Hastalarda ‘akıllı bileklik’ uygulaması yaygınlaşacak

Tedavisi evlerde yapılacak koronavirüs hastalarına kırmızı, temaslılarına ise mavi renkli tek kullanımlık bileklik takılacak. Bu bilekliklerin çıkarılmasının cezai yaptırımı olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 06:56 GÜNCELLEME 21.09.2020 06:56 GÜNCEL
Hastalarda ‘akıllı bileklik’ uygulaması yaygınlaşacak
Hastalarda ‘akıllı bileklik’ uygulaması yaygınlaşacak

Tüm dünyada koronavirüs vaka sayılarında her gün rekor üstüne rekor kırılırken Türkiye’de de durum pek parlak değil. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri, grip mevsimine de girilecek olması sebebiyle yılbaşına kadar olan sürecin salgındaki en kritik dönem olacağına dikkat çekti. Uzmanlar, salgının ilk aylarında maske ve mesafe kurallarına uyumun yüzde 90’lara kadar çıktığını ancak son günlerde uyum oranının yüzde 70’lere düştüğüne dikkat çekti. Uzmanlara göre vaka sayılarındaki artışta bu durum da etkili. Bilim Kurulu toplantılarında “Vaka sayılarında düşme olması için nüfusun yüzde 90-95’inin maske takıp mesafe kuralına uyması lazım. Risk çok yükseldi. Ek tedbirler alınmalı” görüşü dile getirildi.

 

SİNYALİ ERDOĞAN VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ‘Tedbirleri sıkılaştıracağız’ şeklindeki açıklamasından sonra önümüzdeki günlerde il bazında yeni tedbirlerin gündeme geleceği belirtiliyor. Bazı illerde başlatılan ‘HES kodu olmayanların kamu hizmeti alamaması’ uygulaması kısa süre içinde Türkiye geneline yayılacak. Ayrıca, birkaç ilde başlayan ‘akıllı bileklik’ uygulaması da tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacak. Tedavisi evlerde yapılacak koronavirüs hastalarına kırmızı, temaslılarına ise mavi renkli tek kullanımlık bileklik takılacak. Bu bilekliklerin çıkarılmasının cezai yaptırımı olacak.

POZİTİF HASTANIN ULAŞIMI

Bilim Kurulunun son toplantısında birçok ilde ‘pozitif vakaların hastaneden toplu taşıma ile evine gittiği’ yönünde bilgiler geldiğine dikkat çekildi. Kurul üyeleri “Sağlık Bakanlığı, sağlık il müdürlükleri, acil servisler ve hastanelere gerekli talimatı verdi. Test yapılan birim, test yaptığı kişinin ulaşımından da sorumlu olacak” dediler. Bu kapsamda, test sonucu pozitif çıkan hasta, özel aracı yoksa mutlaka hastane imkânları ile evine ulaştırılacak.

Türkiye Gazetesi

 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Husam 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl takip olacak sinyal gönderen bir cip olmadikca
    Cevapla
  • Akil 3 yıl önce Şikayet Et
    geçti borun pazarı
    Cevapla
  • Hakantürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Adım adım yavaş yavaş çipe hazırlanıyoruz robot olmaya dogru gidiyoruz . amaçlarıda buydu zaten Coronayı çıkaran Küresel güçlerin ama insanlar bunu farketmedi bi türlü anlamadı.
    Cevapla
  • Reis1 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat etmek lazım sahtemi gerçekmi belli olmayan bir salgın bahanesiyle Dünyaya ÇİN TİPİ bir Diktatörlük dayatılıyor yayılıyor.. Avrupa uyandı ingilterede almanyada kanadada halk yasal protestolarla tepkisini koydu ve uygulanan çogu yasaklar kalktı Uyanık ve akıllı olmak lazım Ne çinden nede yahudilerden bize fayda hayır iyilik gelmez gelmedide zaten tarih buna şahit.!!
    Cevapla
  • Uzman Dr: 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek kullanımlık akıllı bileklik nasıl oluyor. İçinde SIM kartı olan GPS vericili elektronik kelepçe takılmalı ki, evden çıktığı an, hem anında yakalayabilesin, hem de gezdiği yerleri görüp, temaslılar hakkında fikir sahibi olabilesin. En başında resmi yazıyla teklif ettim. Daha 100 hasta bile yoktu. Kaale almayan bürokratın derhal görevden alınmasını talep ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR