Bakan Koca uyarmıştı! Vali duyurdu: Maalesef yeni tedbirler geliyor...

Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısının en çok arttığı iller arasında olan Çankırı'da Vali Abdullah Ayaz, "Bundan sonraki süreçte ek tedbirler olacaktır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2020 16:40 GÜNCELLEME 07.09.2020 16:45 GÜNCEL
Bakan Koca uyarmıştı! Vali duyurdu: Maalesef yeni tedbirler geliyor...
Bakan Koca uyarmıştı! Vali duyurdu: Maalesef yeni tedbirler geliyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı, koronavirüs vaka sayısında en çok artış olan 5 il arasındaki Çankırı'da Vali Abdullah Ayaz, salgın sürecinde istenilen noktaya gelinemediğini söyledi. Vali Ayaz, vatandaştan evde kalmalarını isteyerek, "Vatandaşlarımızdan öncellikle isteğimiz önümüzdeki 15 gün her türlü gereksiz hareketten kaçınmaları. Yani evde kalmalarını, sosyal hayatlarına ara vermelerini, kesinlikle misafir kabul etmemelerini, gereksiz yere hiçbir şekilde dışarı çıkmamalarını, çıksalar da en kısa sürede evlerine dönmelerini ve özellikle hem dışarıda hem de kalabalık mekanlarda başkalarıyla muhatap olurken her zaman maske, mesafe kurallarına uymalarını, hijyene dikkat etmelerini istiyoruz" diye konuştu. 

 


KAMU KURUMLARINA HES KODU İLE GİRİŞ

Kurban Bayramı’ndan bu yana artışın devam ettiğini belirten Vali Ayaz, "Maalesef son 1 hafta içinde bu hızlandı. Vaka ve vefat sayılarımız artmakta. Hastanemiz her gün daha fazla koronavirüs hastasını kabul etmekte. Bunun için daha fazla hasta ve vefatla karşı karşıya kalmamak için lütfen kuralların tamamına uyulmasını vatandaşlarımızdan istiyoruz. Bundan sonraki süreçte ek tedbirler olacaktır. Bugünden sonra hiçbir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarında 'Hayat Eve Sığar' (HES) kodu olmayan vatandaşlarımız giriş yapamayacaklar. HES kodu uygulamasında bir katılaşma, daha doğrusu kamusal alanlara girişte katılaşmaya gidiyoruz. Denetimlerimiz sürecek. Düğünlerle ilgili olarak 81 il genelinde bir yasak geldi. Önümüzdeki süreçle ilgili değerlendirme yaptık, yeni değerlendirmelerimiz mutlaka olacak" dedi.

MASKE VE MESAFE KURALI İHLALİ

Öte yandan kent merkezinde vatandaşın maske ve sosyal mesafe kurallarını ihlal ettikleri görüldü. Bazı kişilerin maske takmadığı, bazılarının maskeyi çenesinin altına veya koluna taktığı gözlendi. Kent sakinlerinden Kasım Gökdemir, test sonucu pozitif bazı kişilerin sokağa çıktığını ileri sürerek, "Çoğu insan maskesiz geziyor. Pozitif insanların da bazıları dışarıda geziyor. Onların da evden çıkmamaları gerekiyor. Hijyen kurallarına zaten her zaman uymalıyız yoksa bu virüsten kurtulamayız. Bence en önemlisi maske ikincisi de insanlarımızın özellikle pozitif olanların dışarı çıkmamasıdır. Maske ve mesafe kurallarına da mutlaka uymalıyız" dedi.

 

 

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • redirect 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel kamu kurumlarında olanlar can olmayanların canı çıksın. Alsınlar tedbirlerini işlerini yapsınlar. Dışarda hayat nasıl devam ediyor insanlar neler çekiyor farkındamısınız.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen farkında ol Buda yeter
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Düğün dernek yapanlara son verilmeli nikah neyine yetmiyor insanların
    Cevapla
  • Nuri bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz yurt disindan turist getirin sahilleri doldurun sonra ceremesini biz cekelim oh ne guzel
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Dangalak nori
    Cevapla
  • Pasa 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışından plaja gelen turistle bunun ne alaksi var acaba turist göremeyen köyler de bile vakalar tavan yapmış sen kurallara uyma sonra turist gelmiş Düğünlerde halayı da turist cekiyodu . Asker uğurlamalarında sırt sırta turistler geziyordu .
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurallara uymuş olsalar böyle olmayacaktı! Çok büyük cezalar kesilmeli ve koşa zamanda tahsil edilmeli! Can evinden vuracaksınız! Bir iki gün cep telefonlarına el koyun bakın nasıl kuzu oluyorlar
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu kadar titiz kurallara uyarken, uymayan ve durumun bu halledere gelmesine sebep olan kim var onlara hakkımı helal etmiyorum. Devlet'te artık ciddi olarak cezalar kesmeleri ve hızlı şekilde tahsilatını yapmalı. Eğer ki develtte ceza kesipte tahsit etmez affeder ise devlet görevlilerine de hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Filozofkamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Eve kapanmakla virus mu gidiyor,kayboluyor ,yok oluyor ki.varsa oyle birsey 3 ay disari cikmayalim.dunya olmus kolpaci ozellikle DSÖ .
    Cevapla
  • Kapi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen olmussun filosof kamil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR