Ankara Valisi'nden sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması!

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Şu an sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil. Sokağa çıkma kısıtlaması olsun istemiyoruz, kurallara uyulması taraftarıyız" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 13:02 GÜNCELLEME 05.09.2020 10:13 GÜNCEL
Ankara Valisi'nden sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması!
Ankara Valisi'nden sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması!

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'da Covid-19'dan dolayı sokağa çıkma yasağı getirilip getirilmeyeceğine ilişkin, "Şu anda öyle bir şey gündemde değil. İnşallah tersine çevireceğiz, bunlara ihtiyaç olmayacak. Sokağa çıkma yasağı zor bir durum, vatandaşlar buna iyi uydu. Biz bunu istemiyoruz. Kısıtlama olmadan da bunu tersine çevirmek mümkün. Önce tedbirleri uygulamaya koyacağız" dedi.

 

 

Ankara Valisi Şahin, Sincan'da yapılan korona virüs denetimlerine katıldı. Önlem alınmadığı takdirde sonuç alınmasının mümkün olmadığını ifade eden Şahin, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Tüm ilçelerde kapsamlı bir denetleme yapılacağını kaydeden Şahin, ”Amacımız farkındalık oluşturmak. Topyekun mücadele örneğini göstermek amaç. İşimiz kolay değil. Ama bunu daha önce başardık ülke olarak" dedi.

Ankara'nın bugün gelinen aşamada olumsuz bir tablo çizdiğini ifade eden Şahin, "Ankara'nın lider olma sebebi virüsten. Ekiplerimizl Ankara genelinde denetimler yapıyoruz. Şu an faaliyetin ana konusu pozitif çıkan temaslıların izolasyonlarını sağlamak. Filyasyon tespitleri temaslıların tespit edilerek tedavilerine başlanması, izolasyon sağlamak, görev o. Birkaç koldan denetim yapıyoruz. Kıraathaneden iş yerine kadar tüm sektörü denetliyor ekiplerimiz. Biz ne yaparsak yapalım sonuç ve başarı her birimizin şahsen yapacakları olacak" diye konuştu.

 

 

Yeni kısıtlamaların gündemde olmadığını açıklayan Vali Şahin, "Şu anda öyle bir şey gündemde değil. İnşallah tersine çevireceğiz, bunlara ihtiyaç olmayacak. Sokağa çıkma yasağı zor bir durum, vatandaşlar buna iyi uydu. Biz bunu istemiyoruz. Kısıtlama olmadan da bunu tersine çevirmek mümkün. Önce tedbirleri uygulamaya koyacağız. Bakanlıkla istişare ediyoruz sürekli. Vatandaş için ileride ek tedbirler alınacaktır. Esnek mesaiye geçtik. Kurumlarda hamile, hasta olanlar idari izinli sayıldı. 60 yaş üzeri personel de evden çalışacak. Diğer personeller de mesaileri uygun olan kurumlar mesai çıkışında ayarlamak şeklinde tedbirleri alacaktır" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Vidalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma yasağı bunun bir alakası yok vicdanı olan müslümanım diyen adam 1 liralık maskeyi takacak geri boş sen maske takma kurala uyma yasak gelsin çocuk musun sen lafa gelince herkes dürüstlük dersi verir ama kimse kurala uymuyor kurala uymak dürüstlük tür neden müslümandır peki bizler bunun neresindeyiz kuran uyma hadisleri yok de sen bunlar uymuyorsun sokağa çıkma yasağı istiyorsun bir kere sen de problem var 14 kural diyor sen uymuyorsun hastaneden kaçarsın evde kalmazsın yasak gelir marketleri boşalırsın e yasak gelsin sen nefsini kontrol edmedikten sonra boşşşşş
    Cevapla
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum kurallara uymuyor çoğunluk , sonra şikayet.
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün düşecek bence sayılar. Rahat olun. 1 haftalık bir peak dönemiydi bence.
    Cevapla
  • Ne denetlemesi? 3 yıl önce Şikayet Et
    heryeri denetleyeceksiniz de ne olacak? Hiç denetleme ama maskelerin kalitesini arttırın. nefes alıp vermekle bulaşıyor ve o suratınızdaki maske yarısını geçiriyor virüsün. YA EVDEN ÇIKMA-YA DA n100 MASKE BUL. 1 adet n100 1 ay kullanılır rahatça, .(yıkanırsa bozulur lifler). Bulamazsan minimum n95 ama ondan da aynı doktorlar gibi virüs kapılabilir. Bu herkesteki maskeler BAKTERİ için. Virüs 200 kere daha küçük olduğu için rahatça geçiyor yabancı sitelerde elektron mikroskobu ve pm0.1 partikül sayıcıyla laboratuvar testlerinden bu bilgiler. Bu maske işe yarar diyen proflar ise işkembeden atıyor.
    Cevapla
  • Reco baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Piknik alanları parklar restorantlar acık kapalı farketmez insanlar tetbirsiz hafta sonları kapanması lazım insanların kalabalık alanları daraltmak lazım yoksa cok zor şu ikiay cok önemli
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde sokakağa çıkma yasakları gelmeli durum kritik
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeş..ben de konya dayım..çevremdekilerin %50 si yakalandı maalesef
    Cevapla
  • seko 3 yıl önce Şikayet Et
    he he millet işşizlikten kırılıyor tuzun kuru senin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR