İşte HABER7'nin gücü: Pepsi, ilanla özür diledi

Haber7'de yayınlanması ile büyük yankı bulan, 'Duygularını Göster' adlı yarışmanın katılım şartındaki 'Türban' skandalı sonrası, Pepsi, dün gazetelere verdiği ilanla özür diledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 17.02.2008 20:45 GÜNCELLEME 17.02.2008 20:45 GÜNCEL
İşte HABER7'nin gücü: Pepsi, ilanla özür diledi
İşte HABER7'nin gücü: Pepsi, ilanla özür diledi

Pepsi ile göster duygularını' adı ile www.duygularinigoster.com adresinde başlatılan yarışmaya katılım şartlarına, küfür içeren, ırkçı, hayvan, çocuk, bebek ürünleri gibi fotoğrafların yanı sıra türbanlı fotoğrafların site moderasyonu tarafından onaylanmayacağı ifadesi konulmuştu.


Gelen tepkiler üzerine katılım şartlarında değişiklik yapan şirket, 'türbanlı' yerine 'dinî, siyasî ve yanlış anlamaya açık fotoğraflar' ibaresini koydu. Bu ibare de daha sonra 'Kanuna ve genel ahlak kurallarına aykırı fotoğraflar yayınlanmayacaktır.' olarak düzeltildi.


Ancak tepkilerin devam etmesi üzerine gazetelere ilan veren Pepsi, bu şartları web sitesinden çıkardığını açıkladı. İlanda, fotoğraf yarışmasında açıklanan şartlar arasında Pepsi tarafından onaylanmamış bazı maddelerin tespit edildiği ve ayrımcılık içeren bu maddelerin tüketicilerin haklı tepkisine sebep olduğu ifade edildi.


Durumun farkına varıldığında anında müdahale yapıldığı vurgulanan açıklamada, söz konusu şartların web sitesinden çıkarıldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: "Pepsi, faaliyet gösterdiği her ülkede, kültürel farklılıklara önem veren, toplumsal sorumluluklarını yerine getiren, ülkelerin yerel değerlerine saygılı, toplumsal duyarlılıkları göz önünde bulunduran bir anlayışa sahiptir. Durumun yol açtığı hassasiyetten dolayı üzüntülerimizi bildiririz."


 HABER7'DE YAYINLANAN 'PEPSİ' HABERLERİ



















  • Pepsi'nin 'türban yasağı' kazaymış!


  • Pepsi'den Türban skandalı için özür


  • Pepsi türbanda geri adım attı ama...


  • Pepsi'den yarışmaya 'türban' şartı


  • YORUMLAR 70 TÜMÜ
    • enes özsoy 18 yıl önce Şikayet Et
      haber7..... tevazu(!) ve güvenilirliğin adresi... =) ama cidden tebrik ediyorum haber7 yi iyi işti ;)
      Cevapla
    • Turgut Bayraktaroğlu 18 yıl önce Şikayet Et
      SÜT İÇİN!.... Ben de olaya farklı yorum katayım. Bir insanın kemik indeksi yani yoğunluğu ergenlik çağına kadar içmiş olduğu süt ile doğru orantılıdır.Yani başka bir deyişle baba ocağında içilen süt sizin erkenden osteoporoz olmanızı önler. Amerika,Avrupa başta olmak üzere birçok gelişmiş ülke ergenlik yaşına kadar o kadar çok süt tüketiyor ki aklınız durur! Ayrıca çocuklar neredeyese Cola içmiyor! Bu haberden sonra en azından başörtülüler cola içmezler gibi görünüyor... AMA BARİ SÜT İÇSİNLER!...
      Cevapla
    • Muhiddin Kaya 18 yıl önce Şikayet Et
      Umarım Fransa\'yı boykot işimize dönmez . Bizim kızmamız,boykotumuz dünya tarafındanda biliniyorki çok çok 1 ay sürer. Asla masla deriz ama unuturuz.İnşaallah bu öyle olmaz.
      Cevapla
    • engin caynak 18 yıl önce Şikayet Et
      Özür farkı. \"üzüntelirimizi bildiririz\" \"özür dileriz\" demek değildir..
      Cevapla
    • servet zeybek 18 yıl önce Şikayet Et
      türbanlılar hangi duygularını gösterebilir ki. adamların reklamlarından belli hangi duyguları kastettiği.hayvani duygularını göstermenin yarışı bu.müslüman öyle olsa zaten adına müslüman denmez.islamiyet insanı daha bir insanlaştırır.günümüzde moda olan daha ne kadar hayvanlaşabilirim furyasının zıddıdır.o yüzden böyle bir madde koymasına gerek yoktu ki.hangi müslüman her duygusunu sınırsızlık kuralsızlık ahlaksızlık çizgisinde ifade etmeye kalkar.o zaman inancıyla haliyle de kendiyle çelişmiş olur
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle

    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR