PKK'nın suikast timine müthiş operasyon!

Terör örgütü PKK’nın suikast timi olduğu değerlendirilen 2 terörist, gizlendikleri mısır tarlasında İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilerek, etkisiz hale getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2020 15:22 GÜNCELLEME 10.12.2023 09:06 GÜNCEL
PKK'nın suikast timine müthiş operasyon!
PKK'nın suikast timine müthiş operasyon!

MİT ve Jandarma’nın 17 Eylül’de Şırnak’ın Silopi ilçesinde sınır bölgesinde gece saatlerinde yaptığı operasyonda terör örgütü PKK’nın suikast timi üyesi oldukları değerlendirilen iki terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin kamuflajlı şekilde gizlendikleri mısır tarlasında sınır bölgesini arama ve tarama faaliyeti yapan İHA tarafından tespit edildiği öğrenildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde örgütte üst düzey ve tecrübeli teröristlerin kullandığı M16 tüfeği ele geçirildi.

 


DHA’nın güvenlik uzmanlarından edindiği bilgilere göre, sınır bölgesinde rutin arama ve tarama faaliyetleri yürüten İHA’ların termal kamerasına Silopi’deki sınıra yakın bir mısır tarlasında küçük bir çift ışık kaynağı takıldı. Bu ipucunun değerlendirilmesi sonrası saatlerce bölgeye odaklanan İHA’lar yapılan gözlemler sonucu ay ışığının da yardımıyla bu kişilerin terör örgütü PKK kamuflajı giydikleri, sırt çantası ile uzun namlulu silah taşıdıkları anlaşıldı. Bu kişilerin terör örgütü PKK mensubu olduğu kesinleştirildikten sonra operasyon için düğmeye basıldı.

 


SANSASYONEL VE BÜYÜK BİR EYLEM PLANLADIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Operasyon sonrasında ele geçirilen mühimmatla örgüt mensuplarının büyük ve sansasyonel bir eylem planladıkları anlaşıldı. M16 silahların örgüt içinde üst düzey ve tecrübeli PKK mensuplarınca kullanıldığı belirtildi. Teröristlerin sırt çantalarında 2 adet M-16 tüfeğin yanı sıra, 300 mermi, keskin nişancı silahı, 4 adet el bombası, 7 adet RPG7 bombası, görüş dürbünü, yaklaşık 15 bin dolar ve bir adet aksiyon kamerası ele geçirildi.

SALDIRIYI KAYDA ALACAKLARDI

Güvenlik uzmanları etkisiz hale getirilen teröristlerin yapacakları saldırıyı kayıt altına alıp, propaganda için yayınlamayı, 15 bin doları da bu iş için kendilerine yardım eden işbirlikçilere vermeyi planladıklarının değerlendirildiğini bildirdi.  Terör örgütünün hedefinde toplumda infial oluşturacak yüksek mevkide bir devlet görevlisi olabileceği değerlendiriliyor. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • SAMET 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide neden bunları ifşa ediyorsunuz ki sigara içiyormuş uzun süre oturuyorlarmış , yarın öbür gün önlem alıp aynı hatayı yapmayacaklar bu sefer :( ayrıca onları orada etkisiz hale getireceğinize takibe alıp işbirlikçilerini de ele geçirip yapacakları eylemi de öğrenebilirdiniz.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Operasyonun detayı keşke verilmeseymiş.
    Cevapla
  • zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu kadar detay veriliyor. Sigara içtikleri için termal kamera ile tespit edilmişler diye. Bu bilgiler paylaşılmazsa daha iyi olmaz mı. Bu haberleri okuyan ona göre önlemini de alır.
    Cevapla
  • Biri 3 yıl önce Şikayet Et
    On numara operasyon olmuş.
    Cevapla
  • mehmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey kafirler yenilecek ve çehenneme sürekleneceksiniz. sadece dağdaki itler değil asil şehirdeki sempatizanlari da temizlemek lazim. kim bu ülkenin bayrağına düşmansa sık kafasina gitsin. zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR