Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar!

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i kabulünde, Türkiye-NATO ilişkileri ile Doğu Akdeniz, Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2020 23:16 GÜNCELLEME 05.10.2020 23:51 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar!

Son dakika haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul 1 saat sürdü.

 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabulünde, Türkiye- NATO ilişkileri ile Doğu Akdeniz, Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde, Yunanistan'ın tüm menfi davranışlarına rağmen Doğu Akdeniz'de Türk ve Yunan askeri unsurları arasında kaza ve hadise riskinin azaltılmasına yönelik NATO inisiyatifini en başından beri desteklediklerini ifade etti. 

"İTTİFAK DAYANIŞMASINI ZEHİRLİYOR"

 

Tüm bölgenin ve Avrupa'nın güvenlik ve istikrarı adına, mülteci kriziyle adeta tek başına mücadele eden Türkiye'nin, Libya'da da dengenin yeniden tesisi için samimi çaba gösteren tek NATO müttefiki olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin hem kendisinin hem de müttefiklerinin hak ve çıkarlarını gözettiğini, aynı hassasiyeti ittifak üyelerinden de beklediğini dile getirdi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı kararlarının Ermenistan'ı işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal, tamamen ve ön koşulsuz çekilmeye çağırdığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı NATO müttefiklerinin terör örgütü PKK/PYD/YPG ile iş birliğini sürdürmesinin ve FETÖ mensuplarını himaye etmesinin ittifak dayanışmasını zehirlediğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO müttefiklerinin Türkiye ile somut dayanışma sergilemesi gerektiğini vurgulayarak, ittifakın işlevselliğini riske atan teşebbüslere mahal verilmemesi noktasında NATO'nun çok önemli rolü ve sorumluğu bulunduğuna işaret etti. 

Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve NATO Daimi Temsilcisi Basat Öztürk de hazır bulundu. NATO heyetinde ise NATO Siyasi İşler ve Güvenlik Politikası Genel Sekreter Yardımcısı Bettina Cadenbach, NATO Sözcüsü Oana Lungescu ve NATO Genel Sekreterinin Kabinesinde Direktör Yardımcısı Benjamin Norman yer aldı.

"DİPLOMATİK ÇABALARA ALAN AÇMASI EN BÜYÜK ÜMİDİMDİR"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz'de askeri ayrıştırma usullerini görüştüklerini, görüşmenin iyi geçtiğini bildirdi.

Stoltenberg, Erdoğan ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Erdoğan ile çeşitli güvenlik konularında iyi bir görüşme yaptığını belirten Stoltenberg, "Doğu Akdeniz için NATO'da geliştirilen askeri ayrıştırma usulleri mekanizmasını görüştük. Bunun diplomatik çabalara alan açması en büyük ümidimdir." ifadelerini kullandı.

 

 
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin başkanimizin özel siyasetleri sayesinde her şey yolunda türkiyenin kazanmasina eminim.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Stoltenberg istenmeyen adam ilan edilmeli nato nun cani cehenneme türkiyeye en büyük tehdit nato da müttefik terör destekleyen ülkelerdir türkiye rusyayi müttefik edinip nato ile mücadele etmeli seferberlik ilan edip yunanistan ve ermenistan a savas acmalidir türkiye artik düsmanlariyla agresiv sekilde mücadele etmelidir
    Cevapla
  • samimi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey gidi Reis alayini yola getirdin.....!
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa böyle devam ederse natodan atmak lazim. Türkiye'ye karşı her türlü ittifakın içinde.
    Cevapla
  • Seymur 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransaya qarşı Tūrkiyənin iradı doğrudur..
    Cevapla
  • ysn 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım sizi ve A takımınızı Allah için Seviyoruz rabbim başımızdan eksik etmesin inşallah.
    Cevapla
  • Dinçer 3 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR