2020 Yedek Subay Astsubay Alımı Yapılacak! MSB Kasım sevk tarihi ne zaman?

Millî Savunma Bakanlığı, Kasım 2020 Sınıflandırma Dönemi silah altına alınacak er, erbaş, bedelli ve yedek subay astsubay adayları için sevk tarihlerini açıkladı. Er, erbaş ve bedelli askerlik için bekleyenlerin yanı sıra merakla beklenen Yedek Subay ve Astsubay alımına ilişkin detaylarda belirtildi. İşte Kasım 2020 Yedek Subay ve Astsubay sevk tarihleri

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2020 09:17 GÜNCELLEME 27.08.2020 09:18 GÜNCEL
2020 Yedek Subay Astsubay Alımı Yapılacak! MSB Kasım sevk tarihi ne zaman?
2020 Yedek Subay Astsubay Alımı Yapılacak! MSB Kasım sevk tarihi ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kasım 2020 Sınıflandırma Dönemi Duyurusunu MSB ASAL resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Yapılan duyuruda silah altına alınacak er, erbaş, bedelli ve yedek subay astsubay adaylarına ilişkin detaylara ve Kasım 2020 sevk tarihlerine ilişkin detaylara yer verdi. Buna ek olarak açıklanan detaylarda Kovid-19 salgını nedeniyle; bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet’ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacak.

 

 

YEDEK SUBAY VE ASTSUBAT ALIMI SEVK TARİHLERİ DE DUYURULDU!

MSB ASAL tarafından yapılan  Kasım 2020 Sınıflandırma Dönemi Duyurusu'nda Yedek Subay ve Astsubay Adayları için sevk tarihine de yer verildi. Açıklamada Yedek Subay ve Astsubay adayları için sevk tarihi 30 Ekim 2020 olarak belirlendi. Kovid-19 Testinin Yapılabileceği/ Sevk Belgesinin Alınabileceği Tarih ise 26-30 Ekim 2020 olarak belirlendi.

MSB ASAL KASIM 2020 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNE İLİŞKİN DUYURU

1. Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

 

 

2. Kasım 2020 sınıflandırma dönemi Sınıflandırma Nitelik Listesine; yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerden, 31 Ağustos 2020 (dahil) tarihine kadar; yoklamasını yaptıran, erken sevk isteğinde bulunan ve askerlik hizmeti ile celp tercihini yaptıranlardan celp tercihlerine göre başvurusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, erteleme ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar alınacaktır. 

3. Kasım 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 31 Ağustos 2020 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır.

4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 23 Ekim 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç).

5. Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır

6. Yükümlüler;

a. Sevk belgesinin alınabileceği tarihlerde e-Devlet’ten “Kovid-19” anketini dolduracaklar,
b. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında “Kovid-19” testlerini yaptıracaklar, c. Test sonucu pozitif çıkanların veya temaslı listesinde yer alanlar, testin yapıldığı tarihi takip eden 5 günlük süre içerisinde sevk evrakını almayan, test sonucu (negatif olsa dahi) çıkmayan yükümlüler müteakip celp ve sevk döneminde sevke tabi tutulacaktır,
ç. Test sonucu Kovid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar sevk belgelerini e-Devlet’ten alabilecek,
d. Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Kovid-19 kapsamında Devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar, asker eğlencesi, uğurlaması vb. faaliyetleri icra etmeyecekler,
e. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır,
f. Kovid-19 salgını nedeniyle; bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet’ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacaktır. 

7. Yol ve iaşe parası, e-Devlet’ten sevk belgesini alanların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği; askerlik şubesi başkanlığından sevk belgesini alanlar ise sevk belgesini aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak verilecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

8. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

9. 7179 sayılı Askeralma Kanununun 27’nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

10. Yükümlüler bu duyuru metnine https://asal.msb.gov.tr internet adresinden ve TRT teleteksten ulaşabilirler. 

YORUMLAR 4
  • Seyhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim oğlum doğuda 3yıldir sözleşmeli er ama önlisans mezunu 23 yaşında yeni kanunlara göre astsubay olamıyor çocuğum hakkını yediler vatanı saeven aslan gibi deli kanlı okuldan çıktı yokluktan askerliği sevdiği için gitti şimdi normal asker olarak gitseydi direk astsubay olabiliyordu bu hakkı mı size soruyorum bir anne olarak
    Cevapla
  • Şakir 3 yıl önce Şikayet Et
    bende 5 senelik mühendisim 5.000 lirayı zor alıyorum
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    sen sıcacik aksam hangi filmi izlesem ne yesem diye yemek sepetinden bakarken onlar orda konserve yiyip nobet tutuyor kral sakir :)
    Cevapla
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen yatagında rahat rahat uyurken , parayla kiyasladigin adamlar bu vatan icin senin icin can veriyo . Kessesini otur asaya .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR