Macron'un sözleriyle ilgili dikkat çeken tespit: Harekete geçin mesajı verdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı programda Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Sorunumuz Türk halkı ile değil, Erdoğan hükümetiyle” sözünü yorumladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2020 16:36 GÜNCELLEME 13.09.2020 16:36 GÜNCEL
Macron'un sözleriyle ilgili dikkat çeken tespit: Harekete geçin mesajı verdi
Macron'un sözleriyle ilgili dikkat çeken tespit: Harekete geçin mesajı verdi

Perinçek, Mecron’un bu sözle Türkiye’nin iç cephesini bölecek yıkıcı kuvvetleri cesaretlendirmek istediğini belirtti. “Kale içten fethedilir” diyen Perinçek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hapiste kalması Selahattin Demirtaş’ın göğsündeki şeref madalyasıdır” sözüne dikkat çekti: “Türkiye Vatan Savaşı verirken HDP-PKK’lı Demirtaş’a madalya takmak, arkanıza ABD’yi, Fransa’yı ve Yunanistan’ı alarak iç cephedeki beraberliği dinamitlemektir” Programda CHP’li Ali Haydar Fırat’ın Türkiye’nin dış politikasını “Yayılmacılık ve Osmanlıcılık” olarak nitelendirmesine de Perinçek’ten tepki geldi. Perinçek, “Bunlar emperyalist ülkelerin ülkemize karşı suçlamaları. Türkiye nereye yayılıyor, hangi ülkeyi fethetmeye çalışıyor? Vatanımızı savunmaktan başka ne yapıyoruz?” dedi.

 

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk’te Eren Eğilmez’in sunduğu “Gerçek Fikri Ne?” programında konuştu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP’li siyasetçi Ali Haydar Fırat, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Gazeteci Nagehan Alçı’nın da konuk olduğu dünkü programda Doğu Akdeniz’deki son gelişmeler ve bunların iç politikaya yansımaları değerlendirildi. Doğu Perinçek, Fransa’nın Türkiye siyaseti ve diplomasideki son hamleleri hakkında önemli tespitler yaptı: “Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklaması çok önemli. Doğu Akdeniz’de ABD, Fransa, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Türkiye’ye karşı bir cephe oluşturmuş, Mavi Vatan’da egemenliğimize kastediyor. Karşı karşıya kaldığımız bir savaş tehdidi var. ABD ile birlikte bu cephenin başını çeken Macron, “Sorunumuz Erdoğan ile Türk halkıyla değil diyor” Aslında buradaki ifade, Türkiye’yi içeriden zayıflatmayı hedefleyen bir amaç güdüyor.”

 

 

 

HEDEF İÇ CEPHEDEKİ BİRLİĞİ BOZMAK

Perinçek, Macron’un sözlerinin hedefini şöyle anlattı: “İç cephenin kuvvetli olması savaşlarda belirleyicidir. İçeride kuvvetli olan dışarıya karşı savaşabilir, vatanını savunabilir. Atatürk de “Aslolan iç cephedir” diyerek bu gerçeğin önemini vurgulamıştır. Savaş stratejilerinden biri de “Kaleyi içeriden fethetmektir.” Yani karşı tarafta ayrışmalar yaratarak düşmanı dize getirmek. Bu nedenle Macron, Türkiye’nin iç cephesini bölecek yıkıcı kuvvetlere “Harekete geçin mesajı” veriyor.  Aslında bu mesajdan önce harekete geçildi. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen salı günü yaptığı konuşma bunu gösteriyor. Tam Doğu Akdeniz’e odaklanmışken, Mavi Vatan savunmasında hep birlikte mevzilenmişken, Kılıçdaroğlu çıkıp son derece kışkırtıcı, hakaret dolu, beraberliğimizi dinamitleyen ifadeler kullandı. Yetmezmiş gibi Mehmetçiğe kurşun sıkan PKK’nın adamı Selahattin Demirtaş’a şeref madalyası taktı. Demirtaş için “Hapiste kalması Selahattin Demirtaş’ın göğsündeki şeref madalyasıdır” dedi ve HDP’yi masumlaştırdı.   

ARKASINA ABD, FRANSA VE YUNANİSTAN’I ALIYOR

“Kılıçdaroğlu, bu tavrıyla arkasını ABD’ye Fransa’ya, Yunanistan’a dönüyor ve Türkiye’nin iç cephesine karşı yıkıcı bir faaliyet yürütüyor. Gölge CIA - RAND Corporation raporuna, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın söylediklerine baktığımızda da Kılıçdaroğlu’nun neden böyle bir konuşma yaptığı daha iyi anlaşılıyor. Orada muhalefet partilerine, CHP, HDP ve İYİ Parti’ye “Arkanızdayız, birleşin, sizi iktidar yapacağız” deniyor. Emperyalizm, “Erdoğan hükümetini yıkma” projesini oluşturmuş, savaş tehditleriyle, dayatmalarla bu projenin fırsatını kolluyor. Maalesef Kılıçdaroğlu da bulunduğu yerden bu tehditlerle birleşiyor.”

“TÜRKİYE YAYILMACI” SUÇLAMASINA YANIT

Perinçek, CHP’li Ali Haydar Fırat’ın, Türkiye’nin dış politikasında “Yeni Osmanlıcılık” anlayışı ve “yayılmacılık” amacı olduğunu ileri sürmesine tepki gösterdi: “Ali Haydar Beyin az önce yaptığı konuşma da Kılıçdaroğlu’nun yıkıcı siyasetinin uzantısı. Ne diyor? ‘Yeni Osmanlıcılık ve yayılmacı bir dış politikamız var’ Bunlar emperyalist ülkelerin Türkiye’ye karşı suçlamaları. Emperyalizmin orta koyduğu iddialarla Türkiye’nin Vatan Savaşı suçlanıyor. Türkiye’nin bugün Mavi Vatan’da, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde verdiği mücadelenin yayılmacılıkla, Yeni Osmanlıcılıkla ne ilgisi var! Nereye yayıldık? Hangi ülkeyi fethetmeye kalktık? Tek bir örnek göstermezsiniz. İki adım ötemizdeki adalarımızı korumak, denizlerimizdeki egemenliğimizi sağlamak, doğalgaz ve petrol kaynaklarımızı kullanmak, PKK terörüne karşı harekâtlar düzenlemek… Bunlar mı yayılmacılık? Söyler misiniz, Türkiye vatanını savunmaktan başka ne yapıyor? Buradaki mücadelemizi karalamakla, Türkiye cephesine karşı vaziyet alırsınız. Ümit ediyorum CHP bu konuları tartışır ve bu tür siyasetlere son verir.”

YORUMLAR 124 TÜMÜ
  • ÇAGLAR 3 yıl önce Şikayet Et
    ölenekadar reis diyoruz gelsinler.rabbibe bir can borcumuz var feda olsun. arkandayız resim
    Cevapla
  • fatihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Koca koca adamlar , bu ülkenin ekmeğini yiyip servetine servet katan adamlar tv lere çıkıp chp vatan için mücadele ediyor diyorlar ya, ben ne diyim artık. nasıl çare bulmak lazım. benim önerim şu; REİS tez zamanda diktatörlük yapmaya başlasın, gizli suikast timi kurulsun, a harfine b diyenin cesedini yol kenarına atılsın bak bakalım ne fransa ses çıkarabilir, ne abd, ne israil nede chpkk .
    Cevapla
  • sikici 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şeyi bende düşünmüştüm,Demekki aklın yolu bir.Ülke için aykırı faaliyette bulunanlara,ihanet odağına mensup bireylere,teröre destek verenlere karşı devlet abdullah çatlı ve ekibi gibi çok gizli bir ekip kurmalı bu ekibin varlığından sadece 2 veya 3 kişinin haberi olmalı kim ihanette bulunmuşsa ertesi gün yunanistan sınırında veya bulgar sınırında cesedi bulunmalıki görün bakalım bu ülkede bir daha ihanet odakları,teröristler,siyonist yahudiye hizmet eden köpekler barınabiliyormu
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir kez daha gorulmustur ki chp ingiliz ve siyonist emellet icin kurulmus bir partidir. Asla milletimizin cikarlarini dusunmemistir
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP cehaletin ve ihanetin pik yaptığı parti, başkanı ve ekibi de ülkemizin değil ülkemize karşı tavır alan odak ve ülkelerin destekçi sözcüsü
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu Demirtaşa madalya takmakla bir kez daha Türkiye düşmanları adına çalıştığını ispat etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR