Yunan gazetesinin alçak manşetine Türkiye'den peş peşe tepkiler!

Devletin en üst kademesi Yunan gazetesinin çirkin Erdoğan manşetine çok sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan'da yayın yapan bir gazetenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik manşetine ''uzlaşma yerine kaosu hedefleyen çarpık zihniyetin bir yansıması'' ifadesini kullanırken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop da konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2020 22:56 GÜNCELLEME 19.09.2020 01:28 GÜNCEL
Yunan gazetesinin alçak manşetine Türkiye'den peş peşe tepkiler!
Yunan gazetesinin alçak manşetine Türkiye'den peş peşe tepkiler!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

 

 

"Yunanistan'da sözde bir gazetenin Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan ve ne ifade özgürlüğü ne de basın etiğiyle bağdaşmayan edepsizliği Doğu Akdeniz'de barış yerine savaşı, uzlaşma yerine kaosu hedefleyen çarpık zihniyetin bir yansıması, bölgedeki kışkırtmaların bir sonucudur." 

 

 

''YUNAN MAKAMLARI HUKUKUN GEREĞİNİ YAPMALI''

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yunan gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren manşetine ilişkin, "Yunan makamları bu terbiyesizliğe ve suça ortak olmamalı, hukukun gereğini acilen yapmalıdır." ifadesini kullandı.

Gül, Twitter hesabında yaptığı paylaşımla Yunanistan'da yayımlanan Demokratia gazetesinin bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik manşetine tepki gösterdi. 

Bakan Gül, "Bir Yunan paçavrasının, Sayın Cumhurbaşkanımızı alçakça hedef alan çirkin manşeti kabul edilemez. Bir hukuk devletinde bu apaçık suçtur. Yunan makamları bu terbiyesizliğe ve suça ortak olmamalı, hukukun gereğini acilen yapmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

''RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKOMUTANIMIZDIR''

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yunanistan'daki bir gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik alçakça ifadelerin yer aldığını belirterek, "Türkiye olarak, istisnasız her alanda gereken dersi verme kudretine sahibiz. Sayın Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanıdır, Başkomutanımızdır." değerlendirmesinde bulundu. 

Şentop, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Mavi vatanımızdaki doğal haklarımızla ilgili meşru faaliyetlerimiz, bazı ülkelerde anormal ve hukuk dışı tepkilere sebep oldu." ifadelerine yer verdi. Son olarak Yunanistan'daki bir gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik alçakça ifadelerin yer aldığına işaret eden Şentop, şunları belirtti:

"Bu ahlaksızlığı şiddetle kınıyor, alçaklığın bir politika olmadığını, sadece yapan ve yaptıranların içinde debelendikleri ve layık oldukları hayat tarzının bir göstergesi olduğunu belirtmek istiyorum. Türkiye olarak, istisnasız her alanda gereken dersi verme kudretine sahibiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanıdır; Başkomutanımızdır."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • HAŞAN basan 3 yıl önce Şikayet Et
    önce sayın reisi cumhurumuza dil uzatacak kadar 1.cesareti nerden alıyor bu yunan paçavrası bunlar tirajlı 1 gazete degil sokak gazetesi var bak 50 tane satmaz ALLAHIN izniyle reisimiz1- 25sene daha iktidarda olacak.bu çanak yalayan yunana duyrulur
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu ne dedi acaba? Kesin Yunan medyasını savunmuştur
    Cevapla
  • EGELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşup tepki diye demeç vereceğinzie yunan adalarına giriş çıkışları yasaklayın bazı adaları ablukaya alın.200binden fazla Türk vatandaşı geçen sen tatile gitti yunan adaalrına milyonlarca dolar bıraktılar.5yıllığına yasaklayın bekın nasıl köpek gibi yalvarcaklar
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan yahudi den sonra en lahanetlenmiş ırktır dinsizin en büyüklerindendir haçlari ile yok olup gidecek bu zalimler er yada geç
    Cevapla
  • Avşaroglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanliş tepki bizi kizdirmak amaçlari bizde aynisi yapalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR