başlatılacak.”

 

 

YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • Tuncay kağızmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben hastaneye izinli olarak gittigim halde kendi aracımla ceza yedim yazık günah degilmi 3150 haram zıkkım olsun helal etmiyorum kaldıki pozitif de degilim temaslı oldugum için izlemeye alınmıştı.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    izinli isen cezayı silerler merak etme ha yazılı izin değilse o başka
    Cevapla
  • Misafir 001 3 yıl önce Şikayet Et
    Corona ne zaman biter? Corona yerine, Allah korkusu kalplere girdiği an. Bundan beş yıl sonra tüm yalanlar da ortaya çıkar. Ama fenafilcorona olanlara bunu anlatamazsınız. Fenafilcorona olanlar kurulu saat gibi her gün aynı şeyleri tekrar ederler. Sen Corona ol da gör gününü falan der. Son söz: Koronadan korkma, ruhunun şeytan ve şeytani güçler tarafından esir alınmasından kork.
    Cevapla
  • Mucahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel yorum. Tebrik ediyorum
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gördüğüm en mantıklı en anlamlı yorum
    Cevapla
  • Okk es 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben carsamba gunu ikindi pozitif cikti sonucum. Aradilar evde karantinadasin diye daha ne gelen var ne giden. Ne ilac getiren var ne baska birsey. Cok rahatsizlanirsan ambulansı ara dediler.
    Cevapla
  • Sağlık olsun 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke geleni gideni beklemek yerine , aylardır baş bas bağırılan tedbirlere sıkı sıkıya sarılsaydınız...
    Cevapla
  • Kuralci 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşa iki maske tak otobusle gel demişler ..ben anlamadım bu işten hiçbirşey galiba yavaş yavaş hepimiz olacağız da bizi alıştırıyorlar gibi...
    Cevapla
  • bilmem 3 yıl önce Şikayet Et
    bilinen bir ilaci yokki. agirlasmadna ilac kullanmak daha tehlikeli. dinlenmelisin ve keyfine bakmalisin. genelikle agirlasmadan atlatiyor insan.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim maşallah ne güzel. Hiç ilaç almadan durman gerçekten de takdire şayan. Çok elzem olmadıkça ilaç almaman senin için daha iyi olur
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastalığın insanın uzerinde psikolojik baskısı çok fazladir. Hastaya fazla denetim fazla yüklenmek olacaksa zarardır. Halini hatırını sorma babında, ihtiyacınız varmi, nasıl yardımcı olabiliriz. Bu süreçte Siz bizlere yardımcı olun evden cikmayin, bizde belediyece, kolluk görevlilerince elimizden gelen yardımı yapalım. Sağlık destek,Market-eczane anlasmasi, çöp atımı ihtiyaçlarınızı karsilayalim denmeli. Psikolojik ve lojistik destek sağlanmalı. İnşaallah hep birlikte, bilinçli bir şekilde bu süreci atlatiriz
    Cevapla
  • Mucahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
  • Sağlık olsun 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylediğiniz nezaket evresini geçtik sanırım.. artık hepimiz anladığımız dille yani cezayla karşı karşıyayız... Ama bu sonucu kendimiz istedik maalesef
    Cevapla
  • Guguk19 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence insanımız tedbirlere uyuyor. virüs bunu anlamıyor sadece.
    Cevapla
  • Mucahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Cogunun uydugu yok. Ben aile hekimiyim. Arayip disari cikmayin dememize ragmen aile sagligi merkezinin kapisina gelip gorevliler iceri girmeyin dedigi halde iceri girenler diger hastalarla yan yana duranlar var. İsnalar problemli maalesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR