Bakanlıktan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması: Destek geliyor

Son dakika haberi: Bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler doğrultusunda, yüz yüze eğitimin başladığı okullara; 1.352 “okul kolluk görevlisi”, 23 bin 6 “güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” ve okul giriş-çıkışını sağlamak üzere 8 bin 495 “ekip” planladı

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 16:09 GÜNCELLEME 21.09.2020 16:57 GÜNCEL
Bakanlıktan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması: Destek geliyor
Bakanlıktan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması: Destek geliyor

Son dakika haberi: Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından İçişleri Bakanlığı çocukların güvenliği için harekete geçti.

 

 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

2018 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan “Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” kapsamında;

 

 

DEV DESTEK

2018-2019 eğitim öğretim döneminde polis/jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan okullar öncelik derecelerine göre tasnif edildi. Bu tasnif sonrasında okullarda 3 bin 678 okul kolluk görevlisi, 22 bin 174 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okul giriş-çıkışını sağlamak üzere 5 bin 537 polis ekibi ile 3 bin 50 jandarma devriye personeli görevlendirildi. Bu önlemler sayesinde okullar çevresinde meydana gelen olaylar bir önceki dönemle kıyaslandığında yaralama, tehdit, hakaret, hırsızlık vb. olaylarda yüzde 11,3 oranında azalma sağlandı.

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde ülke genelinde tüm okullar ve çevresinde oluşturulan yaya devriyeler ve motorize ekipler ile park ve bahçeler, metruk binalar, özellikle açık veya paket olarak tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları vb. yerler ile okul çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan, şüpheli şahıslara yönelik yapılan denetimler ve alınan tedbirler alındı. Tedbirler sonrasında okullar çevresinde meydana gelen olaylardaki azalma ile birlikte il/ilçe mülki amirleri başkanlığında oluşturulan komisyonların aldığı kararlar doğrultusunda okulların öncelik dereceleri yeniden değerlendirilip, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde polis/jandarma sorumluluk bölgesindeki okullarda; 1.446 okul kolluk görevlisi, 23 bin 12 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okul giriş-çıkışını sağlamak üzere 5 bin 406 polis ekibi ile 3 bin 624 jandarma devriye personeli görevlendirildi.

Okul çevrelerinde meydana gelen olaylarda yüzde 20,1 oranında azalma sağlandı

BÜYÜK AZALMA

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde bir önceki dönemde okullar ve çevresinde alınan güvenlik tedbirlerine devam edildi. Okullarda görevlendirilen sabit okul kolluk görevlisi personel sayısında bir önceki eğitim-öğretim dönemine göre azalma olmasına rağmen yapılan uygulamalar, yaya devriyeler ve motorize ekipler ile alınan tedbirler neticesinde; 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, bir önceki eğitim-öğretim yılının ilk dönemiyle kıyaslandığında, okullar çevresinde meydana gelen yaralama, tehdit, hakaret, hırsızlık vb. olaylarda yüzde 20,1 oranında azalma sağlandı.

2020'de 33 bin 737 okul çevresi ile 102 bin 124 okul servis aracı denetlendi

Ayrıca 2020 yılında; Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulamasında 33 bin 737 okul çevresi ile 102 bin 124 okul servis aracı kontrol edildi.

2020-2021 yılı eğitim-öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülerek yüz yüze eğitime başlayan okullarda; 1.352 “okul kolluk görevlisi”, 23 bin 6 “güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” ve okul giriş-çıkışını sağlamak üzere 8 bin 495 “ekip” planlandı. Yüz yüze eğitim yapılan okullarda görevlendirmeler yapıldı. Daha sonraki zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bu görevlendirmelere devam edilecek. 

YORUMLAR 4
  • Himmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaw uzaktan eğitim için verilen internetle eba ya girmiyor uzakta ki eğitime bile uzagiz
    Cevapla
  • Malkoç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bravo işte böyle güç devletindir.
    Cevapla
  • Devlet 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılsın. Yıllar sonra bazı şeylerin bedeli çok ağır olacak
    Cevapla
  • Murat CG 3 yıl önce Şikayet Et
    Milli yazılım uzaktan eğitim programı uygulamaya konulup telefon ve internet operatörleride bu uygulamayla eğitim için sınırsız kullanım imkanı sağlamalı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR