'Irkçılık' algısı tutmadı: Sakarya'daki fındık kavgasının perde arkası!

Sakarya'da Kürt fındık işçilerine yönelik güya bir 'ırkçı saldırı' olmuş gibi sosyal medyada algı operasyonu yürütenlerin oyunu çabuk bozuldu. Kavganın fındık toplama sırası ile ilgili olduğu ortaya çıktı. Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Bu konunun bugün haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tespit edilememiştir" ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 00:49 GÜNCELLEME 05.09.2020 03:49 GÜNCEL
'Irkçılık' algısı tutmadı: Sakarya'daki fındık kavgasının perde arkası!
'Irkçılık' algısı tutmadı: Sakarya'daki fındık kavgasının perde arkası!

Kocaali'ye bağlı Selahiye Köyü'nde hisseli bir fındık bahçesinde fındık toplama sırasından kaynaklanan bir kavganın büyümesiyle başladı.

 

 

BAHÇEDEN ÇIKMASINI İSTEDİ

22 Ağustos tarihinde K. K. İsimli şahıs yanında fındık işçileriyle birlikte fındık toplarken, bahçeye gelen tarlada hisse ortağı olduğu H. Ş. , beraberinde R.T.Ş ve E.G ile K.K'den işçileri alıp bahçeden çıkmasını istedi.

 

 

SIRA BENDE KAVGASI

Ancak K.K fındık toplama sırasının kendisinde olduğunu belirterek buna itiraz etti.Sinirlenen H.Ş., K.K. ve tarlada fındık toplayan işçilere saldırmaya başladı. Bu esnada yanındaki R.T.Ş ve E.G de kendisine yardım etti. Hızını alamayan H.Ş. kullandığı otomobili K.K ve fındık işçilerinin üzerine sürdü.

3 KİŞİ YARALANDI

Yaralanan 3 işçi hastaneye kaldırıldı. K.K daha sonra jandarma karakoluna giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan H. Ş, R.T.Ş ve E.G sorgularının ardından çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

SAKARYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Sakarya Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde ilimizde mevsimlik tarım işçilerinin darp edildiği yönünde iddialara yer verilmiştir.

Konu ile ilgili yapılan araştırmada; 22.08.2020 tarihinde İlimiz Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında yaşanan tartışmanın sonucunda arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak soruşturmanın devam ettiği anlaşılmıştır. Bu konunun bugün değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tespit edilememiştir.

Ayrıca geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye'nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tesiti ile ilgili de Emmniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ'Lİ YAVUZ'DAN, 'SAKARYA'DA MEVSİMLİK KÜRT İŞÇİLERE IRKÇI SALDIRI' İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, bazı sitelerde yer alan 'Sakarya'da mevsimlik Kürt işçilere ırkçı saldırı' başlığına ilişkin, "Oysa Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır." dedi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Yavuz, bugün bazı sitelerde yer alan 'Sakarya'da mevsimlik Kürt işçilere ırkçı saldırı' başlığı altında 'Sakarya'ya fındık toplamaya gelen Mardinli mevsimlik işçiler, işveren ve köylülerin ırkçı saldırısına uğradı' şeklinde habere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Manipülatif haberciliği iş edinmiş sözüm ona bazı siteler 'Sakarya'da mevsimlik Kürt işçilere ırkçı saldırı' başlığı altında 'Sakarya'ya fındık toplamaya gelen Mardinli mevsimlik işçiler, işveren ve köylülerin ırkçı saldırısına uğradı' şeklinde haber yayınlamışlardır. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ise "Mardin'den Sakarya'ya çalışmak için gelen mevsimlik tarım emekçilerine, kucağında bebeği olan kadınlara darp..." şeklinde sosyal medya paylaşımları olmuş ve hatta kime ait olduğu anlaşılmayan bir video da paylaşmıştır. Oysa Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır. Sakarya, Türkiye'nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir. Sakarya'da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir. Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya'mız bu anlamda tam bir huzur kentidir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek bunu yapanlar açısından en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Buna alet olanlar açısından da bu durum tam bir aymazlık, Sakarya'ya ve hatta Milletimize karşı yapılan ise açık bir saygısızlıktır." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü ırkçılık dinen vicdanen haramdır birileri ırkçılık damarlarını yaralarını kanatıyor ki o kana ihtiyaçları var Türkiye'yi Türkçülük ve Kürtçülük ile bitirmeye çalışıyorlar Kısacası oyun büyük ve derindir. Rabbim fitnecilere ve zalimlere fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkler tarih boyunca ırkçılık yapmamışlardır.Irkçı görmek istiyorlarsa önce Avrupa'ya sonra da Amerika'ya gitmeleri gerekiyor.
    Cevapla
  • Hepimiz Biriz 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar kendinize gelin bu olay ırkçı bir saldırı, valilik çıkıpta evet ırkçılık var dese neler olur biliyormusunuz
    Cevapla
  • istanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    ırkçı dese ne olur türkiyeyi mi bitirirsiniz Karşında koskoca TÜRKİYE CUMHURİYETİ var adamı surda silopide nasıl toprağın altından çıkarıp temizlendiyse yine aynısı yapılır Senin PKK lı abilerin sınırdışında daha hepsi temizlenecek merak etme
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    "Hepimiz Biriz" demişsin. Senin kimle bir olduğun belli. Fitnebazlık yapmayın, yapanlara alet olmayın.
    Cevapla
  • Mahmut tekdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Olay ırkçı bir saldırı değil demek bu olayı meşrulaştırma sıradan adli bir vakadır demek ile olayı sıradanlaştırmayın. Evet olay ırkçı bir saldırı değil, ama olaya karışan kişiler en ağır şekilde cezalandırılmalı heleki o kadına yumruk atan zavallı ya insana benzeyen ama insanla hiç bir ilgisi olmayan fındık kurdu na bir kadına yumruk atmanın cezasız kalınmayacağını o olmayan beynine sokulmalı
    Cevapla
  • BİLLİS 3 yıl önce Şikayet Et
    Provakatif olabilir,ancak görüntülerde bayana Tokat atan atan biri var en ağır şekilde cezalandırılmalıdır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR