AK Parti Sözcüsü Çelik: Bakanımıza yönelik kullanılan ifade terbiyesizliktir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı devam ederken, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, 'Birisi saygısız üslupla İçişleri Bakanına saldıracak ama İçişleri Bakanımız kişilik haklarını koruduğu için 'saldırıyı kışkırtıyor' olacak, böyle saçma sapan bir denklem kurulabilir mi?' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 23:46 GÜNCELLEME 01.09.2020 23:49 GÜNCEL
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bakanımıza yönelik kullanılan ifade terbiyesizliktir
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bakanımıza yönelik kullanılan ifade terbiyesizliktir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

 

'BU İFADEYİ KULLANMAK TERBİYESİZLİKTİR'

Çelik, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine, "Burada bazı meselelere cevap verirken mümkün olduğu kadar üslubumuzu korumaya çalışıyoruz, bunu rakiplerimizden de bekliyoruz. En azından siyasi akılla siyasi argüman üreterek birbirimizi eleştirelim diye buna dikkat ediyoruz, kişiselleştirmemeye çalışıyoruz. Fakat maalesef son zamanlarda özellikle CHP Sözcüsü bu kuralın dışına çıktı ve bu kuralı da sistematik olarak ihlal etmeye devam ediyor. O açıklamasına baktım İçişleri Bakanımıza 'Sarayın atama memuru' diyor, bu ifade terbiyesiz bir ifadedir, bu ifadeyi kullanmak terbiyesizliktir." diye konuştu.

 

"Ne Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ne de İçişleri Bakanımıza dönük olarak bu ifadeyi kullanmaya hakları var." ifadelerini kullanan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:


 

"Şimdi bir milletvekili sıfatı taşıyan birisi, milletvekili sıfatının kaldırmaması gereken, milletvekili sıfatına yakışmayan bir şekilde İçişleri Bakanımıza 'tecavüzün kollayıcısı' diyor. Şimdi bu milletvekilinin İçişleri Bakanımıza söylediği sözü görmezden geliyorlar, bu ahlaksız sözü, bu terbiyesiz sözü, bu kınanması gereken sözü. Sonra İçişleri Bakanımızın ona verdiği cevap üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorlar. Şimdi eğer birileri kendilerine 'tecavüz kollayıcısı' dediği zaman, bunu cevap verilmemesi gereken, gayet doğal karşılanması gereken bir söz olarak görüyorlarsa bu onların kendilerinin bileceği iştir. Ama biz de birisi çıkıp da böyle bir saygısızlık yaptığı zaman, 'tecavüz kollayıcısı' diye bir ifade kullandığı zaman İçişleri Bakanımızın verdiği cevabı aynen muhatabımıza veririz. Bu kadar net, İçişleri Bakanımız doğru yapmıştır. Daha sonra o söz konusu milletvekili bir saldırıya uğramış. Şimdi düşünebiliyor musunuz, birisi saygısız üslupla İçişleri Bakanı'na cevap verecek ve saldıracak ama İçişleri Bakanımızın kişilik haklarına saldıracak, İçişleri Bakanımız kişilik haklarını koruduğu için 'saldırıyı kışkırtıyor' olacak, böyle saçma sapan bir denklem kurulabilir mi? Yani herhangi bir milletvekilinin saldırıya uğramasını hepimiz eleştirelim, hepimizi kınayalım."

Çelik, CHP Sözcüsü'ne yönelik eleştirilerde bulunarak, "Kim bizim bir arkadaşımıza 'tecavüz kollayıcısı' gibi bir ifadede bulunuyorsa yaptığı terbiyesizliktir. Bu terbiyesizliği görmeden verilen cevabı, şiddetin kışkırtıcılığı olarak görmek de ikinci bir terbiyesizliktir. İçişleri Bakanımıza söylenen söz terbiyesizce bir sözdür, kişilik haklarına saldırılmıştır, o da kendi kişilik haklarını koruyan bir cevap vermiştir. Burada kınanması gereken o milletvekilidir. Hele 'atanmış memur' gibisinden kabine üyelerine dönük bir ifade kullanmak tamamen o vesayetçi kafanın ortaya koyduğu yaklaşımların aynen devam ettiğini göstermekten başka işe yaramaz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • abdullah 23 3 yıl önce Şikayet Et
    barış atay haddini bilecek ama kaşınıyorsa bakan ne yapsın koruma mı versin kaşınmasın akıllı olsun.bulunduğu meclis dhkpc meclisi değil ona göre konuşsun.ayrıca chp lilerin hepsi baştan sona aynı ne söylediklerini bilmiyorlar ,ağızlarından çıkanları kulakları duymuyor.hem şehidin hem de onu şehit eden teröristin cenazesine gidiyorlar saçmalıklar partisi.
    Cevapla
  • Mete 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve HDP gibi partilerin derhal kapatılması lazım çünkü iki parti de bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eder hale geldi.
    Cevapla
  • urfa63 3 yıl önce Şikayet Et
    buraya bak tırrakkkk şunu unutma daha bugün partinizin seçtigi yavaş yavaş REİSİN ayağına gitti ağzınızdan çıkanı kulağınız iştisin akıllı olun adam olun dürüst olun sayğılı olun vede REİSİN BAŞKOMTAN OLDUĞUNA sayğı duymak zorundasınız
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek başkomutan Mustafa Kemal Atatürk
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Burdan sayın soylu bakanıma sesleniyorum lütfen Türk gencinin önün biraz acın artık görmezden gelin yol verin karanlık sokaklar nasıl oluyormuş gerçek karanlığı görsün ama gördüğe ile kalacak çıkıp bir daha o Sokak gı anlatamıycak bunalrı yıllardır korudunuz bizlere vurdunuz bunları şefkat gösterdiniz artık yeter yol verin Türk gençliğine bak neler oluyor
    Cevapla
  • Araphan 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP'Lİ fukaralar anlamıyorlar bunların tamamı fukara gök yüzünden düşen her şeye su diyorlar ama millet onlara tük....rüyor zavallı fukaralar
    Cevapla
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi yaptığından sorumludur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR