Cihat Yaycı: Avrupa Birliği, Sevilla Haritası konusunda ikiyüzlü

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, son günlerde gündemde olan Sevilla Haritasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. ABD Ankara Büyükelçiliğinin açıklamasını hatırlatan Yaycı, AB'nin sergilediği ikiyüzlü tutumu gözler önüne serdi. Yaycı, AB'nin haritayı kabul etmediğini söylemesine rağmen fiiliyatta kullandığını vurgulayarak, Türkiye'nin faaliyetlerinin de haksız şekilde kınandığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2020 15:57 GÜNCELLEME 23.09.2020 15:59 GÜNCEL
Cihat Yaycı: Avrupa Birliği, Sevilla Haritası konusunda ikiyüzlü
Cihat Yaycı: Avrupa Birliği, Sevilla Haritası konusunda ikiyüzlü

Doğu Akdeniz gerilimiyle ilgili son günlerde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Önceki gün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "Sevilla Haritası hukuki öneme sahip değil" açıklaması yaptı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce Almanya Başbakanı Angela Merkel, sonra da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Önümüzdeki süreçte Ankara ile Atina arasında istikşafi görüşmelerin başlayabileceği yönünde sinyaller verildi. 

 

Haber Global'in yayınına katılan Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, gerilimin önemli gündem maddesi Sevilla Haritasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

"AB FİİLİYATTA KULLANIYOR"

Sevilla Haritası’nın Yunan ve Rum tezlerine göre yapıldığını, Türkiye’nin Antalya’ya hapsedildiğini vurgulayan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Avrupa Birliği’nin Sevilla haritasını kabul etmediğini söylemesine rağmen, fiiliyatta bu haritayı temel aldığını belirtti.

 

 

'MACRON BİLEK GÜREŞİNDEN KAÇTI'

"TÜRKİYE'Yİ NEDEN KINIYORSUN?"

Yaycı “AB ‘benim resmi belgem değil’ diyor ama Avrupa Denizler Petrol Kirliliği Uydu Kaplama Haritası’nda Sevilla Haritasını kullanıyor. Enerji Ajansında Sevilla Haritasını kullanıyor. Elektrik Ajansında Sevilla Haritasını kullanıyor. Bunları da geçtik. (Türkiye) Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Sevilla Haritasında kendine ait olarak gösterdiği yerde faaliyet yaptığı zaman, AB İlerleme Raporlarında neden Türkiye’yi kınıyorsun?” ifadelerini kullandı. 

YUNANİSTAN KENDİ AYAĞINA SIKTI: TÜRKİYE'YE MÜDAHALE HAKKI DOĞDU

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR