Bilim Kurulu üyesi: Ülke genelinde sıkı tedbirler gelebilir

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarında ve ağır hasta sayısındaki artışa dikkat çekerek, "Ülke genelinde sıkı tedbirler gündeme gelebilir" değerlendirmesinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2020 00:34 GÜNCELLEME 16.09.2020 00:39 GÜNCEL
Bilim Kurulu üyesi: Ülke genelinde sıkı tedbirler gelebilir
Bilim Kurulu üyesi: Ülke genelinde sıkı tedbirler gelebilir

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'a konuşan Kayıpmaz, “Sonbahar-kış ayları diğer solunum yolu enfeksiyonlarının da yükselişe geçtiği bir dönemdir. Ayrıca havaların soğuması insanları daha çok kapalı alanda vakit geçirmeye mecbur bırakır. Kapalı alanlar, eğer kurallara dikkat edilemezse, virüsün yayılımı açısından açık alanlara göre daha tehlikelidir.

 

İyi tarafından bakacak olursak doğru maske kullanımı, fiziki mesafe ve hijyen bizi her sene çok yaygın gördüğümüz üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarından da önemli ölçüde koruyacaktır” diye konuştu.

 

ÜLKE GENELİNİ KAPSAYACAK SIKI TEDBİRLER ALINABİLİR

Kayıpmaz, "“Biz hekimler olarak işin sağlık boyutunu düşündüğümüz için karantina uygulamasını savunabiliriz. Ama bütün hükümetler konuyu bütün açılardan ele alarak karar vermek durumunda kalıyor.

Bununla birlikte biz bireysel önlemlerde isteksiz davranırsak, tıpkı geçen hafta alınan kararlar gibi ülke genelini kapsayacak daha sıkı tedbirlerin alınması da gündeme gelebilir.” düşüncesini dile getirdi. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Hekim 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kaldık. Kış girmeden 20 günlük kesintisiz sokağa çıkma yasağı belllki kurtarabilir.
    Cevapla
  • Korona 3 yıl önce Şikayet Et
    televizyon kanalları çağırmıyor mu seni? yazık olmuş!
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Memuru ayın onbeşinde maaşını alır. Karantinada da bir güzel dinlenir. Maaşsız çalışanlar ne yapsın. Evde kalmasına kal da taş mı kemirecek bu insanlar. Hasta olan karantinaya alınsın. Bütün köyü cezalandırmak neyin nesi. Ne yiyecek bu insanlar. Nasıl üretim yapacak. Maaşlı insanlar değilki herkes.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Kontrol yapacak polis yokki hepsi emniyette çay içiyor.Artık merkezlerde bile polisi gözlerimiz arıyor acaba denetleme varmı diye ama polis arabasıyla standart geçiyor
    Cevapla
  • Didem 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyefendi bır polis esi olarak ızın gunlerınde bıle calısan esıme ve mesai arkadaslarına haksızlık edıyosunuz helekı bu pandemı donemınde ne kadar calıstıklarına bn sahıdım. Sız evınızde cay ıcerken onlar denetlemede kafanızı yormayın.
    Cevapla
  • Bir vatandaş. 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık maske takmayana direk hapis cezası ve kurallara uymayan şehir içi dolmuşlarına 2 ay trafikten men cezası gelmeli.dolmuşlarda halen maskesiz binen var.şoförlerin umrunda değil.tıka basada dolduruyorlar.birde okullar açılıp öğrenciler gelirse halimiz yaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR