Esenler 'Ödünç Evi' ile bir geleneğini daha yaşatıyor

Esenler Belediyesi ödünç alıp- verme kültürüne "Ödünç Evi" projesi ile hayat verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 16:41 GÜNCELLEME 05.09.2020 17:23 GÜNCEL
Esenler 'Ödünç Evi' ile bir geleneğini daha yaşatıyor
Esenler 'Ödünç Evi' ile bir geleneğini daha yaşatıyor

15 Temmuz Millet Bahçesi’nde kurulan Ödünç Evi ile iğneden ipliğe, kitaptan oyuncağa, toptan kağıt bardağa kadar ihtiyaç duyulan birçok eşya 7’den 77’ye Esenler halkına emanet edildi. Esenlerliler, Ödünç Evi ile bir geleneği daha yaşatarak birlikte paylaşacak. 

 

 

ÇOCUKLAR UÇURTMA YAPIYOR, ÇİÇEK EKİYOR, DİKİŞ ÖĞRENİYOR

 

 

15 Temmuz Millet Bahçesi’ne gelen tüm vatandaşlar top, uçurtma, tek kullanımlık örtü, çay, tabure gibi piknik araç gereçlerini kolaylıkla temin ediyorlar. Ödünç Evi’nde kurulan atölyelerde her cumartesi çocuklar, uçurtma ve çim adam yapmayı,dikiş dikmeyi ve çiçek ekimini öğreniyor. Daha sonra yapımını öğrendikleri ürünler çocuklara hediye ediliyor. Ödünç Evi’nin hemen yanında konumlanan bisiklet tamircisi ise 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne bisikletle dolaşmaya gelenlere ücretsiz hizmet veriyor. Aynı zamanda satranç oynamak isteyenlere satranç seti, kıyafetlerinde sökülme olanlara iğne iplik veriliyor. Bağlama, filüt ve gitar gibi müzik aletlerini kullanmak isteyenler istedikleri enstrümanı alıp kullanabiliyor. 

ÖDÜNÇ EVİ'NDE YOK YOK

Ödünç Evi’nde kitap, defter, kalem, tuz, oyun setleri, tamir seti, iğne iplik, satranç, enstrümanlar, hamak, bardak, tabak, çatal, bıçak, top, ilk yardım seti, tek kullanımlık örtü, maske ve dezenfektan gibi eşyalar yer alıyor. Kimlikleri karşılığında aldıkları eşyaları 15 Temmuz Millet Bahçesi sınırları içerisinde dilekleri gibi kullanıyorlar. 

ÖDÜNÇ EVİ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINA KARŞILIK VERİYOR

Bir park gezisi yada piknikte ihtiyaç duyulabilecek her şeyin Ödünç Evi'nde bulunduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu şu ifadeleri kullandı:

" 15 Temmuz Millet Bahçesi çok fazla ziyaretçisi olan bir yer. Burada insanların acil yardıma ihtiyaçları olduğu noktalar fark ettik. Telefonlarının şarjı bitebiliyor, çocukların bisikletleri arıza yapabiliyor, oynayacak araç gereçe ihtiyacı duyuluyor, piknik malzemelerinde eksikler olabiliyor. Biz de bir daha eve gidip gelmesinler diye 7'den 77'ye bir park gezisinde ve piknik yerinde ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi ödünç olarak alabilecekleri bir tezgah açtık. Neye ihtiyaçları varsa alıp kullanıp tekrar geri getiriyorlar. Bunu yaparken de en dikkat ettiğimiz şey pandemi süreci içerisinde olduğumuzdan verilen ürünü dezenfekte ettikten sonra ertesi gün veriyoruz. O ürünü aynı gün içinde başka bir vatandaşımıza vermiyoruz. Genelde gelen misafirlerimiz gün boyunca burada kaldıkları için ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi burada bulabiliyor." 

AMAÇ DAYANIŞMAYI VE TASARRUFU ÖĞRENMEK

"Ödünç Evi günlük hayatımızda kaybetmememiz gereken değerleri hatırlamamıza vesile oluyor" diyen Başkan Göksu, "Yapmak istediğimiz şeyin özeti aslında hem dayanışmayı hem de tasarrufu öğrenmek. Parka gelen diğer çocuklarda oyunlar görüp özenen çocuklarımız buraya gelip aynı oyun ve oyuncaklardan alıp keyifli vakit geçirebiliyor. Çocuklar arkadaşlarıyla paylaşmayı, dayanışmayı öğreniyor. Günlük hayatımızda insanlara ihtiyaç duydukları, ödünç vermemiz ve paylaşmamız gereken bir takım değerlerin olduğunu öğretmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Hacer 3 yıl önce Şikayet Et
    Normaldir herkes yorum yapıyor
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    arada çatal,kaşık,maskede geçti,bunlarda mı dezenfekte ediliyor,hadi çatal kaşık neysede maske yüze takılıyor,başkasının kullandığı maske ne kadar dezenfekte edilsede kullanılır mı.haberi yanlış anladım herhal.
    Cevapla
  • poyrazi 3 yıl önce Şikayet Et
    yav geç bunları halkın gelirini artıracak projeler yapın bu tür saçmalıklara gerek kalmaz gelişmiş ülkelerin hiç birinde böyle birşey varmı
    Cevapla
  • TEVFİK GÖKSU 3 yıl önce Şikayet Et
    başkanım gerçekten geleceğin lideri olduğunu samimiyetinle gösteriyorsun inşallah senide görürüz büyük yerlerde görevini layıkıyla yerine getiren bir başkan olarak
    Cevapla
  • Çelebi 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım la gurur duyorum biz bir ayyleyiz
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadrocuk diye bişey var ona bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR