Son dakika: Türkiye'den sıcak açıklama: Yunanistan'ı uyarıyoruz

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere değinen Çelik, "Yunanistan yanlış bir oyun peşinde koşuyor. Yunanistan'ı da uyarıyoruz. Oynadığınız bu oyun bir Yunan tragedyası dönüşebilir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 18:46 GÜNCELLEME 18.08.2020 18:53 GÜNCEL
Son dakika: Türkiye'den sıcak açıklama: Yunanistan'ı uyarıyoruz
Son dakika: Türkiye'den sıcak açıklama: Yunanistan'ı uyarıyoruz

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

 

'YUNANİSTAN VE FRANSA ARASINDA YAPILAN ANLAŞMA KORSAN ANLAŞMADIR'

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi herhangi bir şekilde Kıbrıs Türklerini temsil etmeye ait bir yapı değildir. Dolayısıyla bu anlaşma korsan bir anlaşmadır. Böyle bir yetkisi yoktur. Rumlar ve Yunanlılar siz Türkiye ve KKTC ile anlaşmadan burada fiili bir durum oluşturacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. O Fransız da bu bölgedeki istikrarı umursamaz. Onlar çıkarlarına bakarlar. Eğer burada barış istikrar istiyorsanız masada görebileceğiniz en güvenilir ortak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'dir. Fiili durum yaratarak hak ve menfaatlerimizi gasp etmek isteyenlere de verecek tek damla Mavi Vatan suyumuz yoktur. Yunanistan yanlış bir oyun peşinde koşuyor. Hem Türkiye ile müzakere edelim diyor, o sırada gidip Mısır'la korsan anlaşma yapıyor. Fransa'nın körüklemeye çalıştığı şey sizin aleyhinize olur. Türkiye'nin haklılığını gösteren uluslararası yargı kararları. 1977 İngiltere Fransa davası; tamamen Türkiye'nin haklılığını gösteren bir sonuçla bağlanmıştır. 1992 KANADA-FRANSA davası, 2009 Romanya Ukrayna davası, 1985 Libya Malta davası. Bütün bu davalarda bizim kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusundaki tezlerinin haklılığı gözetilmektedir.

YUNAN TRAGEDYASINA DÖNÜŞEBİLİR

 

Yunanistan yanlış bir oyun peşinde koşuyor. Yunanistan'ı da uyarıyoruz. Oynadığınız bu oyun bir Yunan tragedyası dönüşebilir.

Sevr'e benzer bir anlaşmayı önümüze koyuyorlar.


İSRAİL-BAE ANLAŞMASI

Hiçbir şekilde barışa ve istikrara katkı sağlamayacak. Filistin'in içinde olmadığı çözümün sonuç alması mümkün değil

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • ismail hakki 3 yıl önce Şikayet Et
    Çare S400
    Cevapla
  • izmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi taraf gucluyse onun dedigi olur
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kıbrıs'ı Anavatana bağlayalım, masalar ve sahalarda bizden izin-onay almadan hiç kimse adım atamasın ve konuşamasın Mavi Yurtta. Herkes bize ve haklarımıza saygı göstersin. Olması gereken en mantıklı ve en etkili çözüm bu olacak belkide.
    Cevapla
  • reco 3 yıl önce Şikayet Et
    meb ilan etmeden konusmak nafile.
    Cevapla
  • yigido 58 3 yıl önce Şikayet Et
    iyice kasindi yunan.bir sabah ansizin gelebiliriz.bir olur bin diriliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR