Tuna-1 kuyusu nerede? Doğalgaz Karadeniz'de nerede kaç metreküp bulundu?

Tuna-1 kuyusu nerede? Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede Tuna-1 kuyusu üzerinde Fatih Sondaj Gemisi tarafından yapılan sondaj çalışmasında 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu açıkladı. İşte merak edilen Tuna-1 kuyusunun yeri ve konumu...

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2020 10:45 GÜNCELLEME 22.08.2020 10:46 GÜNCEL
Tuna-1 kuyusu nerede? Doğalgaz Karadeniz'de nerede kaç metreküp bulundu?
Tuna-1 kuyusu nerede? Doğalgaz Karadeniz'de nerede kaç metreküp bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisinin Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu açıkladı. 20 Temmuz'da Tuna-1 kuyusu sondajını yapan Fatih Sondaj Gemisi ilk aşamada Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini gerçekleştirildi. Peki Tuna-1 kuyusu nerede? İşte Karadeniz doğalgazının çıkarılacağı kuyunun yeri...

 

 

Karadeniz doğalgazı ne zaman çıkarılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi açıkladı!

TUNA-1 KUYUSU NEREDE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu müjdesini verdiği Tuna-1 kuyusu Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinin 175 km açığında yer alıyor. 
Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede bulunan Tuna-1 kuyusu  Karadeniz'deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor.

 

 

TÜRKİYE'NİN YILLIK DOĞALGAZ TÜKETİMİ KAÇ DOLAR?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)'nın Ocak 2020 raporuna göre; Türkiye, doğal gaz ithalatına yılda 12-13 milyar dolar ödüyor. Yıllık 45-50 milyar metreküp arasındaki tüketimin tamamına yakınının dışarıdan alan Türkiye'nin bu alandaki açığı, yıldan yıla artan enerji ihtiyacına bağlı olarak artıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR