İçişleri'nden Musa Orhan açıklaması!

Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Musa Orhan'ın tahliyesi sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2020 14:39 GÜNCELLEME 16.09.2020 17:27 GÜNCEL
İçişleri'nden Musa Orhan açıklaması!
İçişleri'nden Musa Orhan açıklaması!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

 

Yaşadığı cinsel istismar olayından sonra intihara kalkışan ve 18 Ağustos 2020 tarihinde, tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden İpek Er ve bu olayın şüphelisi Musa Orhan hakkında sosyal medyada bir süredir yapılan yorumlarda, gerek bakanlığımız gerekse İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu hakkında mesnetsiz, hiçbir yasal ve fiili dayanağı olmayan, haksız ve iftiraya varan birtakım paylaşımların yapılması üzerine, aşağıdaki hususların açıklanmasına gerek duyulmuştur.

1- Kamuoyuna  yansıyan ve bakanlığımız tarafından  hiçbir şekilde tasvip edilmeyen, mütevaffanın ailesinin üzüntüsünün derinden paylaştığımız bu acı hadise ile ilgili olarak tüm yasal süreçler, kanunun öngördüğü çerçevede devam etmekte, tutuklanma talebi ve buna bağlı kararlar savcılık ve mahkeme tarafından işleme konulmaktadır. 

 

 

2- Şüphelinin Jandarma Uzman Çavuş olması hasebiyle, kurum yönünden yapılması gereken idari tahkikat ve işlemler de yine yasal çerçevede Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde devam etmektedir. Bu kapsamda;

Musa Orhan isimli şahıs Siirt Valiliğinin tarafından 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamında  hemen görevinden  uzaklaştırmıştır. 
 
“Devlet Memurluğundan Çıkarma” cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde soruşturma başlatılmış, bahse konu disiplin soruşturması tamamlanarak Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir.  Adı geçen şahısla ilgili  ihraç işlemleri başlatılmış olup yasal süreç devam etmektedir. Sürecin tüm aşamaları, kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır. 

3- Kurum içinde yürütülen idari süreçlerin haricinde, adli makamlarca devam eden iş ve işlemlere ilişkin bakanlığımızın herhangi bir yetkisi ve tasarrufunun olması hukuken ve fiilen mümkün değilken, gerek bakanlığımızın gerekse sayın bakanımızın tutuklanma veya adli kontrol kararlarında etki ve müdahalesinin olduğuna dair paylaşımları iyiniyetli olarak değerlendirmemiz, elbette ki mümkün değildir. Bu acı olaydan siyasi bir rant devşirmeyi, kurumlarımızı ve adalet sistemimizi yıpratmayı hedefleyen TELE 1 adlı TV  kanalının yanı sıra gayri ahlaki iftiraları atan terör örgütüne müzahir basın-yayın organları hakkında gerekli tüm yasal işlemler başlatılacaktır.

Yaşanan bu üzücü olaydan dolayı  Bakanlığımıza mensup polis memuru mesai  arkadaşımızın da kardeşi olan merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • mardini 3 yıl önce Şikayet Et
    musa bahaneedererk alçakça saldıran terör sevicileri ve alçakalrı hedefinize varamayacaksınız. suriyede kamışlıda her 15 yaşındaki bir kıız zorla kaçıran tecavüz edip sonra ölüme yollayan pkk ypg bozuntularu ve bunlara destek çıkan yoldaşalrı alçaklığınız bu olaydaki malum kişinin yaptıuüğından da beter.... pkk nin tecavüzcüleri namus gekçisliğin esoyunması tecavüzcülükleirni silemez..
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Duyarlılığından dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey'e müteşekkiriz. Adaletin bu tıynetsiz yaratığa gereken cevabı vereceğine inanıyoruz.
    Cevapla
  • Turei 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmesi lazim olum olum
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım adalet yerini bulur. Devlet üniformasının gölgesinde böyle çirkeflik yapan insan görünümlü mahlukat hak ettiği cezayı alır. Aksi takdirde devlete olan güvene halel gelecektir.
    Cevapla
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    o annenin göz yaşı hepimizi bitirecek yazıklar olsun diyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR