Sesi duyan koştu! Faciadan dönüldü tam 15 metre...

Konya'nın Karapınar ilçesinde, bir gün önce trafiğe kapatılan yolda 15 metre derinliğinde ve 30 metre çapında obruk meydana geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2020 16:57 GÜNCELLEME 30.08.2020 16:57 GÜNCEL
Sesi duyan koştu! Faciadan dönüldü tam 15 metre...
Sesi duyan koştu! Faciadan dönüldü tam 15 metre...

Konya'nın ,lçeye bağlı Reşadiye Mahallesi Ekmekçi mevkisinde sabaha karşı büyük bir gürültü duyarak dışarı çıkan vatandaşlar, yolun ortasında dev bir çukur olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı.

Vatandaşlar tarafından durum Belediye ekiplerine bildirildi.

Civardaki evlere 20 metre uzaklıkta olan obruğun 15 metre derinliğinde ve 30 metre çapında olduğu tespit edildi.

Bölge halkından Adem Ekmekçi yaptığı açıklamada, dün aynı yolda çatlaklar oluştuğunu ve belediye ekiplerine bu durumu haber verdiklerini söyledi. 

 

Ekiplerin yolu trafiğe kapattığını dile getiren Ekmekçi, "İyi ki de kapatmışlar. Yoksa burada facia yaşanırdı. 29 Ağustos'ta obruk belirti verdi. 30 Ağustos'ta ise yol çöktü. Sabaha karşı büyük bir gürültü duyduk. Dışarı çıktığımızda toz toprak vardı." dedi.

Bölgede sık sık obruk oluşumuyla karşılaştıklarını belirten Ekmekçi, şöyle konuştu:

"Burada bir obruk fay hattının olduğunu biliyoruz. Oluşan obruk, korkumuzu ve tedirginliğimizi artırdı. Yolun trafiğe kapatılması ile kötü ve üzücü olayların önüne geçildi. Çünkü herkes tarlada çalışıyor. Bölgede çalışan çok sayıda işçi bulunuyor. Yoldan tır, kamyon ve traktör geçiyor. Hem yaya olarak hem de araç olarak çok kullanılan bir yol. Korkunç bir şey. Yol kenarında ambar vardı. Yolda obruk oluşacağını hissedince bir süre önce orayı yıkmıştım. Yetkililerden inceleme yapmalarını istiyoruz." 

 



Bölgede çiftçilik yapan Ahmet Köken ise ”Bu yolu hepimiz kullanırdık. Oluşan obruk insanları korkutuyor ama yapacak bir şey yok. Allah'tan geldi. Üzücü bir kayıp olmamasına seviniyoruz. Araçlara ya da insanlara denk gelebilirdi." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 5
  • ünal 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah konya ah...Yer altı sularını aşırı kullanmamalıydınız...Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • AEmanet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu obrukları önceden tespit etmenin bir yolu yok mu?Teknoloji çağında yaşıyoruz ama hala bir önlem alınmıyor ise birşeyler yanlış gidiyor ya da birileri görevini yapmıyor demek ki.
    Cevapla
  • Gökyüzü 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçte 15 metre derinliğinde durmuyor taş çatlasa 6 metre niye abartıyorlar sa bu kadar
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    ziyaaaa
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Obrugun dibini nasıl gördün
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR