Bakan Çavuşoğlu'ndan, Avusturya Başbakanı Kurz'a tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un, 'Erdoğan, Avrupa'daki Türkleri kendi amaçları için kullanıyor.' iddiasına, 'Avrupa Birliği (AB) ve değerlerine asıl büyük tehdit Kurz’un temsil ettiği çarpık ideolojidir. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı üzerine kurulan bu çirkin siyaset çağımızın hastalıklı zihniyetidir.' ifadeleriyle tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 22:29 GÜNCELLEME 05.09.2020 22:54 GÜNCEL
Bakan Çavuşoğlu'ndan, Avusturya Başbakanı Kurz'a tepki
Bakan Çavuşoğlu'ndan, Avusturya Başbakanı Kurz'a tepki

Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Euronews'te yer alan, "Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz: Erdoğan, Avrupa'daki Türkleri kendi amaçları için kullanıyor" haberini alıntılayarak, "AB ve değerlerine asıl büyük tehdit Kurz’un temsil ettiği çarpık ideolojidir. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı üzerine kurulan bu çirkin siyaset çağımızın hastalıklı zihniyetidir." değerlendirmesinde bulundu.

 

Euronews'te yer alan habere göre, Alman gazetesi Handelsblatt'a konuşan Kurz, AB sınırlarının korunması ve Yunanistan ile tam dayanışma içinde olunması gerektiğini savunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "mültecileri silah olarak kullanmakla" suçlayan açıklamalarda bulundu.

 

KURZ'DAN KÜSTAH ERDOĞAN ÇIKIŞI

KURZ: ERDOĞAN'A BOYUN EĞEMEYİZ

"Erdoğan ve Türkiye'ye teslim olursak, o zaman iyi geceler Avrupa" şeklinde konuşan Kurz, Birliğin "kaçan kitleleri silah olarak kullanmakla" suçladığı Erdoğan'ın şantajına izin vermemesi gerektiğini ifade etmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    AB parçalamak üzere. Kurz ne desin desin. İngilitere gitti. V4 ler daha oynuyor fırsat bekliyor. Slovenya Hırvatistan taraftar. İtalya daki Salvini seçimi kazanırsa kuzey güney AB bölünmüş olacak. Sonra Kurzun dediğine bakmaya gerek yok. Tarih boyunca 200 yıl batı ülkeler parlıyor 200 doğu. Terazi bu tarafa geliyor şimdi.
    Cevapla
  • muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel de o Erdoğan 'a eğmeyeceğin boynunun bir ölçüsünü alalım şeref yoksunu herif.
    Cevapla
  • Istanbull 3 yıl önce Şikayet Et
    Git Oglum sen Misket oyna daha Cahil kafanla Politikaya girme.
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    haçlı zihniyeti sömürgeci fransız zihniyeti ile buluşunca samanlık seyran olur. samanlığın tutuşması için bir kibrit yeter.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Buna cevap versem kendime saygım kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR