İstanbul'da metroda bisikletlilere özel vagon

Metrolarda bisikletle seyahat etmek isteyen yolcular, 16 Eylül'den itibaren katlanabilir bisikletleriyle gün boyunca, katlanamayan bisikletle ise 07.00-09.00 ve 17.00-20.00 saatleri dışında trenlerin son vagonunda ek ücret ödemeden seyahat edebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2020 19:57 GÜNCELLEME 15.09.2020 20:00 GÜNCEL
İstanbul'da metroda bisikletlilere özel vagon
İstanbul'da metroda bisikletlilere özel vagon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre Metro İstanbul, trafikteki araç sayısını azaltmak ve trafikte geçen saatlerin olumsuz etkilerinin önüne geçmek amacıyla araçlarda bisiklet kullanımına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı.

 

Uygulama kapsamında istasyonlara bisikletliler için yönlendirme işaretleri asıldı.

 

16 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

İstanbullular, 16 Eylül tarihinden itibaren katlanabilir bisikletleriyle gün boyunca, katlanamayan bisikletle ise 07.00-09.00 ve 17.00-20.00 saatleri dışında trenlerin son vagonunda ek ücret ödemeden seyahat edebilecek.

Düzenlemeyle kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını artırarak sürdürülebilir kentsel hareketliliğinin desteklenmesi amaçlanıyor. Uygulama ayrıca daha sağlıklı ve sıfır emisyonlu bir yaşama özendirme hedefini taşıyor.

YORUMLAR 5
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel düşünce fakat yetmez. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği bu çalışmaların devam etmesi gerekir. Bisiklet yollarının çoğaltılması insanları bisiklet kullanmaya teşvik edici işler yapılması gerekir. Sadece vagon ile bisiklet kullanımı teşvik edilmez.
    Cevapla
  • Akdeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    hay maşallah ne büyük hizmet.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da sahillerden başka bisikletle gezilebilecek emniyetli yer yok,onun dışında geniş yaya kaldırımlarından gidiyorsun,yolunun üstündeki birinin yanından değmeden bile geçsen azarı,küfrü işitiyorsun,cadde ve sokak yolundan gideyim desen arabalar kasten kasten üstüne sürüyor.rahatça gezilebilecek uzun bisiklet yolları lazım,eğer bisiklet yolları güvenli olursa çoğu kişi işine,okuluna bisikletle gider,trafik yükü azalır.
    Cevapla
  • yazık 3 yıl önce Şikayet Et
    bisiklet yolunda bile gitsen hakaret yersin o derece
    Cevapla
  • yörükefe 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bu karar metroyu yaparak hizmete sunanlardan daha çok alkış alır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR