CİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır? CİMER dilekçe örneği ve başvuru sonucu sorgulama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), her türlü sorun, şikayet, öneri ve istekler için vatandaşların hizmetine sunulmuş bir hizmettir. CİMER’e yapılan şikayetler ilgili kurumlara ulaştırılarak en kısa sürede çözüme ulaştırılır. Peki CİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır? CİMER şikayet takibi nasıl yapılır? CİMER şikayet sonucu nasıl öğrenilir?

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2020 09:19 GÜNCELLEME 19.08.2020 09:19 GÜNCEL
CİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır? CİMER dilekçe örneği ve başvuru sonucu sorgulama!
CİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır? CİMER dilekçe örneği ve başvuru sonucu sorgulama!

CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletilmesi amacıyla kurulan bir web servisidir. CİMER sayesinde vatandaşlar şikayet, istek, talep, öneri vb. ilgili bildirimlerini Cumhurbaşkanlığına bağlanan İletişim Merkezine iletebiliyor. Gelişen bilgi iletişim teknolojileri sayesinde kadim insan haklarından olan dilekçe hakkının kullanımını kolaylaştırmak ve daha da önemlisi vatandaşların demokratik katılım yolu ile idare üzerinde kamuoyu denetimi sağlamak amacıyla oluşturulan CİMER, dünya genelinde elektronik başvuru alma sistemine geçen öncü sistemler arasındadır. CİMER, hükümetimizin çalışmaları ve kamu idaresinin eylem ve işlemleri hakkında vatandaşların görüş ve önerilerini alarak oluşturulacak politikalara kaynaklık etmektedir. Aynı zamanda bu sistem, vatandaşlardan gelen geribildirimlerin ölçülmesi ile birlikte halkla ilişkiler kavramını tüm kamu teşkilatına yaymayı amaçlamaktadır.

 

CİMER’e ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, kısa adıyla CİMER üzerinden şikayet başvurusu yapmanın iki yolu vardır. Bunlardan birincisi Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi ve ikincisi ise e-Devlet portalı. İşte nasıl başvuru yapılacağının yanıtı...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Başvurusu;

 

CİMER başvurusu https://www.cimer.gov.tr/ adresinden adresi üzerinden alınmaktadır. Siteye giriş yapıldıktan sonra ekranda açılan kutucuklarda yer alan  T.C. kimlik numarası, ad-soyad bilgileri, annenizin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri numarası ve cep telefonu numarası eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. 

e-Devlet Üzerinden CİMER Başvurusu;

E Devlet kapısı üzerinden CİMER'e başvuruda bulunmak da kolaydır. Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/cumhurbaskanligi bu linke tıklamalı ve E Devlet üzerindeki Cumhurbaşkanlığı sitesine gidilmelidir. Ardından kişi önüne çıkan seçeneklerden Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne tıklamalıdır. Burada da Uygulamaya Git butonu üzerine tıklanmalıdır. Burada yine bazı kimlik bilgilerinin sorulduğu başvuru sayfasına yönlendirilecektir. Form doldurulduktan sonra CİMER'e başvuru sebebi de işaretlenmelidir. Ardından ise ileri butonuna basılıp CİMER şikayet dilekçesi yazılmalı ve başvuru sonlandırılmalıdır.

CİMER DİLEKÇE ÖRNEĞİ

CİMER üzerinden herkes şikayet ya da dilekte bulunabilir. Fakat şikayet ve dileklerin en kısa sürede çözüme kavuşabilmesi için dilekçede noktalama ve imla kurallarına, konunun anlam bütünlüğüne ve anlaşılır olmasına dikkat edilmelidir.

CİMER Şikayet Örneği İse Şöyledir;

TC CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MAKAMINA;

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06550 Beştepe - ANKARA

Başvuran: Ad, soyad, adres ve iletişim bilgileri

Talep Konusu:

Açıklamalar:

1- (Bu kısıma gerekli açıklamalar maddeler halinde yazılmalıdır.)

2- …

Sonuç ve Talep: Yukarıda belirtilen nedenlerle ilgili sorunun giderilmesi

Saygılarımla arz ve talep ederim …/.../... (Tarih)

CİMER ŞİKAYET HATTI TELEFON ve FAKS NUMARASI

  • Cumhurbaşkanlığı Telefon Numarası: 0 (312) 525 55 55 

  • Faks Numarası: 0 (312) 525 58 31 

  • CİMER Adresleri: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe-Ankara 

  • E-Mail: cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr

CİMER ŞİKAYET SORGULAMA

E-devlet ve CİMER resmi sitesinden yapılan başvurular aynı zamanda telefon ile arayarak da başvurunuzu sorgulayabiliyorsunuz. Bu telefon numarası CİMER Alo 150 üzerinden hizmet vermektedir. Bu numarayı arayan vatandaşlara bulundukları ilin il Valiliği'nde yetkili bir kişi tarafından yanıt veriliyor. Yetkili kişi vatandaşın sorunlarını dinledikten sonra ilgili bölümlere konuyu aktarıyor.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Arslan aluk 3 yıl önce Şikayet Et
    enflasyonu piyasa fiyatlarına göre hesaplanması, her tür vergilere, yol ve köprülere belirttiğiniz enflasyona göre zam yapılması, bir ürünün fiyatının enfazla dörtte biri ile vergilendirilmeli, mesela 100 tl lik bir ürün en fazla 125 tl ye tüketici alamalı. ötv denen adi vergi ürünün fiyatına göre uygulanmalı ve yüzde otuzu geçmemeli. birde devlet personeli alımlarında işçi ve memur liyakate uylmalı, ayrım yapılmamalıdır, bu devlet 83 milyonundur,
    Cevapla
  • Resul yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayçiçek yağları almış başını gidiiyor Yılbaşından buna % 100 e ulaştı zam miktarı
    Cevapla
  • traşçılar 3 yıl önce Şikayet Et
    cimer aynı kredi kartına bulaşmak gibi birşey kendi işinizi kendiniz görün devlet ne zaman iş çözmüşki şimdi çözsün
    Cevapla
  • malesef 3 yıl önce Şikayet Et
    cimer e fetö dahil yazdığım şikayetler yüzünden üç defa karakola çağrıldım. savcıya ifade verdim. kimse kusura bakmasın ama bidha "ASLA " cimer e başvurmam. bildiğin statükocu devlet memuru mantığı ile çalışıyor. hiç bir şey çözdüğü yok. üstelik seni bir güzel ifşa ediyor. ne görürsem göreyim, kendim düzeltebilirsem düzeltirim, yoksa başımı çevirir giderim. 15 Temmuz da sabiha gökçende, oğlu ile sabahlamış birine bu kararı aldırdılar. BRRRAAVVOOOO cimer.
    Cevapla
  • tataroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    08.01.2020Tarihinde bir konu hakkında yapmış oldugum bilği edinme konusu hala sonuçlanmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR