İstanbul Barosu'na gece kulübü şoku! Kapatıldı

Avukatların sosyal tesis olarak kullanması için İstanbul Barosu’na tahsis edilen 6 milyon dolarlık bina gece kulübü yapılınca mühürlendi. 31 Temmuz ile 2 Ağustos’ta denetime giden Beşiktaş Belediyesi ekipleri sadece kafe ve restoran ruhsatı olmasına rağmen tesiste alkollü içki satışı ve müzik yayını yapıldığını belirledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2020 05:51 GÜNCELLEME 20.08.2020 11:45 GÜNCEL
İstanbul Barosu'na gece kulübü şoku! Kapatıldı
İstanbul Barosu'na gece kulübü şoku! Kapatıldı

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; gece kulübüyle ilgili dün önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukatın söz konusu gece kulübünün içki ruhsatının olmadığı yönündeki şikayeti üzerine Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, 31 Temmuz ile 2 Ağustos’ta bahse konu yere denetime gitmişti. Ancak avukata verilen cevapta, herhangi bir faaliyete rastlanılmadığı bildirilmişti.

 

İstanbul Barosu'ndan 6 milyon dolarlık büyük skandal

FAALİYET DURDURULDU

 

Dün yaşanan yeni gelişmeye göre, Beşiktaş Belediyesi ve emniyet, söz konusu gece kulübünün faaliyetini durdurdu. Balmumcu’daki binada, kafe ve restoran ruhsatı olmasına rağmen alkollü içki satışı ve müzik yayını yapıldığı belirlenmesi üzerine faaliyetin durdurulduğu ve yasal işlemin yapıldığı belirtildi.

TBB’YE HENÜZ YANIT VERMEDİ

TBB, 10 Ağustos’ta konuyu, İstanbul Barosu’na resmi bir yazıyla sordu. TBB Saymanlığı tarafından gönderilen yazıda, sosyal tesis olarak kullanılması için alınan binanın gece kulübü olarak işletmeciye kiraya verilmesi iddialarına yanıt vermesi istenilmişti. Yazıda, satın alınan yerin amacı dışında kullanılamayacağı belirtilirken, "Taşınmaz, kim tarafından ve ne amaçla kullanılıyor" diye sorulmuştu. İstanbul Barosu’ndan TBB’ye henüz cevap gönderilmediği öğrenildi.

TBB'den İstanbul Barosu'na gece kulübü sorusu: Kim kullanıyor, acil cevap ver

RUHSATSIZ ÇIKTI

Sosyal tesis olarak alınan yerin gece kulübüne kiralandığına yönelik 8 Ağustos’ta çıkan haberlerin ardından İstanbul Barosu yazılı açıklama yapmıştı. Açıklamada, işletmede farklı konseptlerde alanların oluşturulduğu ancak gece kulübü tarzı bir oluşumun mevcut olmadığı iddia edilmişti. Baro’nun açıklamada "sosyal tesis" olarak bahsettiği yerin sadece üst katının avukatlara tahsis edileceğini belirtmesi de dikkat çekici bulunmuştu. Baro ayrıca söz konusu yerin aylık sadece 25 bin liraya kiraya verildiğini iddia etmişti.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 4
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul barosunun uğraştığı işe bak neden çoklu baroya karşı çıktıkları daha iyi anlaşılıyor..
    Cevapla
  • Mrrrr 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet diğer barolar şimdi çıkın da açıklama yapın...
    Cevapla
  • Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Muhammed derki, yatsı namazından sonra yatın, günümüzde sağlık için en faydalısı bu olduğu bulundu uzmanlar tarafından.
    Cevapla
  • Sav 3 yıl önce Şikayet Et
    Aleyhissalatu vesselam
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR