ABD gemileri Doğu Akdeniz'de savaş gemilerimizi izliyor

Girit’in güneyinde önceki gün Yunan donanması ve jetleriyle görüntü veren ABD fırkateyni dün Türk savaş gemileriyle yakın temastaydı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2020 07:56 GÜNCELLEME 27.08.2020 08:02 GÜNCEL
 ABD gemileri Doğu Akdeniz'de savaş gemilerimizi izliyor
ABD gemileri Doğu Akdeniz'de savaş gemilerimizi izliyor

Türkiye’nin navtex ilan edip sondaj çalışması yaptığı Girit güneyinde önceki gün Yunan donanması ve jetleriyle görüntü veren ABD fırkateyni dün Türk savaş gemileriyle yakın temastaydı. İtalya’nın hem Yunanistan hem de Türkiye ile aynı anda icra ettiği deniz eğitimine dün ABD de katıldı.

 

 

Mesaj yayınlandı

Amerikan gemisinin, bir Türk fırkateyni ve MİLGEM korvetiyle yakın takibe alındığına ilişkin fotoğraflar servis eden Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından şu mesajı geçti: “Türk Deniz Kuvvetleri, Müttefik Deniz Kuvvetleri ile geçiş eğitimlerine devam etmektedir. TCG Barbaros fırkateyni ve TCG Burgazada korveti ile ABD muhribi USS Winston S. Churchill tarafından 26 Ağustos 2020 günü, Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri icra edilmiştir.” Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyet sahasında varlık göstermeye çalışan Yunanistan ise tatbikatlara doymuyor. Atina ordusu dün de Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Fransa ve İtalya ile ortak manevralar yaptı. Yunan Savunma Bakanlığı, tatbikatın Kıbrıs ve Girit güneyinde 3 gün süreceğini açıkladı. Ortak tatbikata ilişkin duyurusunda Fransa ise 26-28 Ağustos tarihleri arasındaki tatbikatlarda helikopter destekli bir fırkateyn ve üç Rafale jetle yer aldıklarını kaydetti. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de “Doğu Akdeniz bir gerginlik bölgesine dönüştü” ifadesini kullandığı Twitter mesajında Türkiye’ye yönelik şu saldırgan cümleleri yazdı: “Mesajımız basit: Öncelik diyalog, işbirliği ve diplomasi olmalı. Böylece Doğu Akdeniz bir istikrar ve uluslararası hukuka saygı bölgesi hâline gelir. Doğu Akdeniz birilerinin hırsları için oyun alanı olmamalı. O bir ortak değer.”

 

 

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Şimal 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk gemilerini izliyorlarmış izletmeyin imkanlarımız bu kadar mı.Ondan sonra ahkam kes o silahı yaptık bu silahı yaptık.O yaptığınız silahları müzeye mi koyacaksınız.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Parly, mesajında demiş ki ; “Mesajımız basit: Öncelik diyalog, işbirliği ve diplomasi olmalı. Böylece Doğu Akdeniz bir istikrar ve uluslararası hukuka saygı bölgesi hâline gelir. Doğu Akdeniz birilerinin hırsları için oyun alanı olmamalı. O bir ortak değer.” Ula hırs sende, yalan söylüyorsun. Ortak değermiş. Yeni mi aklına geldi. Afrin'de, Suriye'deki bizim sınırların dibine yaptığınız TÜNELLERİ, ne için yapmıştın ki?
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci insan tüccarı FRANSA borunu git başka yerde öttür.
    Cevapla
  • mpa 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten koronadan öleceğiz hiç olmasa vatanı korurken ölelim belki şehit oluruz.
    Cevapla
  • türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy REİS çıkar seferberliği Atina'yı İstanbul'a katalım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR