İstanbul, Ankara ve İzmir merkezli FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 40 ilde, İstanbul merkezli 16 ilde ve Ankara merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu başlatıldı. İzmir'de yakalama kararı verilen 54 kişiden 41'i, İstanbul'da 62'i kişiden 30'u, Ankara'da ise 25 kişiden 18'i yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 09:30 GÜNCELLEME 18.08.2020 10:48 GÜNCEL
İstanbul, Ankara ve İzmir merkezli FETÖ operasyonu
İstanbul, Ankara ve İzmir merkezli FETÖ operasyonu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ankesörlü veya büfe telefonlarından örgütün "mahrem imamları" olarak nitelendirilen terör örgütü yöneticileriyle görüştükleri öne sürülen 54 şüpheliyi yakalamak amacıyla çalışma başlatıldı.

 

İzmir merkezli 40 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 41 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 30'unun TSK'de aktif olarak çalıştığı, 11'inin ise ihraç edilmiş olduğu belirtildi.

 

Tamamı astsubay olan şüphelilerin, 24'ünün Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 13'ünün Jandarma Genel Komutanlığı, 10'unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 7'sinin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına mensup olduğu ifade edildi.

Diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalar devam ediyor.

İSTANBUL MERKEZLİ DE OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ''örgüt imamı'' tarafından ankesör veya sabit hatlardan arananların tespit edilmesi, itirafçı beyanları ve yapılan teşhisler üzerine aralarında muvazzaf ve ihraç askerler ile sözde sivil mahrem imamların da bulunduğu 62 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 16 ilde düzenledikleri eşzamanlı operasyonlarda şüphelilerden 30’unu yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 32 zanlının ise yakalanması için çalışılmaların devam ettiği bildirildi.

ANKARA'DA DA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen 21'i ihraç, 25 eski astsubay hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Bu kapsamda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Ankara merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonlarla şüphelilerden 18'i gözaltına alındı.

Operasyonlarda, zanlıların, astsubay okulu sınavına örgüte ait evlerde hazırlandıkları, sınavı kazandıktan sonra astsubay okulunda mahrem imamlarca örgütsel faaliyetler için tekrar talimat aldıkları belirlendi.

Bu bağlamda şüphelilerin, ikişerli ve üçerli gruplarla mahrem imamlarla örgütsel toplantılar yaptıkları ve örgüt liderinin videoları izletilerek bağlılıklarının artırıldığı, evlerde gizlilik kuralları içerisinde faaliyet göstererek, tedbirli davranmaları için talimat aldıkları tespit edildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kökünüz kurusun fetöcüler!
    Cevapla
  • vip 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl büyükbaşlar yurt dışında. Bunlar asaladan tehlikeli. Özal asalayı bitirmişti. Örgütün tepe yöneticilerini yakalamak indirmek lazım.
    Cevapla
  • Salih Dagcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Adaleti tez olanı adalettir adamı içeri alıp 1. 2 yıl içeride yatırıp ondan sonrada ya senin ismini veren senin olmadığını söyledi e o zaman 1. 2 yıl yatan adam a ne olacak süreci hızlı ve tez zamanda suçlu suçsuz dürüst ce görülmesi adaletin en güzeli olur
    Cevapla
  • 42konya 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainler bitecek INŞAALLAH, gözlerini açmıyorlar ALLAH CC AÇSIN tövbe nasip etsin ,başka ne diyeyim,insanları kandırıp müslümanlık adına militan yaptılar, RABBIMIZ yine bizi uyarmıştı "dikkat edin sizi ALLAH ile kandırmasınlar " Kardeşlerim inadınıza ahiretinizi yakmayın,bildiklerinizi anlatın pişmanlıktan faydalanın, yahudi usakligindan kurtulun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR