Türkiye için koronavirüste milat olacak tarih 21 Eylül

Yaz aylarıyla birlikte vaka sayısında yaşanan artışın kış gelmeden kontrol altına alınması için başlatılan çalışmalarda, 21 Eylül milat olacak. Uzmanlar, okulların açılmasının planlandığı bu tarihe kadar sıkı bir strateji uygulanması uyarısında bulundu ve 3 öneri getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 07:24 GÜNCELLEME 19.08.2020 05:42 GÜNCEL
Türkiye için koronavirüste milat olacak tarih 21 Eylül
Türkiye için koronavirüste milat olacak tarih 21 Eylül

Edinilen bilgiye göre, pandeminin kontrol altına alınması ve sonbahar aylarında beklenen artışın önlenmesiyle ilgili toplantılarda farklı öneriler tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarda yapılan değerlendirmelerde, önerilerin genellikle üç başlıkta toplandığı öğrenildi.

 

DAHA FAZLA TEST

Okulların açılmasının planlandığı 21 Eylül'e kadar olan süreçte, dört haftalık bir strateji geliştirmek gerekecek. Sağlık Bakanlığı'nın pandeminin en yoğun olduğu dönemde, günde en fazla 54 bin test yaptığı, son dönemde ise bu rakamın 67 bine çıktığı belirtiliyor. Bu rakamın günde 150 bine çıkması öneriler arasında bulunuyor.

 

RİSKLİ GRUPLARA TARAMA

AB ülkelerinde yapılan araştırmalarda, "taksiciler, otobüs ve tramvay sürücüleri, restoran çalışanları ve temizlikçiler" en yüksek risk grupları olarak belirlendi. Mücadelede risk gruplarından başlayacak tarama yapılması, pozitif çıkanların izole edilmesi de tavsiyelerden biri.

KARANTİNAYI DELENLERE YAPTIRIM

Evde izolasyonda çıkan sorunların giderilmesi için de farklı öneriler getirildi. Sağlık Bakanlığı'nın genelgesiyle belirlenen koşulları taşımayanlara evde izolasyon uygulanıyor. Ancak kişilerin izolasyona dikkat etmedikleri ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı kontrollerde bu kişilere para cezası uygulanmasının yanı sıra, ihlal yapanların öğrenci yurtlarına alınması da tartışılan konular arasında.

KAYNAK : Hürriyet Gazetesi
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • İks 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben hasta olmak istemiyorum kardeşim...neden insanlar virüs kapmak için yarışıyor anlamıyorum. Kafayımı yediniz yoksa oyun eğlence gibimi geliyor...biran evvel bu beladan kurtulalım diyeceklerine koşa koşa virüsleniyorlar. Bilmeden dağıtanlarda var kocası pozitif çıktığı halde onu evde bırakıp köyüne giden ve köydeki herkese bulaştıranda var. Allah hepinizi bildiği gibi yapsın. ..bu veballe nasıl yaşıyorsunuz bilmiyorum.hiç birinize hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Fehmi. 3 yıl önce Şikayet Et
    Toplu tasimalar seyahat serbestisi yapilmasi yanlis bir karardi bu senede millet gitmeseydi seyehate toplu tasimalar neden balik istifi olmasina izin verildi
    Cevapla
  • oku yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kaldınız çoook. Testi pozitif çıkan kimseyi dışarıya salmayacaktınız. Testi pozitif çıkıpta sen de ol deyip polisi yüzüne tükürenlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz
    Cevapla
  • Çay 3 yıl önce Şikayet Et
    Turist akıyor her tarafa Herkes tatile memlekete denize hucüm etti birşey yok Okula gelince tedbir hikayesi bu nedir arkadaş Nasıl bir saçmalıktır. Düğün dernek kafe eğlence gırla gidiyor Sonra vaka çıktı okulu açmayız Allah bildiği gibi yapsın hepinizi
    Cevapla
  • Anne 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsün başladığı ilk günlerdi kas ve eklem ağrıları, öksürük, boğaz ağrısı,nefes darlığı vardi.Doktor zatürre başlangıcı dedi antibiyotik verdi.O zaman yurt dışı baglantisi ve umreden gelen biriyle gorustunmu diye soruluyordu.Benimde öyle bir durumum yoktu hiç dusunulmedi test.O zaman bu semptomlar cok bilinmiyordu hak veriyorum fakat iyilestikten sonra bir türlü eski halime dönemedim.Tabi bu arada kac defa gidip geldim halimi anlattim.Antikor testi istedim 3defa söyledim her defasinda test yok bir sonraki geldiginde yapalim diyolar çocuk kandirir gibi.
    Cevapla
  • Şerife 3 yıl önce Şikayet Et
    Antikor testinde corona olduğumuz anlaşılıyor mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR