Son dakika: 'Yunanistan ibretlik! Fransa'nın yaptığı küstahca ve rezil oldular'

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz ve Yunanistan ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Çavuşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında; "Yalan söyleyen Yunanistan'ın kendisi. Yunanistan'ın NATO'yu yalanlaması ibretliktir." derken Fransa'nın da Libya'da ağır yenilgi almasının ardından Macron'un yapmış olduğu açıklamaların küstahça olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 12:19 GÜNCELLEME 04.09.2020 13:00 GÜNCEL
Son dakika: 'Yunanistan ibretlik! Fransa'nın yaptığı küstahca ve rezil oldular'
Son dakika: 'Yunanistan ibretlik! Fransa'nın yaptığı küstahca ve rezil oldular'

Son dakika haberi: Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

 

Doğu Akndeniz'de tek bir hedefimiz var hakkımızı yani Türkiye'nin hakkını aynı zamanda Kıbrıs Türk Halkının hakkını savunmak. Bunu yaparken tüm Akdeniz etrafındaki ülkelerle iş birliği yapacağımızı söylüyoruz. Bu iş birliği olmadığı için bizde kendi faaliyetlerimizi paylaştık.

YALAN SÖYLEYEN YUNANİSTAN

Faaliyetlerimizi yaparken tüm Akdeniz etrafındaki ülkelerle işbirliği yapabileceğimizi söylüyoruz. Bu işbirliği olmadığı için kendi faaliyetlerimizi başlattık.

Bu süreçten sonra iyi niyet girişimleri oldu. AB'den Sayın Merkel'den dönem başkanı olarka, Heiko Mass, Yüksek Temsilci Borrell'in de iyi niyet girişimleri oldu.

Türkiye ve Yunanistan iki NATO üyesi ülke. Yani müttefik esasen sözde. NATO'nun da böyle bir girişimde bulunması gayet doğal. 

Brüksel'de NATO Genel Sekreteri bir girişimde bulundu. Bazı tekliflerde bulundu. Bir çatışmanın yaşanmaması için teknik düzeyde Yunanistan ve Türkiye'nin içinde olduğu görüşmelerin başlaması konusunda görüşümüzü sordu. 'Biz her zaman görüşmeden yanayız' dedik.

NATO Genel Sekreteri Yunanistan'a görüşünü sordu. Yunanistan 'olur' dedi. Olur dedikten sonra NATO açıklama yaptı.

Fakat biz şaşırmadık. Maalesef Yunanistan NATO Genel Sekreterini yalanladı. NATO Genel Sekreteri yalan söylemedi. Yalan söyleyen Yunanistan'ın kendisi.

Yunanistan diplomasiden yana olmağını, AB'nin desteğiyle de, bu desteğin koşulsuz olduğunu düşünüyorduk, o biraz değişti son zamanlarda.

NATO'yu yalanlaması gerçekten ibretliktir. Önce olur verdi sonra bu olur'u vermediğini söyledi.

Yunanistan da esasen haksız olduğunu biliyor ve duymaya da başladı.

FRANSA KÜSTAHÇA EDALARA BÜRÜNDÜ

Yunanistan'ı en çok kışkırtan kim? Fransa. Fransa'nın da başka derdi var. Yoksa Doğu Akdeniz'de ne ilgisi var. Batı Akdeniz olsa anlardık. Fransa önce Suriye'nin kuzey doğusunda Barış Planı Harekatı'nda bir terör devleti kurma planı suya düşünce çok sinirlendi. Ve neden bizden izin almadınız gibi küstahça edalara büründü. Yani yanı başımda terörle mücadele ederken Fransa'dan izin mi görüş mü almam gerekiyor? Daha sonra Libya'da darbeci Hafter'i destekleyerek çok büyük hata yaptı. Trablus'u çok kısa sürede ele geçireceklerine inanıyordu. Çıkarları olabilir, anlıyoruz fakat sahada işler öyle olmadı. Denge değişti, Hafter yenildi ve Macron histerik bir hâle büründü. Onunla beraber ne yapacağını şaşırdı. Sonrasında Doğu Akdeniz'de bizim gemilerimizin kendi gemilerini taciz ettiğini söyledi. Bunu belgeleyemedi, rezil oldu. Biz böyle bir tacizin olmadığını belgeledik.

Fransa'nın Türkiye'den net şekilde özür dilemesi gerekiyor. Lübnan'a gidiyor, Türkiye'yi kötülüyor. Lübnan'ı arka bahçesi olarak görüyor. Biz Lübnan'a gittiğimizde yardımlarımızla gidiyoruz, önerilerimizle, ilişkilerimizi geliştirmek için gidiyoruz. İnsanı yardımların tekrar inşaası için önerilerimizi söylüyoruz. Böyle bir zor zamanda elimizi uzatıyoruz. Macron sömürgeci edasıyla gidiyor, bir taraftan oradaki Cumhurbaşkanı dahil herkesi aşağılıyor, yönetimi insanları aşağılıyor, tepeden bakıyor, diğer taraftan 'Türkiye'ye dikkat edin, burada çıkarları var.' Biz gittiğimiz yerlere 'kazan kazan' anlayışıyla gidiyoruz. 

En son Haiti'de gördük. Fransa gittiği her yeri sömürmüş, bitirmiş, tüketmiş. En az gelişmiş ülkelere baktığınızda bunların büyük çoğunluğu Fransa'nın eski sömürgesi olan ülkeler, Afrika da dahil. Biz şuan oraları ihya etmek için gidiyoruz. Fransa şimdi bundan da rahatsız. Biz rahatsız olacaklar mı diye bakmıyoruz. Dünyanın her yerinde 'kazan kazan' anlayışıyla ilişkilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Biz NATO ülkesi iki ülkeyiz. Bugüne kadar Suriye konusunda fikirdaş ülkeydik, Barış Planı Harekatı'na kadar.

 

YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ve Fransa birde yanlarına Mısır ve BAE gibi ülkeleri alınca AB de arkamızda biz çok güçlüyüz diye düşündüler ama hukuk bizim yanımızda eğer dünyada güç değilde hukuk güçlüyse o zaman hukuken haklı olan taraf Türkiye olduğuna göre ülkemiz haklı Libya yla yaptığımız anlaşmanın bir benzeri İspanya ve Cezayir arasında yapılmış burada ülkemiz haklı görülür ada konusunda Fransa ve İngiltere arasında olan anlaşmada ülkemizin haklı olduğunu gösterir yani AB nin buna göre davranması lazım artık şımarıklığa göre değil savundukları hukuk a göre davranmaları lazım
    Cevapla
  • Bafrali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara devletimizin dersini vereceginden şüphem yok bir gece ansızın adalara çıkacağız dünya uzerimize geliyor artık millet olarak biliyoruz bizim bizden başka dostumuz yok bizi içten bölmek için neler yaptılar neler ..bilmedikleri birşey var her türk asker doğar tüm medya ve siyasi partiler devletimizin yanında durmak zorunda seçilmiş insanlara saygı duyacaksınız duymayan defolup gitsin ülkemizden artık biktik sizden Yunanistan'a vuracağız onu vurursak diğerleri bizimle dost olacaklar deli deliyi gördümü sopayı saklar artık istesenizde istemeseniz de dünya beşten büyük bu büyükler içinde Türkiye var ne mutlu türküm diyene ....... Selam ve dua ile
    Cevapla
  • Şoför 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Bulgaristan bir avuç insan ben bunların 24 yıldır kapılarında it gibi bekledim onların vatandaşlar benim gibi beklemiyor benim sinirimda da niye konuşturuyorsunuz bunları anlamıyorum
    Cevapla
  • Aytekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bizi oyalamktan başka bişey yaptıkları yok yunanin işi gücü yalan dolan bunlara bir tık yeter
    Cevapla
  • İnce siyaset 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset uzağı yakın görmektir.Dış politika diplomatların işi...İstişare olacak hedef belirlenecek ve gereken yapılacak ... siyasal baskı yapmak isteyen devletlere karşı ekonomi gücün olacak, yoksa kimseye laf geçiremesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR