Fener Rum Patriği'nden hadsiz açıklama: Sanki camiler yetmiyormuş gibi...

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine karşı duyulan hazımsızlık devam ediyor. İstanbul'daki Ayasofya ve Kariye müzelerinin camiye çevrilmesine gerek olmadığını savunan İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türk hükümetinin eylemlerinin Yunanları, onların kimliğini ve kültürünü rencide ettiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2020 19:17 GÜNCELLEME 07.09.2020 19:17 GÜNCEL
Fener Rum Patriği'nden hadsiz açıklama: Sanki camiler yetmiyormuş gibi...
Fener Rum Patriği'nden hadsiz açıklama: Sanki camiler yetmiyormuş gibi...

İstanbul'daki Ayasofya ve Kariye müzelerinin camiye çevrilmesine gerek olmadığını savunan İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türk hükümetinin eylemlerinin Yunanları, onların kimliğini ve kültürünü rencide ettiğini belirtti.

 

 

"KÜLTÜRÜMÜZÜ RENCİDE EDİYOR"

Sputnik'in haberine göre Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Birkaç ay önce Ayasofya camiye dönüştürüldü. Daha sonra da en güzel manastırlardan Kariye de cami yapıldı. Sanki şehirdeki camiler yetmiyormuş, sanki buradaki çoğunluk dininin inananları için çok sayıda ibadethane ihtiyacı doğmuş gibi yönetenler, aceleyle bu kararları aldı. Bu eylemler bizi, kimliğimizi, tarihimizi, kültürümüzü rencide ediyor. Sabrediyoruz ve dua ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

 

HAZIMSIZLIK SÜRÜYOR

Bu, Bartholomeos'un Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesiyle ilgili ikinci açıklaması oldu. 1 Temmuz'da Feriköy’deki 12 Havariler Kilisesi’ndeki ayinden sonra konuşan Bartholomeos, "Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi, dünyada milyonlarca Hıristiyanı, İslam’a karşı çevirecektir. Oysa istenen şey birliktir” demişti.

YORUMLAR 517 TÜMÜ
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Şunlara "komşu" yada "papaz efendi" gibi cicili bicili tanımları niye kullanıyorsunuz, bunlar 1821 yılından itibaren yüz binlerce Müslüman Türkü katletmiş vahşi barbarlardır. Gaspçı Yunan-Bulgar-Ermeni çeteleri tüm katliamların hesabını bir gün verecek..
    Cevapla
  • Sami Ferahköse 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda bir üst düzey Türk yetkiliyi o kapının önünde asmadan onlar için o utanç kapısını açmaya anlatmış. Hem hainlik ederler hemde kendilerini haklı görürler. Bunların bize olan kinleride hesaplarında bitmez...
    Cevapla
  • Sami Ferahköse 3 yıl önce Şikayet Et
    Fener Rum Patrikanesinin ana giriş kapısı kapalı ve kilitlidir. Ana giriş kapısının yan tarafından bir kapı açılmak suretiyle patrikhaneye giriş yapıyorsunuz. Kilitli olan ana giriş kapısının hikayesini bildiğim için yıllar önceki ziyaretimde sormuştum..Bu kapı niye kilitli diye Görevli papaz kem küm etti geçiştirmeye çalıştı. Bu sefer direk sordum. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir üst düzey Devlet Adamını bu kapının önünde asmadan bu kapının açılmayacağını, utanç kapısı olarak kapalı tutulduğunu okumuştum. Bu doğrumudur diye sordum. Görevli papazın şafağı attı Epey bi bocaladı. Cevap veremedi. Evet dostlar Osmanlı ecdadımızın aleyhine ajanlık yaptığı için bir patrik idam edilmiş.
    Cevapla
  • Haluk sahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Selanikte camileri bar gece kulübü yaptınız,yapmayın efendi papaz efendi
    Cevapla
  • Yiğido... 3 yıl önce Şikayet Et
    Burası müslüman ülkesi bu kanunlara uyacaksın bir zahmet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR