Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs ile ilgili kritik karar

Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik'te değişiklik yapıldı. Bakanlık bünyesindeki sağlık çalışanlarına 3 ay ek ödeme yapılacak. Görevinden dolayı bulaşıcı ve salgın yakalanan personelin çalışmadığı günler, mesai içi sayılacak. Konu ile alakalı bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2020 13:08 GÜNCELLEME 06.09.2020 14:09 GÜNCEL
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs ile ilgili kritik karar
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs ile ilgili kritik karar

Resmi Gazete yayımlanan karar göre, 1 Ağustos 2020'den itibaren 3 ay süreyle kapsamı ve oranı Sağlık Bakanı tarafından belirlenmek üzere sağlık personeline ek ödeme yapılacak. Yapılan ödeme tutarı, toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçmeyecek. Ayrıca, görevinden dolayı bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan çalışanlar, kullandıkları hastalık izin süreleri hariç olmak üzere mesai içi çalışılmayan günler kapsamında değerlendirilecek.

 

Konu ile alakalı bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, "Sağlık çalışanlarımıza yapılan ek ödeme süresi pandemi nedeniyle 3 ay daha uzatılmıştır. Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum" dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hastanelerde ön çok hizmet verenler olarak sağlıkçılar görünüyor. Doğrudur.ancak bu personele yardomcı olan temizlikçi, sekreter ,güvenlik, hasta bakım ,yemekhane vb. Çalışan personel için malesef herhangi bir ödeme yapılmıyor. Yapılmadığ gibide sürekli işçi olarak kadroya geçenler raporlu olduğu gün için parasını alabiliyor fakat SGK sı yatmıyor. Ben hastanede çalışan olarak yazıyorum. Sizlerden ricam bu söylediğim konuyu sosyal medyada yayalım. Bahse konu yardımcı personel olmazsa sağlığın bir tarafı eksik kalır. Bunu böyle bilesiniz!
    Cevapla
  • Filozofkamil 3 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ bir tiyatro kurmus hadi hayırlısı. Kovid19 dan olen birinin otopsisi nicin yapilmaz.italya yapmis ve DSÖ nun yalanini ortaya çıkarmışdir.yakinda dava acilacak dso ne
    Cevapla
  • Dava 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberiniz var mı Chp İbb'si balıkçı belgesi olmayan vatandaşı Gürpınar su ürünleri halı içerisine almıyor 05.09.2020 gidip inceleyip haber yapinda vatandaşlar uzaklardan gelip de mağdur olmasın.
    Cevapla
  • Reis111 3 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar helal olsun. memurlar esnek mesai vs ile şezlonglar da gününü gün ederken bu evlatlar gece gündüz Corona virüs hastalarıyla mücadele ediyor.ne 3 ayı pandemi bitti diyene kadar verin bu parayı helal olsun onlara
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR