PKK'nın siber korsanı itirafçı oldu: 2018'te albaylığa yükseldim

PKK'nın çökertilen siber korsan çetesi Mezopotamia Hackers'ın 6 üyesi itirafçı oldu. İtirafçılar sistemin nasıl çalıştığını, terör örgütünün ağına nasıl düşürüldüklerini anlattı. Bir itirafçı, bu yöntemle 2017 yılında girdiği sistemde 2018'de albaylığa kadar yükseldiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2020 11:15 GÜNCELLEME 15.09.2020 11:15 GÜNCEL
PKK'nın siber korsanı itirafçı oldu: 2018'te albaylığa yükseldim
PKK'nın siber korsanı itirafçı oldu: 2018'te albaylığa yükseldim

PKK’nın siber korsanları Mezopotamia Hackers grubu, okullar ve halkın online başvuru yaptığı kamu kurumlarını hedef aldı. 71 ilde 411 kamu kurum/kuruluşu ile 81 ilde tüzel kişiliklere ait 14 binden fazla internet sitesini hacklediler.

 

TRT Haber'den Burcu Şengül Bektaş'ın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada yakalanan zanlıların 11'i tutuklanırken 6'sı itirafçı oldu. İtirafçı olan bir siber korsanın ifadeleri sistemin nasıl işlediğini gözler önüne serdi.

Henüz 15 yaşındaydı… İnternette video izlerken PKK’nın tuzağına düştü. “Vurkaç Tim” isimli grubun reklamına tıkladı. Kişisel bilgilerini verip üye oldu. Böylece terör örgütü PKK/KCK adına siber korsanlık yapan gruba da ilk adımını atmış oldu.

RÜTBE ALDI, SÖZDE ALBAY OLDU

Operasyonda yakalanan o şüpheli itirafçı oldu. İşte anlattıkları:

"Forum sayfasına üye olanları PKK saflarına çekmeye çalışıp, o kişilere hackleme ile ilgili dersler verip, hazırladıkları PKK içerikli indeksleri göndererek propaganda yapıyorlar. Ben de hacklediğim sayfaların ön yüzlerine PKK ile alakalı Türkçe ve Kürtçe sözlerin yazıldığı resimler koydum. Bu yapılanma içinde erlikten mareşalliğe kadar rütbeler vardır. Ben 2017 yılında erdim 2018 yılında hacklediğim sayfalardan dolayı albaylığa yükseldim.”

 

KAYNAK : TRTHABER
YORUMLAR 3
  • mehmet çetin 3 yıl önce Şikayet Et
    wordpress ve basit site hackerlık yaptığını zanneden zavallı insancıklar bunlar. asıl mesele şu ki türkiyede kurumsal ve orta ölçekli firmalar ya wordpress kurmakta yada buna benzer basit web siteleri hazırlamakta bundan dolayı sunucuları tehlikeye atmaktadır. ucuz işçilikle gelen bu yazılımlar sonucunda kişisel bilgilerden tutun şifrelere kadar çalınmaktadır. bunu önlemek için penetrasyon ve vulnerebality testlerinin bir an önce yapılması gerekir
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabii ne de olsa akıl hocaları terörist katil abd
    Cevapla
  • Designed 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör ağına düşürülmüş müş müş, bu hikayeleri yutan savcı var mı acaba. Var malesef, ummadığınız kadar var.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR