Türkiye'den son dakika Doğu Akdeniz kararı

Türkiye Doğu Akdeniz'de faaliyetini sürdüren Oruç Reis Gemisi için Navtex süresini 27 Ağustos'a kadar uzattı. Türkiye'nin Oruç Reis Gemisi sismik araştırma gemisi için daha önce ilan ettiği Navtex'in süresi bugün doluyordu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2020 20:30 GÜNCELLEME 23.08.2020 20:39 GÜNCEL
Türkiye'den son dakika Doğu Akdeniz kararı
Türkiye'den son dakika Doğu Akdeniz kararı

Oruç Reis'in sismik çalışma yürüteceği alan için 27 Ağustos'a kadar devam edecek yeni Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan edildi.İlan daha önce 23 Ağustos olarak duyurulmuştu, yeni bildiriyle görev süresi 4 gün uzatılmış oldu.



ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

 

Buna göre Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütecek.

Türk Deniz Kuvvetlerine ait fırkateyn ve korvetler, ülkemizin Doğu Akdeniz’deki yetki alanlarında araştırma yapan Oruç Reis gemisine refakat ve koruma görevini sürdürüyor.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

 

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

 

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Emirdağ Lahikası 3 yıl önce Şikayet Et
    bu asil Türk milleti ihtiyarıyla o partiyi kat’iyen iktidara getirmeyecek. Çünkü Halk Partisi iktidara gelecek olursa, komünist kuvveti aynı partinin altında bu vatana hâkim olacaktır. Halbuki, bir Müslüman kat’iyen komünist olamaz, anarşist olur. Bir Müslüman hiçbir zaman ecnebîlerle mukayese edilemez. İşte bunun için, hayat-ı içtimaiye ve vatanımıza dehşetli bir tehlike teşkil eden bu partinin iktidara gelmemesi için, Demokrat Parti’yi, Kur’ân ve vatan ve İslâmiyet namına muhafazaya çalışıyorum” dedi.
    Cevapla
  • Asli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede 17 sene Ezani kim susturdu ???? Birileri çikipta söyleyemiyorsa biz daha ileri denokrasilere ulaşmiş degiliz demektir, istersen karadeniz degil bütün okyanuslari verseler bile boş.
    Cevapla
  • Adem yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hay Allah senden Razi Olsun . Müslüman türkiyede edepsizce ahlaksizca Ezani Muhammediyemizi yillarca susturdular. ALLAH onlarin azabini ve Ateşlerini hiç eksik etmesin.
    Cevapla
  • Savas 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu navteklerle Cehape amip gibi ikiye bölünecek.
    Cevapla
  • Suss 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen cehapeli degilsin neden bu kadar kendine dert ediniyorsun ,kaça bölünürse bölünsün.
    Cevapla
  • Selami Uçar 3 yıl önce Şikayet Et
    Gireni indirin ki şakamız olmadığını anlasın herkes.
    Cevapla
  • bağımsız 3 yıl önce Şikayet Et
    fıransız macrona kapak olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR