Yalçın Topçu'dan doğalgaz keşfi açıklaması

Yalçın Topçu, Karadeniz'de keşfedilen 320 milyar metreküplük doğalgaz ile ilgili "Bu müjdenin ülkemiz için olduğu kadar bölgenin ve dünyanın refah ve barışı için de çok önemli katkılarının olacağını düşünüyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2020 15:54 GÜNCELLEME 22.08.2020 15:56 GÜNCEL
Yalçın Topçu'dan doğalgaz keşfi açıklaması
Yalçın Topçu'dan doğalgaz keşfi açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün ilan ettiği doğalgaz müjdesiyle ilgili konuştu. Topçu, “Cumhurbaşkanımızın verdiği tarihi bir müjde ile Fatih Sondaj Gemimizin 20 Temmuz 2020’de başlattığı çalışmalar neticesinde Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildiğini öğrendik. Bu müjdenin ülkemiz için olduğu kadar bölgenin ve dünyanın refah ve barışı için de çok önemli katkılarının olacağını düşünüyorum. Millet olarak bu yükseliş dönemimizde, birliğimizi ve siyasi istikrarımızı bozdurtmazsak, tarih de, zaman da, gelecek de Allah’ın yardımıyla bizimle olacak inşallah. Şairin dediği gibi ‘Ak tolgalı beylerbeyi haykırdı: İlerle! Bir yaz günü geçtik Tuna’dan kafilelerle.’” dedi.

 

 

“TÜRKİYE TÜRKİYE’DEN BÜYÜKTÜR, DOSTLUĞUNU SEÇENLER KAZANIR”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Halk müziği sanatçısı Arslanbek Sultanbekov’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin, ABD Başkan adaylarından Biden’in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la alakalı sarfettiği sözlerin sorulması üzerine konuşan Topçu, “Emperyalist güçlerin hükümeti ve hükümet olmaya aday olanları, mazlum coğrafyalarda yıllardır yaptıkları katliam ve zulümlere karşı sahada ve masada etkin olan Türkiye’ye ve Türk halkının iradesiyle seçilmiş demokratik, laik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine ve Cumhurbaşkanına müttefikliğe, devletlerarası ve uluslararası hukuka aykırı, her türlü akıl ve hukuk dışı eylem, iftira ve tezgahlarla açık olarak saldırıyorlar. Türkiye, güçlü devleti, büyük milleti ile şüheda yadigarı kutsal vatana sahip bir ülkedir. Bölgesinin ve dünyanın, barışı, güvenliği, adalet ve refahı için hukuk içinde uluslararası hukukun meşruiyeti dahilinde nerede bir zulüm ve sömürü varsa dil, din, ırk ayrımı gözetmeden orada devleti ve milletiyle tarihin her devrinde olduğu gibi masada da, sahada da olmaya devam edecektir. Türkiye Türkiye’den büyüktür, dostluğunu seçenler kazanır.” dedi.

 

 

 Topçu şöyle devam etti: “Türk’ün zaferler ayı olan Ağustos ayındayız, 26 Ağustos 1071’de Adud'üd-Devle Sultan Alp Arslan Anadolu’nun kapılarını Türklere açmış, 9 asır sonra ise Cumhuriyetimizin Kurucusu, İstiklal harbimizin başkomutanı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustosu 27’sine bağlayan gece Yunan ordusuna karşı başlattığı büyük taarruz ile Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde şanlı ordumuz düşman birliklerini imha etmiş, Anadolu’nun sonsuzadek Türk yurdu olacağını bütün dünya anlamıştır. 26-30 Ağustos’da bize zaferler kazandıran, Adud'üd-devle Sultan Alp Arslan’ı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehit ve gazilerimizi, minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu vesile Malazgirt ve 30 Ağustos Bayramlarımız kutlu, zaferlerimiz daim olsun.

Merhum yazar Gençosmanoğlu ve Azebaycan Eski Devlet Başkanı Elçibey hakkında konuşan Topçu, “eserinde ‘Aylardan Ağustos, günlerden Cuma’ dediği gibi 21 Ağustos 1992’de Cuma günü Rabbine yürüyen destan şairimiz merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nu ve ‘Bizim Türk milliyetçiliğimiz şovenizme, ırkçılığa karşı olan bir fikirdir. Bizim milliyetçiliğimiz millî özü müdafaa, Türk milli ruhunun korunması, onun dirilmesi, dünyaya anlatılması ve Türk birliğine nail olma mücadelesidir.’ diyen Azerbaycan’ın yetiştirdiği büyük dava adamı Ebulfez Elçibey’de 22 Ağustos 2000’de ‘Biz halkı seve seve hakka doğru gidiyoruz.’ diyerek Hakk’a yürümüştür. Türk Dünyasını bu iki kıymetini de vefatının seneyi devriyelerinde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi

Son olarak Sultanbekov’un ziyaretini de değerlendiren Topçu, “Türk dünyasının halk müziği sanatçısı değerli ozanımız Arslanbek Sultanbekov ile milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türk kültürünün tanıtımına ilişkin projeleri hakkında görüşmüş olmaktan memnun oldum.” dedi.

Ziyarete ilişkin konuşan Sultanbekov ise, “Görüşmemiz çok faydalı oldu teşekkür ediyorum. Türk dünyasında ve dünyada Türkiye’mizin önemli bir yeri var. Gayem Türk kültür değerlerini hem Türk dünyasına hem de  bütün dünyaya tanıtmak, Sayın Bakanımızla çok verimli bir görüşme oldu sağ olsunlar.” dedi

 

YORUMLAR 3
  • Cemal Kafkasyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda Rus egemenliğinde altında daha çok Kırım Bölgesi’nde bir milyon Nogay soydaşımız yaşamakta. Asya-Balkanlar ve Kafkaslar’da milyonlarcasının dağınık olarak yaşadığı Nogay kardeşlerimizin değerli sanatçısı Arslanbek bütün Türk Dünyasının kıymetli bir sanatçısı. Sayın Bakanımızın Türk-İslam Dünyası ile ilgisine minnettarız.
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Dünyasının iki değerini birlikte görmek ne güzel.
    Cevapla
  • Yalçın Çöndü 3 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk üniversitesinde okuyan halil karaçor'un bir düşmanı vardır.Trabzonlu.İstanbul b.ş. belediyesinde güreşen kafkas kardeşi kamil mingan vardır.Kamil inşatçıdır.kardeşide.Bunlar için değer vb kelimler sadece anlamlarındadır.Desti kırılır.Alp raftan alınan ürün ucuza gider.Tuzaklar ortaya çıkar...Çıkar ve para girince...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR