Tuma Çelik'e kötü haber'! Dokunulmazlığı kaldırıldı

TBMM Genel Kurulunda, hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2020 19:12 GÜNCELLEME 18.10.2020 22:26 GÜNCEL
Tuma Çelik'e kötü haber'! Dokunulmazlığı kaldırıldı
Tuma Çelik'e kötü haber'! Dokunulmazlığı kaldırıldı

Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik'in nitelikli cinsel saldırı ve tehdit suçlamaları ile yasama dokunulmazlığının kaldırılması önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Dokunulmazlığı kaldırılan Çelik, yargılanabilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, seçim çalışmaları sırasında D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması önerisi kabul edildi. Hakkında fezleke hazırlanan Çelik ile ilgili Hazırlık Komisyonu'nun raporu oylanarak kabul edildi.

Cinsel saldırı ve tehdit ile suçlandıktan sonra HDP'den ihraç edilen Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılan Tuma Çelik hakkında soruşturma ve kovuşturmaya devam edilebilecek. Böylelikle Çelik'in yargılanmasının da önü açılmış oldu.

 

 

YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    neye layık isen ona göre idare olunur'sun, bu ve bunun gibi mahluklara oy verenler düşünsün.
    Cevapla
  • Hekim 3 yıl önce Şikayet Et
    Didim belediyesine uğramasında yarar var
    Cevapla
  • Nesdahl 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz uykudayken Bu tipsiz çok dan uçmuşdur.
    Cevapla
  • Nail 3 yıl önce Şikayet Et
    buna oy verenler utansın onlarda vebal altında bu dider başkası gelir aynı seçmen yine oyu verir bunlara bu insanlar nankör bu ülkenin aşını ekmeğini yer arkadan hançerler hakkımız haram zıkım olsun
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    bu insana oy verip millet vekili yapanlarda onun kadar suçludur. kime oy verdiğini bileceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR