8 aylık bebeğini dünyaya getiren Büşra'nın kahreden ölümü!

Eskişehir’de 8 aylık hamile Büşra Oğuz (22) evde rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek, bebeğini dünyaya getirdikten sonra yoğun bakıma alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 18:52 GÜNCELLEME 01.09.2020 22:08 GÜNCEL
8 aylık bebeğini dünyaya getiren Büşra'nın kahreden ölümü!
8 aylık bebeğini dünyaya getiren Büşra'nın kahreden ölümü!

Dört gün yaşam mücadelesi veren Oğuz, hayatını kaybederken, Ayaz ismini verdikleri bebeği ise kuveze alındı. Büşra’nın hayatını kaybetmesi kentte büyük üzüntüye neden olurken, yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra acı haberi alanlar, sosyal medyadan binlerce başsağlığı mesajı paylaştı. Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Büşra Oğuz, 26 Ağustos'ta Emek Mahallesi Miraç Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından, Asri Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

 

 

Eskişehir’de bir fabrikada çalışan Samet Oğuz ile geçen yıl evlenen Büşra Oğuz, 21 Ağustos’ta evinde rahatsızlanması sonucu ihbar üzerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yapılan ilk müdahalede yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği belirlenen Büşra Oğuz’un 8 aylık bebeği sezaryen ile dünyaya gelirken, komaya girdiği öğrenilen Oğuz, yoğun bakıma alındı.

Hayati tehlikesi nedeniyle Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen genç kadın, 4 gün sonra hayatını kaybetti. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen erkek bebeğe Ayaz ismi verildi. Ayaz bebek, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde kuveze alındı.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Büşra Oğuz, 26 Ağustos'ta Emek Mahallesi Miraç Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından, Asri Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Büşra’nın bebeğini dünyaya getirdikten sonra hayatını kaybetmesi, Eskişehir’de büyük üzüntüye neden oldu. Yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra acı haberi duyanlar, sosyal medyadan başsağlığı mesajları yayınladı.

'BİR HAFTA ÖNCEKİ TANSİYONU NORMALDİ'

Büşra Oğuz’un hastaneye getirildiğinde 38 haftalık hamile olduğunu hatırlatan Eskişehir Şehir Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Kezban Saylam Dönmez, hamilelikte yüksek tansiyona dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle ilk gebeliklerde, bir gebeliğin nasıl seyredip, sonlanacağı hiç belli olmuyor. Maalesef öngöremiyoruz. Bu yüzden düzenli kontrollerin mutlaka yaptırılması gerekiyor. Hamilelerin özellikle son haftalarda, haftada bir düzenli kontrole gitmesi gerekiyor" dedi.

Büşra Oğuz’un bir hafta önce yapılan tansiyon ölçümlerinin normal olduğunu anlatan Dönmez, "Gebelik, kendi kendine, metabolizma olarak, fizyoloji olarak hipertansiyonu tetikleyen bir durumdur. Gebe hastanın vücudu, öyle bir değişiyor ki tansiyon değişikliğine çok müsait. Genelde toplumda buna, 'gebelik zehirlenmesi' deniliyor ve bunun tedavisi doğumdur. Hipertansiyonu, erken gebelik haftalarında tespit ettiğimizde, bir süre bekleyerek bebeğin gelişmesi, akciğerlerinin olgunlaşması için süre tanıyabiliyoruz.

Maalesef bu hastada, bir önceki hafta kontrole geldiğinde tansiyonu gayet normal seyretmiş. Bu yaşanana da kader diyelim, gerçekten önlenemez bir durum. Bu hasta, tansiyon değerleri normalken, bir hafta sonra beyin kanaması geçiriyor"
 diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • adem baba 3 yıl önce Şikayet Et
    dogumda vefaat eden sehit hukmunde dir allah sabir versin akrabalrina
    Cevapla
  • Van 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim eşine sabır versin zor bir imtihan.
    Cevapla
  • Turkum 3 yıl önce Şikayet Et
    Aci gercek koca ilerde ewlenwcek..ama ewlat öksüz buyuyecek iste bu beni delirtiyo ÇOK ACI ÇOOOOK.ANASIZ OLMAK HAYATINDA YASAYACAGIN ENNN ACI HİSTIR .GERISI BOŞ.....
    Cevapla
  • Samet ögül 3 yıl önce Şikayet Et
    Napsin evlenmeyip. Çocuğa yalnız nasıl bakacak. İnşaallah merhametli bir kadına denk gelirse çocuğu kendi evladı gibi görür. Samet kardeşim dua ediyorum senin için...
    Cevapla
  • nevizade 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Allah sevdiklerine sabır versin.
    Cevapla
  • Samet ögül 3 yıl önce Şikayet Et
    Kocasına Allah yardım etsin... Çok zor.... Eğer biri okursa yakınlarından bu yorumu ona kendisini tanımayan ama durumu için şuan göz yaşı döken bir babanın olduğunu ve selamımı söylesin... Allah yardımcısı olsun...
    Cevapla
  • Van 3 yıl önce Şikayet Et
    Kötülüklerin kol gezdiği bu dünyada rabbim senin gibi insanların sayısını artırsın. Bizede dua et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR