Türkiye'den tarihi başarı: PUHU'ya çok önemli özellikler

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayiinde çok kritik roller üstlenen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın projelerinden biri olan ve ASELSAN tarafından geliştirilen ‘PUHU’ drone, tespit ve teşhis kabiliyeti de kazanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2020 13:39 GÜNCELLEME 03.10.2020 13:58 GÜNCEL
Türkiye'den tarihi başarı: PUHU'ya çok önemli özellikler
Türkiye'den tarihi başarı: PUHU'ya çok önemli özellikler

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "PUHU, artık yerli-milli yazılım ve donanımlarla drone tespit kabiliyeti kazanacak. Uzaktan komuta ve işletim özelliğine de kavuşacak sistemin araç üzerine entegre mobil versiyonu üretilecek. Yeni PUHU'nun ilk teslimatlarını bu yıl içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PUHU taşınabilir dinleme ve kestirme sistemlerinin son operasyonlarda etkin şekilde kullanılarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) elektronik harpte önemli üstünlük sağladığını belirtti. Demir, "Bu süreçte PUHU’ya ek yetenekler kazandırılması için AR-GE çalışmaları devam etti ve teknolojik ilerlemeler kaydedildi. PUHU, artık yerli-milli yazılım ve donanımlarla drone tespit kabiliyeti kazanacak. Uzaktan komuta ve işletim özelliğine de kavuşacak sistemin araç üzerine entegre mobil versiyonu üretilecek. Yeni PUHU’nun ilk teslimatlarını bu yıl içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Suat 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun emeği geçenlerden
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    SON NESİL SİHA'LARIN ADI " EBABİL" OLSUN.........( BİLGİ : Fil Suresi’nde yer alan Ebabil kuşları Kuran-ı Kerim'de adı geçen nadir kuşlardandır. Ebabil kuşları Kabe'yi yıkmak için gelen; dönemin en acımasız ve İslam düşmanlığı yapan Ebrehe ve kalabalık fil ordusunu gagalarıyla taşıdıkları taşları atarak yenilmelerine sebep olmuşlardır. )
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan banada bir tane lazim. Avrupa sokaklarinda iyi is yapar
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinize emeginize saglik , vatanimiza milletimize hayirli olsun.gurur duymamak imkansiz.savunma sanayimiz nice basarilara imzanizi atmaniz dilegimizle.
    Cevapla
  • TMT 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP nefer acaba bi sorsak mi
    Cevapla
  • Fazıl 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP'değil onlara oy veren yüzsüz nankörlere sormak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR