Meteoroloji'den peş peşe İstanbul uyarıları! Ve başladı, trafik felç

Sıcak havaların ardından dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam yağmur, bugün de etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış sonrası oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu. İstanbul'daki yağışın bütün gün etkili olması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2020 09:36 GÜNCELLEME 21.08.2020 09:37 GÜNCEL
Meteoroloji'den peş peşe İstanbul uyarıları! Ve başladı, trafik felç
Meteoroloji'den peş peşe İstanbul uyarıları! Ve başladı, trafik felç

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, İstanbul genelinde öğle saatlerine kadar etkisini göstermesi beklenen kuvvetli yağışın ardından oluşabilecek aksamalara karşı uyarıda bulundu.

 

Yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; bugün öğle saatlerine kadar İstanbul'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 7 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı ve Güney Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

MECİDİYEKÖY'DE YOL SU ALTINDA KALDI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle su baskınları oldu. Şişli Mecidiyeköy Varyant altı etkili olan sağanak yağış nedeniyle su altında kaldı. Göle dönen yolda birçok vatandaş araçlarıyla mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar yolda kaldı. Trafik adeta durma noktasına gelirken, bazı vatandaşlar göle dönen yolda zorlukla gitmeye çalıştı.

ÜSKÜDAR'DA DA ARAÇLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Üsküdar'da  yoğun yağış nedeniyle yollar göle döndü, araçlar ilerlemekte zorlandı. İstanbul'da sabah saatlerinde yağmur etkili oldu. Üsküdar'da da yağış nedeniyle bazı yollar su altında kaldı. Araçlarr ilerlemekte zorlandı. Yağış nedeniyle rögarların taştığı görüldü.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • Emir Timur 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın bim
    Cevapla
  • Dervıs 3 yıl önce Şikayet Et
    Yagmur eydur dervıs baba.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR