Yeni gelin bütün köyü karantinaya aldırtmıştı! Köylülerin savunması pes dedirtti

Hatay'da, düğününden sonra gittiği balayında hastalanınca yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıkan ancak sonucunu beklemeden döndüğü köyü, 2 ayrı düğüne katıldığının iddia edilmesi üzerine karantinaya alınan gelinin, evinden hiç çıkmadığı, kendini eşinden de izole ettiği öğrenildi. Köylüler, 'Gelin ilk günden bu yana evden çıkmadı. Kimseyle temas etmedi, kendisini izole etti, iddialar doğru değil' dediler

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 19:29 GÜNCELLEME 05.09.2020 19:34 GÜNCEL
Yeni gelin bütün köyü karantinaya aldırtmıştı! Köylülerin savunması pes dedirtti
Yeni gelin bütün köyü karantinaya aldırtmıştı! Köylülerin savunması pes dedirtti

Altınözü ilçesi Kozkalesi köyünde yaşananlar geçtiğimiz pazar günü evlenen çiftin, balayına gitmesiyle başladı. İsimleri açıklanmayan çift, köydeki düğünlerinin ardından balayı için Arsuz ilçesine gitti. Ancak iddiaya göre, gelin balayında rahatsızlandı. Eşi tarafından götürüldüğü hastanede koronavirüs testi yapılan gelin, sonucu beklemeden köye dönmek istedi. Çift, balayını kesip, köye döndü. Köde, yeni evli çift, dönmeden ve döndükten sonra 2 ayrı düğün daha yapıldı. Döndükten sonra yapılan düğüne gelin katılmaz, yeni damat gitti.

 

'DÜĞÜNLERE KATILMADI'

Cuma günü ise gelinin test sonucunun pozitif çıktığı bildirildi. Yeni gelin kendisini evinde izole etti. Hatta eşiyle de odasını ayırdı. Ancak tedbir amaçlı köy, karantinaya alındı. Gelinin koronavirüslü olmasına rağmen düğünlere katıldığı yönündeki iddialara köylüler, büyük tepki gösterdi. Giriş-çıkışları jandarma tarafından kapalı olan köyde yaşayan Kemal Yıldız, "Çiftin kendi düğünleri pazar günüydü. Salı günü balayında rahatsızlanınca test yapılmış. Testten sonra köye geldiler. Testin sonucu cuma günü geldi. Gelin , döndükten sonra test sonucu belli olmadan ayrı odaya ayrılıp, damatla biraraya gelmemiş. Damat sadece perşembe günkü düğüne gitti. Mesafeyi koruyarak, tedbirli şekilde gitti. Zaten eşinin pozitif olduğunu bilse, gitmezdi. Gelin, burada kimseyi tanımıyor. Düğünlere katılması zaten mantıksız. Testi pozitif çıkınca sağlık ekipleri geldi. Kontrol edildiler ve 14 gün karantinada kalacakları belirtildi. Tedbir amaçlı köy de karantinaya alındı" dedi.

 

"SANKİ HERKES VİRÜSLÜ, TEMAS ETMİŞ, VİRÜS YAYILMIŞ GİBİ BİR HAVA YARATILDI"

Gelinin köye döndükten sonra dışarı çıkmadığını ve düğüne katılmadığını vurgulayan Yıldız, "Köyde normal hayat devam ediyor. İnsanlar tedirgin oldu. Sanki herkes virüslü, temas etmiş, virüs yayılmış gibi bir hava yaratıldı. Komşu köylerdekiler tepkili. Oysa gelin ilk günden bu yana evden çıkmadı. Zannedildiği gibi değil. Bir hafta sonra bitebilir karantina. Çünkü kimseyle temas olmadı" diye konuştu.

Köylülerden Beyhan Avcı da gelinin düğüne katılmadığını söyledi. 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • omer 3 yıl önce Şikayet Et
    belki bude KALE nin tanitimi için bir vesile olur Net,e Kozkalesi yaz bakımsız kalmiş Tarihi gör
    Cevapla
  • Urfalı 63 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bu insanlar da pireyi deve yaptılar Bir insan ın adı çıkacağına canı çıksın herkes boş boş köyü konuşuyor herkes kendine çeki düzen verse sorun yok kurallara uyun kardeşim. Nokta
    Cevapla
  • omer 3 yıl önce Şikayet Et
    ben kozkalesindenim sadece bizde corona yok bizim Selcuklular doneminden kalma tarihi KALE mizde var onuda gündemle getiseniz ya burada bir tarih yok oluyor
    Cevapla
  • mübarek 3 yıl önce Şikayet Et
    aaaaa dostlar bizde bi gelin var düşman başına, iş güç hak getire, sabah kocası dışarı kendi dışarı. :))
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    köy yerleri küçük olduğundan ve kişiler arasında aile içi evlilik ,akrabalık bağlarıda çok olduğundan çoğu köy bir aile gibidir,hepsi birbirini tutar .aynını bende yaşadım,köyden biri kocası öldüğü için yalnız kalan hasta halamı bakma vaadiyle kandırıp bütün mallarını üstüne geçirmiş vede pek bakmamış. halam ölünce dava açtık,ama bütün köy mahkemede adam lehine yalancı şahitlik ettiğinden mahkeme düştü,birşey çıkmadı.
    Cevapla
  • Sungur Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Zafer Gülten dünyada ne kadar garip iş varsa senin başına geliyor ha :)
    Cevapla
  • mübarek 3 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir kafadır yav. bahçende yetiştirdiğinin aynısından bende isterim. ben sentetikle bile bu kafayı yapamıyorum. harikasın. köyünü yaz geliyorum.
    Cevapla
  • R.T.E 3 yıl önce Şikayet Et
    Birazda maydanoz katsan nnne alaka şimdi
    Cevapla
  • murat38 3 yıl önce Şikayet Et
    çekirdek çitleyerek okuyorum çok heyecanlı sonra ne oldu anlatsana
    Cevapla
  • maydanozalimon 3 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka...?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR